Copy

NYSLIPAT
 Nr 7  |  2017

2018 närmar sig. Är du redo?

Anna Fagerström, på Briljants support, ger dig konkreta tips inför 2018. Anna, vad är det första jag ska tänka på att göra nu när året snart är slut?
 
– I början av varje år vill man ofta starta upp nya rutiner och kanske avsluta gamla. Därför tycker jag att en översyn av administrationsrutinerna är en bra investering för företaget. Det borde vara prio ett. Kanske finns det behov av nya rapporter och analyser för att ledningen lätt och snabbt ska få fram beslutsunderlag i verksamheten? Kanske finns det nya funktioner som bör användas för att rationalisera och underlätta ekonomiarbetet? Ställ dig den här typen av frågor. Det är alltid skönt att börja ett nytt år med ordning och reda bland rutinerna.
 
Kan jag få hjälp av Briljant?
 
– Ja, självklart. Men som många vet har man som ekonomipersonal ofta som mest att göra vid årsskiftet. Samma gäller också för oss på Briljant. Supporten har bråda dagar för att hinna med alla samtal och våra återförsäljare har fullt upp med att installera nya kunder, utbilda kundernas personal samt implementera nya rutiner och funktioner hos våra befintliga kunder. Därför kan det vara bra för alla parter att planera i god tid. Kontakta din lokala återförsäljare redan nu för att boka in tid för det du är sugen på att starta upp efter årsskiftet. Och vet du redan med dig att du har supportfrågor som du behöver hjälp med, kontakta oss på supporten. Ibland kan det som kund vara svårt att veta vad som är en supportfråga och vad som är en återförsäljarfråga, men det kan vi på supporten lätt informera dig om när vi hörs.
 
Två riktigt bra tips. Är det något du vill tillägga?
 
– Att vi finns här för dig. Vi vet att årsskiftet är en hektisk tid, därför är vi redo att hjälpa dig. Som ett första steg i det har vi samlat allt du behöver veta om årsskiftet i Briljantsystemet i ett dokument. Kika lite längre ner så finner du det. Vi vill ju att alla ska få fira jul och nyår i lugn och ro. Då krävs det teamarbete.

Tack Anna!
 

Titta! Ett helt dokument med tips inför den årliga programuppdateringen och årsskiftesrutinerna.
 

Årsskiftet kryper som sagt allt närmre och då är det också dags för den årliga programuppdateringen samt diverse årsskiftesrutiner. Vi har som vanligt samlat all information du behöver för att planera för detta i ett enda dokument. Dokumentet ”Årlig programuppdatering och årsskiftesrutiner” hittar du > här <
 

Du vet väl om att Briljant erbjuder kontoavstämning?


Har du koll på att du inte behöver pricka bankkontot manuellt? Briljant erbjuder kontoavstämning som innebär att du kan pricka av posterna från bankkontoutdraget automatiskt och enkelt skapa nya verifikationer för de poster som ännu inte bokförts.

Hur går det till?

Du hämtar hem kontoutdrag på fil från banken och startar rutinen. Efter att ha valt period du vill stämma av visar programmet en lista med alla bokförda poster och en parallell lista med alla poster som hämtats från bankkontoutdraget. Med en knapptryckning matchas posterna. De som inte matchats parar du enkelt ihop manuellt.

Om det finns poster kvar kan du skapa verifikationer direkt genom att klicka på beloppet. Då öppnas bokföringsregistreringen med alla uppgifter förifyllda. När du sparar verifikationen blir den automatiskt avstämd.

Fråga din bank hur du beställer tilläggstjänsten eller studera > hjälpen < i Briljant för mer information om vad som gäller för just din bank.

Lycka till!

 Briljant Ekonomisystem AB
Nya Rådstugugatan 7, 602 42  Norrköping

info@briljant.se

www.briljant.se

Vill du tipsa någon om Nyslipat Klicka här!


 This email was sent to <<Mejladress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Briljant Ekonomisystem AB · Nya Rådstugugatan 7 · Norrköping 602 42 · Sweden