Copy
29 augustus 2018

Nieuwsbrief

THEMA: PREVENTIEBELEID

 

 De gemeente Voorst denkt dat we vaker maatschappelijke problemen kunnen voorkomen. Het projectteam 'De Loep' onderzoekt met de samenleving hoe we dit kunnen bereiken. 

Noteer alvast in uw agenda: Start acties Voorst onder de Loep
Na alle voorbereidingen zijn we gekomen tot de uitvoering van Voorst onder de Loep. De eerste acties beginnen en nu gaan we samen echt aan de gang! De acties die starten presenteren we in een 1e versie van het actieboek. U ontvangt binnenkort een uitnodiging om bij dit feestelijke moment op 24 september aanwezig te zijn! U bent er dan toch ook bij?
Tientallen acties in voorbereiding!
Op dit moment zijn we met vele partijen in gesprek. We voeren nu overleggen met bijvoorbeeld Pampus, wijkagenten, IJsseldal Wonen en verschillende dorpscontactpersonen. Ook zijn we in gesprek met de ouderensoos Nijbroek en de Jeugdclub Klarenbeek. Tientallen partijen werken op dit moment aan acties. We hebben er alvast twee uitgelicht!
Actie: Dementievriendelijke samenleving
Het doel van deze actie is om dementerenden meer onderdeel te laten zijn van de samenleving. Bijvoorbeeld door de kennis van dementie te vergroten van mensen in de directe omgeving. Of door mantelzorgers beter te ondersteunen. Door meer ontmoetingen te organiseren, ook tussen dementerenden, spreken zij en hun mantelzorgers met lotgenoten. Bij deze actie is onder andere gebruik gemaakt van gesprekken met mensen met dementie. Trekker van deze actie is Elly Brinkman in samenwerking met de deelnemende partijen in de werkgroep Dementie.
'Het praten met lotgenoten, zowel voor de mensen met dementie als hun omgeving, wordt als zeer prettig ervaren. Ervaringen worden uitgewisseld, hier leren mensen van elkaar. Hoe ga je bijvoorbeeld om met iemand met dementie? En welke handvatten horen hierbij?´(Bron: Verslag ervaringsdeskundigen Dementie)
Actie: Invoeren van jongerencontracten
IJsseldal Wonen gaat tijdelijke huurcontracten (5 jaar) aanbieden aan jongeren tot 28 jaar voor de specifieke jongerencomplexen in de gemeente Voorst. Daarnaast wil IJsseldal Wonen het seniorenlabel van een deel van de seniorenwoningen afhalen. Hierdoor kunnen alle woningzoekenden ongeacht leeftijd reageren op dit aanbod. Door deze maatregelen komt er meer doorstroming op de woningmarkt. Ook komen starters en/of jongeren hierdoor makkelijker aan een woning.
IJsseldal Wonen probeert meer doorstroming op de woningmarkt te creëren en jongeren makkelijker aan een woning te helpen.
Informatie
Meldt u aan voor de nieuwsbrief via onderdeloep@voorst.nl en kijk op www.voorst.nl/onderdeloep voor meer informatie.
Copyright © 2018 Gemeente Voorst, Alle rechten voorbehouden.
voorkeuren aanpassen of uitschrijven


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Gemeente Voorst · H.W. Iordensweg 17 · Twello, Gelderland 7391 KA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp