Copy

Herrie in de tent!

Ion neemt de vroeg-komers onder zijn hoede. Daar deelt hij het evangelie met ze en vraagt wie er kan zingen. Ook dat durven ze en één ventje blijkt een schitterende stem te hebben..!
Goedenavond!                                         Gura Humorului, 1 augustus 2018

Onder de vele kinderen zitten een aantal jongens net boven de 10 jaar oud. Het zijn zigeuner-jongens. Ze staan soms anderhalf uur voor aanvang al bij het hek. Samen met de Roemeens sprekende Ion vang ik ze op. Het zijn een soort ongeleide projectielen, boordevol energie; heel brutaal; een poging tot 'high five' wordt beantwoord met geschreeuw en heftige boks- en trapbewegingen. Niet het soort kinderen voor een vredige VBC-middag. Regelmatig moeten we ze tijdens het programma dan ook apart nemen om ze te waarschuwen. Een plaatselijke Roemeen zegt dat we ze morgen bij aankomst direct naar huis moeten sturen. Die neiging krijg je soms wel.

Maar we bidden voor ze, en dat wordt verhoord; want bij een volgende escalatie bieden ze zowaar hun excuses aan en gaan ze weer rustig naar binnen. Daar beginnen ze met de groep mee te zingen en tot mijn verbazing zie ik een van die lummels zelfs heel gedwee de gebaren van het liedje mee doen. Eigenlijk zie ik vervolgens opeens een klein jongetje staan. Eentje die thuis en op school waarschijnlijk vaak wordt weggestuurd. Eentje waarvan diezelfde Roemeen vertelde dat zijn vader 24/7 dronken is. En dan besef het weer opnieuw: de jongens veroorzaken de meeste problemen en hebben Jezus dus het hardst nodig. Ze hebben het moeilijk. Punt. Aandacht, liefde en geduld en ze kunnen weer even kind zijn. Laat ze morgen maar weer komen!

Tot volgend nieuws, bidden ook voor jullie lezers, gevers en bidders: dank!

Copyright © 2018 Stichting Missie Gura, All rights reserved.


Je kunt je instellingen aanpassen of unsubscribe van de mailinglist.

Email Marketing Powered by Mailchimp