Copy
Välkommen att läsa vårt första nyhetsbrev
View this email in your browser

Nyhetsbrev från SÄKRAPLATSER !

20/3, Nyhetsbrev #2
 
Välkommen till vårt andra nyhetsbrev!

Jag vill uppmärksamma på tre saker i detta nyhetsbrev. Den första är att vår kurs ”Säkerhet och trygghet i praxis​” (Safety in the making) snart är slut för den här gången. Vi hade underbara föreläsningar och diskussioner om teori och praktik kring brott och rädsla för brott i den offentliga miljön. Missa inte kurstillfället nästa år! Se vad studenterna tycker om kursen!

Vidare vill jag också uppmärksamma på att det snart dags för Råd för framtiden, BRÅs årliga konferens som i år äger rum i Malmö, 21-22 Mars 2017. SÄKRAPLATSER kommer att vara på plats, kom och prata med oss!
 
Slutligen vill jag uppmärksamma att vi den 15 maj 2017 anordnar den första nationella workshopen organiserad av SÄKRAPLATSER NÄTVERKET. Workshopen kommer att äga rum i Stockholm.

ATT FÖRSTÅ SITUATIONSBASERAD BROTTSPREVENTION: TILLBAKA TILL GRUNDERNA MED FOKUS PÅ DAGENS OCH FRAMTIDENS UTMANINGAR​” med Marie Torstensson (Malmö högskola), Peter Lindström (Stockholm polis), Henrik Andershed (Örebro Universitet) och Vania Ceccato (KTH).
 
Workshopen den 15:e maj är det första i en större serie där det andra tillfället kommer att ske senare under hösten. Fokus kommer att ligga på kunskaps-och perspektivs utbyte samt gruppaktivitet och många nätverksmöjligheter! Missa inte det!
 
Notera att antalet platser är begränsat. Anmäl dig här!
Hälsningar,
Vania Ceccato, samordnare för SÄKRAPLATSER

PRAKTIKHÖRNET

Månadens praktikerhörn innehåller ett exempel från Huddinge kommun där ungdomar genom sommarjobb själva hjälper till att lyfta sitt område.
Vi tar gärna emot fler inspirerande exempel, om du har något du vill dela med dig av får du mer än gärna mejla det till oss!


TILLSAMMANS FÖR[ORTEN]
År 2013 beslutade Huddinge kommun och tre fastighetsbolag att satsa på Vårbys ungdomar genom konceptet Tillsammans för[ORTEN].  Projektets huvudutförare AD Tillsammans erbjuder ungdomar möjligheten att själva lyfta sitt område genom sommarjobb.


Skicka in era exempel före den 15:e april!
Något som efterfrågas av många från er är lyckade exempel på brottsförebyggande åtgärder och vi vill gärna att ni delar med er av era erfarenheter.

FORSKNINGSHÖRNET

I månadens forskningshörn vill vi dela med oss av tre artiklar, två av dessa är forskning kring olika brott i en svensk kontext, den tredje är en riktig klassiker som vi vill uppmana alla att läsa!

Geografin över brott i den svenska huvudstaden: en översikt
Vania Ceccato redogör i den här artikeln sin egen forskning kring hur stadens miljöer, demografi och socio-ekonomiska kontext är viktiga faktorer för brott och brottsförebyggande.Frekvensen bland skjutningar i storstadsområdena
Brott återfinns koncentrerat i såväl tid som rum, detta kan illustreras med konceptet “near-repeat”. “Near-repeat” är ett koncept som pekar på att brott ofta återföljs av ett annat brott i närheten.


Klassisk artikel om hur brott kan förhindras
Den här artikeln visar hur brott kan förhindras genom exempelvis åskådares närvaro, vidare diskuteras aktörers inblandning i olika brottsskeenden samt vem som bör ta ansvar för olika brottsfall.

NATIONELLA & INTERNATIONELLA FORUM

Sverige

Internationellt

SÄKRAPLATSER Nätverket - Planerade aktiviteter 2017

Copyright © 2017 SÄKRAPLATSER Nätverket, All rights reserved.
Vania Ceccato, samordnare för SÄKRAPLATSER
; Kristofer Agdahl, redaktör; Veranika Nagapetan, kommunikatör.

Har du frågor eller synpunkter? Då är du välkommen att kontakta oss via formuläretet nedan eller mejla oss direkt på info@sakraplatser.abe.kth.se


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Säkraplatser Nätverket / Kungliga Tekniska Högskolan · Drottning Kristinas väg 30 · Stockholm 10044 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp