Copy

NYSLIPAT
 Nr 3  |  2018

 

I tidigare nummer av Nyslipat har vi flaggat för att återkomma med mer specifik information rörande den nya dataskyddsförordningen, GDPR (General Data Protection Regulation) – i förhållande till briljantprogrammet. Vi har nu samlat våra instruktioner i ett dokument, där vi beskriver hur personuppgifter hanteras (registreras in, justeras, skrivs ut och annulleras) i programmet. Dokumentet innehåller även information om ansvarsfördelningen beträffande personuppgifter som lagras i programmet. 

> Klicka här för att komma till dokumentet

Håll utkik i kommande nummer av Nyslipat för en presentation av den programutveckling vi gör för att underlätta för våra kunder att följa GDPR.


Lär dig mer om Briljants: Webbanalys

I förra numret av Nyslipat presenterade vi alla våra webbfunktioner. Vi gjorde dessutom en djupdykning i webbattesten. Här kommer nu lite mer information om webbanalysen.

Som företagsledare, avdelningschef, projektledare eller dyl. är man alltid intresserad av företagets ekonomiska ställning. Med webbanalysen kan man snabbt och enkelt få tillgång till den utan att behöva tillgång till hela programmet. Logga in oavsett var du befinner dig och gör de analyser du behöver för stunden. I upplägget ställer man in vem som ska ha behörighet till vilka analyser. Briljant har ett väl utbyggt behörighetssystem. Väl inne i en webbanalys kan man borra sig ned ända till verifikations- och bildnivå. Utskrift kan ske direkt alternativt så kopieras analystexten till ex. vis Word eller Excel. Kontakta din återförsäljare för mer information och upplägg.


Hur digitaliserad är din verksamhet?

Under digitaliseringsresan samlar vi tips om hur du digitaliserar din ekonomihantering och på så vis förenklar din arbetsvardag. Vi har nu kommit till den tredje och avslutande delen av resan, där vi pratar om hyror och kopplingar till andra program. 

Har du missat de första delarna av resan? Här finner du del ett om leverantörs- och kundfakturor, och del två om bokföring, tidredovisning och lön.

Och kom ihåg – Du kan spara både tid och pengar genom att se över de delar av din verksamhet som sköts manuellt och istället hitta sätt för att överföra information digitalt.

Digitaliseringsresan del 3:
Hyror och kopplingar till andra program

  • Hyror: Importera elfiler, maila hyresavier, hämta och sända autogirobetalningar, importera BG-Max filer med mera
     
  • Kopplingar till andra program: Briljant har skapat ett eget format för import av transaktioner och registerposter från andra system. Filer som kan importeras är bland annat bokföring, kundfakturor (kundreskontra, bokföring och kunduppgifter), leverantörsfakturor (leverantörsreskontra, bokföring, leverantörsuppgifter och attestering), tid- och projektredovisning (tid- och projekttrans, projektuppgifter, anställningsuppgifter och anställningsgrupper), order (orderhuvud och orderrader) samt fakturor (fakturahuvud och fakturarader). För att läsa mer om hur exporterande program ska skapa filerna klicka här, samt vilka system som redan har kopplingen klar klicka här. Ett flertal överföringar kan också göras direkt mot Briljant via API-anslutning. Kontakta din återförsäljare för mer information kring det.

Så kommer du igång: En del funktioner kan startas med hjälp av en instruktionstext (Tryck F1 inne i programmet), en instruktionsfilm eller med hjälp av vår supportpersonal. En del funktioner behöver du konsultera din återförsäljare om. Kontaktvägar finner du på vår hemsida.

 Briljant Ekonomisystem AB
Nya Rådstugugatan 7, 602 42  Norrköping

info@briljant.se

www.briljant.se

Vill du tipsa någon om Nyslipat Klicka här!

 This email was sent to <<Mejladress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Briljant Ekonomisystem AB · Nya Rådstugugatan 7 · Norrköping 602 42 · Sweden