Copy
Update Q3 Alkmaar Marketing 
Bekijk e-mail in browser

Beste partners,
 

Een nieuw seizoen, en dus een nieuwe nieuwsbrief. In deze editie blikken we - ondanks corona - terug op een geslaagde en goed verlopen zomer en kijken we vooruit naar het najaar. 

Corona is helaas nog niet voorbij, maar de intentie om in het najaar er tussenuit te gaan is er zeker. Dat blijkt ook uit een recente peiling. Vooral de periodes buiten de vakanties om zijn populair. Alkmaar Marketing speelt met diverse campagnes in op deze behoefte, om zo seizoensverlenging voor de vrijetijdsondernemers te stimuleren. Onder meer online, maar ook offline in samenwerking met o.a. ANWB Kampioen en Plus Magazine. Ook in het kader van 'Ontdek je eigen stad en regio' staat er een aantal campagnes op de agenda, met onder meer diverse fietsroutes door de omgeving. 

September is normaliter een periode waarin we uitkijken naar 8 oktober: Alkmaar Ontzet. En hoewel het jammer is dat o.a. de zuurkoolmaaltijd op het Canadaplein en de Grote Middagoptocht in de stad niet doorgaan, heeft de 8 October Vereeniging genoeg in petto om er een ONTZETtend bijzondere virtuele editie van te maken. Fantastisch om te zien hoe creatief er continu wordt ingespeeld op alle maatregelen.
Laten we met elkaar in verbinding blijven!

Ger Welbers,
namens Alkmaar Marketing en VVV Hart van Noord-Holland
NIEUWS

ALKMAAR IN DE ANWB KAMPIOEN

Begin oktober verscheen in de Kampioen een mooi free publicity-artikel van maar liefst 5 pagina's over 'Alkmaar is alles'. Een hele fijne samenwerking met de ANWB waarmee we 5,4 miljoen lezers bereiken - die Alkmaar na het lezen van dit artikel natuurlijk op hun bucketlist zetten voor hun volgende stedentrip. Zo proberen we het seizoen te verlengen voor onze lokale ondernemers en toeristische aanbieders. Je kunt het volledige artikel via deze link lezen

JAARVERSLAG 2019

Het voelt wat vreemd om nu nog naar het succesvolle jaar 2019 terug te blikken. Maar we willen jullie de hoogtepunten die we gezamenlijk hebben beleefd toch niet onthouden. 2019 gaat bij ons de boeken in als het jaar waarin we flinke landelijke publiciteit kregen door het introduceren van de kaasjongen op de kaasmarkt. We haalden zelfs het NOS-journaal. Maar ook was 2019 het jaar van het EK Wielrennen, citydressing en voerden we natuurlijk onze on- en offline activiteiten. 
CITYMARKETING

ALKMAAR PRACHTSTAD-MAGAZINE

Halverwege september viel het Alkmaar Prachtstad-nazomermagazine bij 100.000 huishoudens in de regio op de mat. Een editie die in het teken staat van o.a. Alkmaar Ontzet, het 'AFAS Stadion 2.0' en het afscheid van burgemeester Piet Bruinooge. Uiteraard staat ook dit magazine vol (coronaproof) doe-tips voor de herfst, (nieuwe) hotspots, fietsroutes en veel meer. Naast de huis-aan-huis-verspreiding is het magazine ook bij tientallen hotels, winkels en horeca-ondernemingen in de stad bezorgd, zodat ook bezoekers het blad open kunnen slaan voor tips. Deze editie nog niet gelezen? Via deze link is het magazine ook online in te zien.

PODCASTSERIE 'KOFFIE VOOR 2'

Vlak na de zomervakantie is onze podcastserie 'Koffie voor 2' live gegaan. In diverse afleveringen spreekt Alkmaar Marketing-directeur Ger Welbers met ondernemende mensen uit diverse branches in de stad. Waar halen zij hun inspiratie en energie vandaan, en waar zien zij kansen? De items met o.a. Lotte Mol van STOER, Sophie van der Horst van Soepp en Patrick van Mil van Stedelijk Museum Alkmaar staan inmiddels live en zijn te beluisteren via deze link of het Spotify-account van Streekstad Centraal. 

VIDEO: ALKMAAR IS TROTS OP AZ

Wat keken we de afgelopen tijd ongelofelijk uit naar het moment dat de bal weer zou gaan rollen en we onze 'Boys in red' weer in actie konden zien. In de maanden dat het stil was in de stad, maakten we in samenwerking met AZ een video over de liefde voor Alkmaar en AZ, inclusief een prachtig gedicht van stadsdichter Joris Brussel. Samen naar de Victorie!  

OPNAMES CITYFILM ALKMAAR PRACHTSTAD

Vanaf het voorjaar van 2021 is onze cityfilm van Alkmaar op tal van plekken te zien. Hierin tonen we (regio) Alkmaar aan de hand van mooie, verrassende en verbindende beelden. En uiteraard met Alkmaarse filmsterren, een Alkmaarse filmmaker én met de geweldige hulp en medewerking van talloze ondernemers uit de stad en regio. De eerste beelden beloven al veel goeds. We kunnen niet wachten om het eindresultaat met jullie te delen.

FOTOMATERIAAL DIVERSE CAMPAGNES

Halverwege september heeft fotograaf Rick Akkerman foto’s gemaakt in de binnenstad van Alkmaar (o.a. tijdens een stadswandeling, grachtenrondvaart en lunch bij Stadskaffee Laurens) en in het Land van Leeghwater (bij het Kleinste Huisje, Zwarte Kerkje, museum In 't Houten Huis en het Wapen van Munster). Binnenkort zijn deze te zien in diverse campagnes van Alkmaar Prachtstad. Dank aan alle ondernemers voor de enthousiaste medewerking!

GROETEN UIT ALKMAAR-NIEUWSBRIEF

Na het succes van de Groeten uit Alkmaar-nieuwsbrieven van vorig jaar, sturen we begin oktober een nieuwe editie uit naar een mailbestand met 9.000 adressen - zowel Nederlanders als Duitsers en Engelsen. Deze update zit vol Alkmaar-inspiratie, waarmee we inzetten op een herhaalbezoek aan onze stad in de koudere maanden. Ook diverse hotels versturen deze nieuwsbrief aan (oud)-gasten te verleiden om nogmaals naar Alkmaar te komen. 

'CORONAPROOF' STADSPLATTEGROND

Begin maart lagen de dozen met onze gloednieuwe 'BOOQI' stadsplattegrond gedrukt en wel klaar om bezorgd te worden bij alle hotels, winkels en horecagelegenheden in Alkmaar en de wijde omgeving. Helaas bleek even later veel informatie op de plattegrond niet meer te kloppen. In no time produceerden we in samenwerking met BOOQI een actuele en coronaproof versie, die inmiddels op honderden locaties voor bezoekers gratis is mee te nemen.
CAMPAGNES

ALKMAAR ONTZET

Al jaren verzorgt Alkmaar Marketing de regiocampagne voor de Victoriefeesten en Alkmaar Ontzet. Dit jaar zijn er vanzelfsprekend minder festiviteiten dan voorgaande jaren, maar diverse partijen (o.a. horeca, musea, stadsgidsen en de 8 October Vereeniging) komen met een alternatief programma dat we vanuit Alkmaar Marketing onder de aandacht brengen. Dat doen we onder meer met een landingspagina, een spread en advertentie in ons nazomermagazine, op social media, in een speciale Ontzet-nieuwsbrief, middels een Facebook-campagne, 2-signs, MUPI's en vlaggen. 

CAMPAGNE REGIO ALKMAAR

In de zomermaanden hebben we met name online volop campagne gevoerd om de regiobewoner te enthousiasmeren (meer) in de eigen omgeving te ondernemen. Veel mensen bleven deze zomer natuurlijk thuis. Een kans voor toeristische aanbieders om het aanbod van activiteiten bij regiobewoners onder de aandacht te brengen. Alkmaar Marketing heeft daar een handje bij geholpen.
Onder meer met een uitgebreide kidspagina vol coronaproof tips in de omgeving voor gezinnen en uitbreiding van de pagina's met fiets- en wandelroutes en diverse campagnes op social media en in nieuwsbrieven. Een succesvolle samenwerking met Kidsproof en 'Voor Liefhebbers' (Reclame aan de Kust, Castricum) met een hoog aantal pageviews online en grote betrokkenheid.

LANDELIJKE CAMPAGNE "ALKMAAR: CULTUURHISTORISCHE STAD TUSSEN HET GROEN EN DE KUST"

In de zomermaanden hebben we online de landelijke campagne ingezet “Alkmaar: cultuurhistorische stad tussen het groen en de kust”. Met veel succes, zodat we deze campagne gaan herhalen in het najaar. Aanvullend op de campagne hebben we in samenwerking met HbA ook een aantal landelijke magazines ingezet. Uiteraard aansluitend op onze doelgroepen, om zo de meerdaagse bezoeker te verleiden om naar Alkmaar te komen. Zo stond Alkmaar met een mooie pagina in het AD Magazine en een spread in het Plus Reismagazine - waarvan je de eerste pagina hier op de foto kunt zien.
PARTNERS

VOLTALLIGE CULTURELE SECTOR PRACHTPARTNER GEWORDEN

De afgelopen tijd is de Prachtstadclub van Alkmaar Marketing verder uitgebreid. De voltallige culturele sector van Alkmaar (Theater De Vest, Stedelijk Museum Alkmaar, Karavaan, het Regionaal Archief, de bibliotheek, Podium Victorie, de Kunstuitleen, Artiance en het Filmhuis) heeft zich als PrachtVriend aangesloten. Met een fotomoment op het Canadaplein is het partnerschap officieel beklonken. 

RODI MEDIA TOEGETREDEN TOT PRACHTSTADCLUB

Mediabedrijf Rodi Media heeft zich als PrachtSupporter bij de netwerkclub van Alkmaar Marketing aangesloten en is daarmee het nieuwste lid van de snelgroeiende PrachtstadClub. Met een fotomoment in de Oude Stad - op de gepaste 1,5 meter afstand uiteraard - hebben Ger Welbers en Niels Ackermans (commercieel manager bij Rodi) het partnerschap officieel beklonken. Op onze website kun je het volledige persbericht lezen.

OOK PRACHTPARTNER WORDEN?

Het ambassadeurschap is een van de partnerschapsvormen die Alkmaar Marketing sinds 2019 kent. Als PrachtPartner ondersteun je enerzijds onze marketingorganisatie en profiteer je anderzijds van allerlei voordelen die partners ontvangen. Meer weten over de mogelijkheden om PrachtPartner te worden? Stuur ons dan een e-mail.
 

SAMENWERKING VVV & GLOBUS TOURS

Op dinsdag 8 september tekenden VVV Hart van Noord-Holland en Globus Tours een samenwerkingsovereenkomst voor het organiseren van de VVV groeps-activiteiten in Alkmaar. Onder het betrouwbare VVV-logo bieden zij kwalita-tieve arrangementen aan voor groepen. Met de slagkracht van Globus Tours kan er een nog groter publiek bereikt worden, met de vertrouwde service en gezichten. 

SAMENWERKING VVV & KAASMUSEUM

VVV Hart van Noord-Holland en het Kaasmuseum hebben hun samenwerking geïntensiveerd. Het team van de VVV - dat in hetzelfde pand gevestigd is - gaat onder meer een rol spelen in de communicatie van het museum en de coördinatie van de vrijwilligers. Een moment dat in augustus door Hip Breebaart (voorzitter Stichting Hollands Kaasmuseum) en Ger Welbers officieel is beklonken. 

COMMEMORATION DAY JAN JANSZN. WELTEVREE

Op 26 augustus vond de jaarlijkse herdenking ter ere van zeevaarder Jan Janzsn. Weltevree - de eerste westerling die 393 jaar geleden voet aan wal zette in Korea - plaats. Een geslaagde bijeenkomst in de Grote Kerk van De Rijp met uiteraard een beperkt aantal gasten. Onze directeur Ger Welbers was één van de sprekers. Hij schetste in een helder betoog de toeristische hoogtepunten van de gemeente: de stad Alkmaar met zijn grachten en historische panden, het nabijgelegen strand, de polder met zijn molens en het historische De Rijp. 
ALKMAAR IN DE MEDIA

ALKMAAR is alles - ANWB Kampioen (6 oktober 2020) 

Alkmaar: cultuurhistorische stad tussen het groen en de kust - Plus Reisspecial (22 september 2020) 

Toerist in eigen regio - Noordhollands Dagblad VRIJ (12 september 2020)

"Unicorns" Viora en Joost hebben Alkmaar ontdekt tijdens een weekend in The Fallon - Be More Unicorn (augustus 2020) 

Zó leuk is 48 uur in Alkmaar en hier moet je wezen! - Cathelijn Paling (26 augustus 2020)

- Wat te doen in Alkmaar; de leukste tips voor een dagje uit - Explorista (25 augustus 2020)

Ga op 2-daagse wijntour door Noord-Holland met een Phatfour! - Reisdoc.nl (20 augustus 2020)

Niederlande-Urlaub: Das ist zum Ferienstart an der Küste los - NRZ (10 augustus 2020)

Coronaproof festival in Alkmaar: 'Eindelijk weer even genieten' - NOS (8 augustus 2020)

Ongebaande paden: 'Het mooiste stukje Ringersfabriek zit verstopt' - NU.nl (5 augustus 2020) 

Cultuurhistorische stad tussen het groen en de kust - AD Magazine (18 juli 2020)

Fietsen, wandelen en varen in Alkmaar - MAX Magazine (14 juli 2020)

Dol op mijn stad, Alkmaar is zoveel meer dan Kaasstad - VROUW (11 juli 2020)

Van Kust naar stad en streek – Villa d’Arte juli 2020 Pagina 118-120 (6 juli 2020)

ALKMAAR MARKETING OP SOCIAL MEDIA
LinkedIn
Twitter
WIJ DANKEN ONZE PRACHTPARTNERS
Let op: vergeet niet ons e-mailadres toe te voegen aan uw adressenlijst of veilige lijst.