Copy
Dit heeft Alkmaar Marketing het afgelopen kwartaal gedaan.
Bekijk e-mail in browser
Alkmaar Marketing - Update Q4 2019 
 
Nog een paar keer knipperen en het is alweer 2020. Hierbij presenteren we onze vierde en tevens laatste kwartaalupdate van dit jaar. 

Wat wás het een jaar! Van de zoektocht naar kaasmeisjes én -jongens tot het EK Wielrennen: trots kijken we terug op geslaagde campagnes en evenementen die volop regionale, nationale en zelfs wereldwijde publiciteit met zich meebrachten.

We kijken uit naar al het moois dat het nieuwe jaar ons, mét een nieuwe directeur, gaat brengen. Voor nu wensen we iedereen hele fijne feestdagen en een voorspoedig 2020.

Team Alkmaar Marketing
 
NIEUWS
NIEUWE DIRECTEUR ALKMAAR MARKETING & VVV:
GER WELBERS
Per 1 februari a.s. is Ger Welbers de nieuwe directeur van de stichtingen Alkmaar Marketing en VVV Hart van Noord-Holland. Hij is momenteel nog commercieel directeur bij NH Media / AT5. Welbers is door zijn huidige functie geen onbekende in het Alkmaarse netwerk. Met de aanstelling kiezen beide organisaties voor iemand met veel ervaring in management, met een groot netwerk, maar ook voor iemand die weet wat het is om in een publiek – private omgeving te werken. 
CITYMARKETING
NIEUW ALKMAAR PRACHTSTAD-MAGAZINE
& NIEUWE UITAGENDA-FLYERS
Het vierde en laatste Prachtstad-magazine van dit jaar verscheen halverwege november, evenals onze nieuwe uitagenda-flyer. Via Issuu kun je de het wintermagazine digitaal lezen. In 2020 verschijnt het magazine nog driemaal: in het voorjaar, in de zomer en de winter - wederom in een oplage van 100.000 exemplaren. De uitagenda-flyer verspreiden we vijf keer per jaar ter aanvulling op het magazine bij o.a. de VVV, hotels, restaurants en winkels. Benieuwd naar de aanleverdeadlines en/of wil je een pakketvoorstel op maat voor je onderneming of evenement? Neem dan contact op met Kim.
CITYDRESSING: BILLBOARDS
Langs de ringweg van Alkmaar staan meerdere billboards die na het faillissement van de exploitant in gemeentelijk bezit zijn gekomen. De gemeente heeft aan Alkmaar Marketing gevraagd om, tot nader bericht, een invulling te geven aan de borden. Samen met een aantal partners in de stad hebben we voor alle 16 vlakken uitingen verzorgd, die stadsbreed worden gedragen en laten zien dat er in Alkmaar meer dan genoeg te beleven valt.
MARKETINGPLAN 2020
Een nieuw jaar betekent een nieuw marketingplan. Hierin lees je alles over het doel, de ambitie en doelstellingen van Alkmaar Marketing voor het komende jaar. Ook staat ons activiteitenplan beschreven voor 2020. Op Issuu kun je het volledige marketingplan digitaal inzien. 
PRESENT YOUR STARTUP ALKMAAR
Present Your Startup is een pitch-competitie. Jaarlijks geeft de organisatie trainingen aan honderden startups om ze te laten groeien. Het acceleratie-programma is al sinds 2014 actief in Haarlem, Curaçao en New York. Dankzij de Gemeente Alkmaar en Rabobank Alkmaar komt het programma ook naar Alkmaar. Startups die op zoek zijn naar funding, kunnen zich tot 1 februari 2020 aanmelden. 20 maart vindt de halve finale plaats en op 22 april de finale. 
CAMPAGNES
SAMENWERKING THE HAGUE MARKETING BUREAU
Afgelopen maanden vierde Alkmaar Marketing een mooie samenwerking met The Hague Marketing Bureau. Als dank voor de gastvrijheid voor het 'lenen' van het stadion van ADO Den Haag organiseerden we op de Hofplaats een echte kaasmarkt. Een groot succes waar veel pers op afkwam. Eveneens werden AZ-fans nóg gastvrijer ontvangen in de Hofstad met veel voordeel (www.denhaag.com/nl/az) en andersom nodigt Alkmaar de Hagenezen met een speciaal en extra voordelig Alkmaar-arrangement uit om eens naar onze kaasstad te komen.
WINTERCAMPAGNE
Alkmaar heeft het hele jaar door een bruisend stadshart, en tijdens de Warme Wintermaanden is het door alle festiviteiten nog eens extra gezellig. Van de Winterfair tot Joris' Kerstboom en van de kerstmarkt op het Waagplein tot het gloednieuwe Wonderlicht in februari. Met het ontsteken van de kaaskerstboom op het Canadaplein geeft wethouder Elly Konijn donderdag 12 december het startsein voor de 'Warme Wintermaanden' in Alkmaar. 
ALKMAARPAS-CAMPAGNE
De AlkmaarPas 2020 is verkrijgbaar! Ter promotie van de kooppas hebben we de afgelopen maanden flink campagne gevoerd, middels een promotievideo in de Vue-bioscoop, uitingen in bushokjes, 2 signs en een billboard . Fotograaf Rick Akkerman heeft voor nieuwe, verfrissende beelden gezorgd van de pas. De AlkmaarPas is voor € 15,- verkrijgbaar bij o.a. de VVV en Primera en uiteraard ook online
SAMENWERKING MET DE NS IN 2020
In mei en juni van dit jaar heeft Alkmaar Marketing samen met de NS een online actie “Dagje uit in Alkmaar” opgezet. Op www.spoordeelwinkel.nl konden bezoekers voor slechts € 18,- een retourticket naar Alkmaar kopen, inclusief een bezoek aan het Kaasmuseum. Wegens het grote succes hebben we besloten om de actie in heel 2020 voort te zetten. 
PARTNERS
ALKMAAR MARKETING UPDATE & NETWERKEVENT
Maandag 25 november organiseerde Alkmaar Marketing een 'Update & Netwerkevent' in Het Nieuwe Warenhuis, waar vele genodigden aanwezig waren. Alkmaar Marketing-directeur a.i. Eduard Pieter Oud presenteerde de plannen van Alkmaar Marketing voor 2020. En uiteraard was er achteraf volop gelegenheid om - onder het genot van een hapje en drankje - te netwerken.
PRACHTSTADCLUB NAAR BRUGGE
Op 14 en 15 november bracht een Alkmaarse delegatie onder leiding van burgemeester Piet Bruinooge een bezoek aan Brugge, België. Samen met de lokale collega’s was een interessant programma opgesteld met onder meer inhoudelijke presentaties over toerisme, cultuur, de haven, starts-ups en wonen in een historische binnenstad. Volgend najaar zal er een nieuwe 2-daagse inspiratie- en netwerkreis plaatsvinden als onderdeel van ons partnerprogramma.
OOK PRACHTPARTNER WORDEN?
Het ambassadeurschap is een van de partnerschapsvormen die Alkmaar Marketing sinds dit jaar kent. Als PrachtPartner ondersteun je enerzijds onze marketingorganisatie en profiteer je anderzijds van allerlei voordelen die partners ontvangen. Meer weten over de mogelijkheden om PrachtPartner te worden? Stuur ons dan een e-mail.
ALKMAAR IN DE MEDIA
Ook de pers wist Alkmaar de afgelopen maanden weer goed te vinden. Een greep uit alle publicaties:
 

Hofplaats wordt voor een dag omgetoverd tot Alkmaarse mini-kaasmarkt - AD (6 november 2019)

Pays-Bas: Entre tulipes et moulins – Clin d’oeil (november 2019)

Bijlage NRCNext i.s.m. Stedelijk Museum Alkmaar - NRC Next (30 september 2019)

Noord bij noordwest - Alpentourer (30 september 2019)

Rondje Rood Wit Blauw - Bijlage Veronica (30 september 2019)

Say Cheese in Alkmaar - Buitenleven (30 september 2019) 

Verzot op Europa, vooral glimlachend Nederland - Nederlands Dagblad (29 september 2019)

Lekker nazomeren in Alkmaar - SPOOR (6 september 2019)

 
ALKMAAR MARKETING OP SOCIAL MEDIA
LinkedIn
Twitter
WIJ DANKEN ONZE PRACHTPARTNERS