Copy

NYSLIPAT
 Nr 1  |  2019

 

Hej,

Då var vi inne i januari och vintern har bitit sig fast med minusgrader och snötäcke. Tittar vi tillbaka på 2018 kan vi konstatera att det hände mycket spännande saker för Briljant. Vi blev med ny hemsida och pratade GDPR. Vi inledde året med digitaliseringsresan som berättar om hur du digitaliserar din ekonomihantering – ett ämne som fortsatt kommer vara aktuellt, liksom våra molntjänster. Vi lanserade nya webbfunktioner och en mobilapp för tidrapportering. Allt detta som en del i moderniseringen av våra funktioner. Genom våra kundträffar och deltagande på ekonomimässan har vi fått chansen att träffa kunder och samarbetspartners, något vi tycker är väldigt kul och lärorikt. Vi har också växt i form av nya medarbetare och söker fortsatt flera tjänster för att kunna möta upp marknadens efterfrågan – en tacksam situation minst sagt.

Nu är det 2019 och det finns mycket att se fram emot. Vi kommer fortsätta att utöka vår mobila portfölj med en app för kvittohantering. Vi satsar på fler webbfunktioner och på tur står webbfaktureringen. Något vi ser extra mycket fram emot är introduktionen av vår Facebook, som möjliggör mer interaktion och dialog med dig som är intresserad av Briljant och våra produkter. På vår Facebook kommer du bland annat få tips, information och se mer av oss bakom Briljant – så håll utkik under våren!

I Nyslipat den här gången berättar vi bland annat om hur du hanterar de nya reglerna för karensavdrag och skapar AGI. Vi presenterar också vår nya återförsäljare Jonas som kommer jobba för Briljant i Gästrikland, Dalarna och Gotland – varmt välkommen Jonas. Nu kör vi igång 2019!

Allt gott, Anna


Så hanterar du de nya reglerna för karensavdrag i Briljant

Från och med 2019-01-01 gäller den nya lagen för sjukfrånvaro – som kan hanteras i Briljant Löner (version 1.0.0.9477 eller senare). Lagen gäller sjukfrånvaro som ägt rum i januari och framåt (alltså inte sjukdagar som uppstod i december 2018).

Den nya lagen är disposiv, vilket innebär att om du följer ett kollektivavtal måste du kontrollera vad som gäller vid sjukdom i det avtalet. Du bör också se över vissa inställningar i företagsupplägget, eventuellt justera tidartskopplingar samt kopiera in ett antal nya lönearter.


Klicka här för att läsa instruktionerna om Karensavdrag i "Hjälpen".


Inlämning av AGI månadsvis

Från och med deklarationsdatumet 2019-02-12 ska alla företag börja lämna AGI månadsvis. Klicka här för att läsa mer på skatteverkets hemsida.

Vad innebär detta i Briljant?
I Briljant kommer det under Bearbetning/Rutin finnas två menyer:
  • En meny för momsdeklarationen (Rutin/Skattedeklaration)
  • En meny för AGI (Rutin/Arbetsgivardeklaration på individnivå)
Ny programversion krävs och den finns tillgänglig från och med vecka 4 (version 1.0.0.9568 eller senare krävs).

Klicka här för instruktioner kring AGI via redovisningen i Bearbetning.

Klicka här för instruktioner kring AGI i löneprogrammet. Du finner rutinen via Lön/Övrigt/Arbetsgivardeklaration på individnivå. Löneartsregistret är uppdaterat med fältkodet för AGI.


Nytt år och nya rutiner – vi har samlat allt du behöver veta

Som vi tipsade om i decembernumret av Nyslipat så har vi samlat information och instruktioner kring årsskiftesrutiner och programuppdateringar i ett gemensamt dokument. Där hittar du det som behövs för en smidig övergång till det nya året!

Klicka här för att komma till dokumentet.

Du kan även få tag på samma uppgifter i vår sidopanel till höger inne i programmet, och på vår hemsida.


Välkommen Jonas Gustavsson – ny återförsäljare hos Briljant

Den 1 januari lämnade Kjell Lindevall med varm hand över rollen som återförsäljare för Briljant i Gästrikland, Dalarna och Gotland, till Jonas Gustavsson:

– Det känns jättebra att lämna över min roll som återförsäljare till Jonas, det kommer bli kanon. Jag vill rikta ett tack till mina kunder och medarbetare, det har varit riktigt spännande att vara med på Briljants resa, säger Kjell Lindevall.

Så säger Jonas om sin nya roll som återförsäljare:

Berätta lite om din bakgrund, vad har du jobbat med tidigare?
Jag har jobbat som ekonom i en rad olika roller sedan 30 år tillbaka. De senaste fem åren har jag jobbat som interimskonsult med olika seniora uppdrag. När jag inte jobbar spenderar jag min tid med min familj. Jag tycker om att resa och gillar såväl sol och värme som storstäders shopping. Jag spelar också golf, dock hellre än bra.

Kan du beskriva ditt nya uppdrag som återförsäljare för Briljant?
Briljant är bekant för mig sedan jag implementerade och arbetade i programmet som redovisningsansvarig på ett av mina tidigare jobb. Jag tyckte att programmet var suveränt och därefter hade jag löpande kontakt med återförsäljaren Kjell Lindevall. På den vägen är det.

Vad ser du mest fram emot under 2019?
Jag ser fram emot att träffa och lära känna så många kunder som möjligt under året. Det blir en spännande tid framåt och jag ser fram emot att hjälpa befintliga kunder och förhoppningsvis även välkomna nya.

Har du några nyårslöften?
För 25 år sedan bestämde jag mig för att aldrig avge några nyårslöften – ett löfte jag lyckats hålla sedan dess!


Briljant Ekonomisystem AB
Nya Rådstugugatan 7, 602 42  Norrköping

info@briljant.se

www.briljant.se

Vill du tipsa någon om Nyslipat? Klicka här!

 This email was sent to <<Mejladress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Briljant Ekonomisystem AB · Nya Rådstugugatan 7 · Norrköping 602 42 · Sweden