Copy
View this email in your browser

Novi ATTEND e-tečaj 


Upišite e-tečaj Vodič do ostvarenja jednakih mogućnosti za učenike s teškoćama u razvoju i unaprijedite znanja o mogućnostima obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju. Tečaj je namijenjen odgojno-obrazovnim djelatnicima ustanova – edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, učiteljima, kao i drugim stručnim suradnicima, s ciljem jačanja digitalnih kompetencija te drugih stručnih znanja.

Educirati se možete kroz četiri cjeline, svaka u trajanju od 60 do 120 minuta, koje se pohađaju zasebno i neovisno. Svakoj cjelini možete pristupiti u vremenu koje vam odgovara te je prolaziti u vlastitom tempu. Tečaj nije mentoriran, stoga ne zahtijeva interakciju između polaznika.

Prve dvije cjeline tečaja su već dostupne, dok će druge dvije biti dostupne od rujna 2023. godine.
Dostupne cjeline:
Prijaviti se možete u sustavu EMA na odvojenim linkovima za prve dvije dostupne cjeline.
Cjeline koje će biti dostupne od rujna 2023.:
  • Ozbiljne igre i digitalizacija  
  • Procjena potreba za asistivnom
Uspješnim pohađanjem svake cjeline dobivate digitalnu značku u sustavu Loomen, u sklopu kojeg se tečaj odvija.

Za sva pitanja vezana uz sadržaj i pohađanje e-tečaja, obratite se na e-adresu helpdesk@skole.hr.

CUC 2023 mjesto susreta i edukacije za sudionike ATTEND projekta


Ovogodišnja CARNET-ova konferencija za korisnike – CUC, održat će se od 26. do 28. travnja 2023. u Rovinju pod nazivom Era digitalne zrelosti. Ove godine CUC je posvećen obilježavanju završetka projekta e-Škole koji se provodi u razdoblju od 2015. do 2023. godine. Cilj projekta je omogućiti jednake prilike za obrazovanje svih učenika, što je ujedno i jedan od ciljeva projekta ATTEND čije će nove aktivnosti također biti predstavljene na konferenciji. 

Uz prezentacije partnera na projektu, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te Odjela za obrazovanje i mlade Grada Reykjavika, očekuje se i sudjelovanje po dva predstavnika svake ustanove uključene u projekt ATTEND.

Također, Ines Delzotto, članica tima Kabineta za asistivnu tehnologiju pri Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda Pula, održat će plenarno predavanje, o čemu detaljnije informacije slijede. U sklopu konferencije planira se i zajednički događaj za sve sudionike ATTEND projekta o čemu će biti pravovremeno informirani.

Dostupne webinar edukacije


Tijekom 2022. godine, od lipnja do polovice studenoga, u Centrima za odgoj i obrazovanje, organizirane su brojne radionice u kojima je sudjelovalo 840 odgojno-obrazovnih djelatnika. Uz to, putem webinara, u prosincu je održana online edukacija odgojno-obrazovnih djelatnika na temu komunikacijskih ploča te partnerske komunikacije između stručnjaka i roditelja. Navedeni edukacijski webinari dostupni su na platformi Meduza:
  • Webinar Kako izraditi komunikacijsku ploču? - mag. logoped. Klara Popčević informira o osnovnim principima izrade komunikacijskih ploča koje su primjenjive kod djece i osoba sa složenim komunikacijskim potrebama. U sklopu webinara dobit ćete uvid i u principe odabira simbola za korisnike komunikacijskih ploča prema razvojnim načelima, proširiti znanja o organizaciji simbola na komunikacijskoj ploči, kao i primjeni tehnika vizualnog kodiranja.
 
Edukatorica mag. logoped. Klara Popčević, asistentica je i suradnica Laboratorija za potpomognutu komunikaciju, Odsjek za logopediju Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
 
Edukatori webinara su mag. rehab. educ. Ana Marija Bohaček, sveučilišni specijalist rane intervencije, doktorski student Edukacijsko-rehabilitacijski fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. izv. prof. dr. sc. Jurica Babić, Zavod za telekomunikacije, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. dr.sc. Ivana Rašan, viši asistent, Zavod za telekomunikacije, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.
Podijeli Podijeli
Tweetaj Tweetaj
Proslijedi Proslijedi
Sva prava pridržana - CARNET - ATTEND - 2022.
Sadržaj ovog newslettera isključiva je odgovornost CARNET-a.
Projekt "Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju" se većim dijelom (85 %) financira iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP), a manjim dijelom (15 %) iz državnog proračuna. 

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

CARNET · Josipa Marohnića 5 · Zagreb 10000 · Croatia