Copy

Hoogste tijd voor vers nieuws!     

Almere, 12 oktober 2018
 

Dag lieve mensen,

Hoogste tijd voor vers nieuws! Wij zijn weer veilig terug in Nederland, en, met de Zwarte Pieten-discussie hier, is alles weer bij het oude... Of toch niet?
We beginnen even met de Kinder Bijbel Club die Daphne en ik mochten doen op een 5-tal zaterdagen. Dat waren 5 feestjes; wat een voldoening om het Evangelie te mogen brengen bij deze kinderen. Ook onze jonge vrijwilligers genoten (foto 1: lunch vooraf - stilte voor de storm) en toen we ze thuisbrachten kookte een van hun moeders een uitgebreide maaltijd voor ons. (foto 2) We missen ze, wat een liefde!

Bericht van het Thuisfront

30 jaar getrouwd: welkom!
Zoals we al meldden hopen Paul & Daphne 19 oktober (a.s. vrijdag) 30 jaar getrouwd te zijn. Zij vieren dat in het Missie Centrum aan de Makassarweg 80 in Almere Buiten. Van 17 - 22 uur is er een informele receptie met allerlei lekkers. Ook zal er een presentatie te zien zijn van Missie Gura. Een mogelijk cadeau mag het liefst als gift naar de ANBI rekening van Missie Gura tnv Paul en Daphne.

Missie (z)onder dak?
 

Na commotie rondom de mogelijke aanschaf van een huisje buiten Gura, was er, veel belangrijker, commotie rondom het gebouw dat we op het oog hebben tegenover de B&B. Het grootste deel ervan leek opeens bijna verkocht te zijn. We hadden er zoveel inspiratie uit geput voor de missie... Door een bod uit te brengen bleven we ‘in de race’, maar die race bleek langs een spannende route te lopen, daar schrijven we nog eens een boek over.

Er werd bijvoorbeeld een dermate hoge aanbetaling gevraagd, dat we uiteindelijk definitief af moesten haken. Door een wonder besloten mensen ons te helpen: 2 uur na dit bericht van die aanbetaling kwam er een telefoontje: de aanbetaling kon gedaan worden! Dank U Heer. De voorbereidingen worden nu getroffen om tot aankoop over te gaan! Het andere deel wordt ons, door de andere verkoper, ook gegund: we mogen het vast gaan gebruiken en een jaar later betalen. We kunnen er dan direct gaan wonen en werken, geweldig. Het gebouw dat al jaren te koop staat lijkt nu in een paar weken beschikbaar te gaan komen. Wel gaan we nog flink fondsenwerven, maar tot zo ver heeft de Here ons geholpen en wij vertrouwen Hem dat ook daarin voorzien zal gaan worden!

Daphne en ik hopen in de week van 22 oktober naar Roemenië af te reizen om er met de verkoper en Cézar naar de notaris te gaan om te zien of alle stukken er zijn en ook in orde zijn. Dan wordt er een contract opgemaakt, ook in het Engels, en hopen we er binnen enkele dagen uit te zijn. Bidden jullie mee voor een goede afloop?

Vacatures M|V

Zowel in het Stichtingsbestuur als in de Thuisfront Commissie zoeken we versterking nu de Missie verder op gang gaat komen. Voel je je thuis op een bepaald terrein, bijvoorbeeld fondsenwerving of anders, en je draagt deze missie een warm hart toe, bid dan, en maak contact met ons. We gaan samen veel moois beleven, dat staat vast! Welkom.

Persoonlijk gebed: een grote steun!


De afgelopen maanden waren erg intensief. Iedere dag gingen we meerdere keren in gebed; niet omdat we zo vroom zijn maar omdat er zoveel gebeurde; zowel in het praktische alsook het geestelijke was er voortdurend dynamiek. Ons gebedsteam zag soms 2x per dag een oproep. Maar vat dit niet negatief op, want ons persoonlijk geloofs- en gebedsleven verdiepte zich prachtig, juist door moeiten heen.

Zo betrapte ik (Paul) mij er op dat ik mooi bad: Heer ik kom met lege handen, ik meende dat ook, maar eigenlijk had ik in mijn hoofd al plannen B en alternatieve scenario’s als er weer eens totaal onverwachts gebeurde. Toen ik ook mijn ‘extra’s’ aflegde kon God gaan leiden en voorzien, en dat deed Hij. We zijn diep dankbaar voor deze en vele andere wijze lessen en zien het als een voorrecht deze te leren. Je moet God niet geloven en vertrouwen voor 70%, ook niet voor 99% maar alleen 100%.

Dank&Gebed

Willen jullie danken dat er precies op tijd een doorbraak kwam in de aankoop van het gebouw? En willen jullie danken dat wij en onze kinderen thuis deze drie maanden zo goed zijn doorgekomen?
En dat wij ons zo gezegend voelen met alle gebeden, belangstelling, giften en alle ontwikkelingen?

Willen jullie bidden voor de juiste opstart van de verkoop van het gebouw in Roemenië? Bid om bescherming van deze procedures.
Willen jullie bidden voor uitbreiding van het Bestuur en de Thuisfront Commissie zoals beschreven? En graag gebed voor een goede verkoop van het huis van Paul & Daphne. De voorbereidingen zijn in volle gang. 

Speelgoedbeurs: alles voor de feestdagen ;-)


Om de Missie te steunen is er dit jaar weer een Speelgoedbeurs in het Missie Centrum. De bedoeling is dat mensen overtollig speelgoed de komende weken doneren aan Missie Gura; wij verkopen het vervolgens op zaterdagmiddag 24 november aan iedereen die belangstelling heeft. De buurtbewoners worden ook uitgenodigd via advertenties en flyers. Laat ons weten of je ook wilt doneren dan regelen we waar nodig iets logistieks! Graag!

Lieve groet, Paul&Daphne      

Copyright © 2018 Stichting Missie Gura, All rights reserved.


Je kunt je instellingen aanpassen of unsubscribe van de mailinglist.

Email Marketing Powered by Mailchimp