Copy

De Finale: de VBC stopt, maar de zegen gaat door!

Goedenavond                         Gura Humorului, 4 augustus 2018

TEAM
We zijn na 2 weken uiteraard volledig samengesmolten: Roemenen en Nederlanders. Trekken schouder aan schouder met elkaar op.
Moeilijk om op tijd aan het ontbijt te verschijnen blijkt internationaal. Lekker hangen met je mobieltje onder je neus, wat tokkelen op een gitaar ook.
Tikkertje op plekken waar dat niet kan. Tieners die met kleintjes spelen, anderen met een boek in een hoek. Totdat er gewerkt moet worden.
Dan staan alle neuzen de VBC-kant op. Geen gemopper, geen gezeur, geen gedoe maar aanpakken tot alles klaar staat. Samen bidden en danken.
Wat een zegen. Wat erg om vanmiddag, ondanks het verlangen naar rust, weer afscheid te moeten gaan nemen.
 
KINDEREN
Zoals eerder beschreven komen er alle mogelijke kinderen uit de omgeving van de B&B: moeders met baby’s, iets te oude jongens, groepjes vriendinnetjes. Sommige stilletjes, anderen die heerlijk losgaan en zich helemaal thuisvoelen. Wat een prachtige ‘copi's’ (Copi = kind in het Roemeens) Bijgaand wat foto’s. En als het moeilijk gaat, er strijd is, onrust, dan zeggen we tegen elkaar: maar ze hebben vanmiddag allemaal glashelder het Evangelie meegekregen. Zaaien, zaaien en nog eens zaaien. God geeft de groei (en voldoende regen…) De werkjes die de kinderen maken zijn leuk en creatief, ze maken ze vol overgave. Ook is er een plek voor de oudste groep iets verderop waar ze, als het droog is, buiten spelletjes kunnen doen.
TOERUSTING
In de ochtenden zijn er de toerustingen die linken met het thema van de week en de dag. Dinsdag kwam Pastor Viorel van de plaatselijk Baptisten Gemeente de Bijbelstudie doen.
Het ging over Jona, wat een bekend verhaal maar wat goed om alle aspecten nog een belicht te krijgen. Hoe bestaat het dat wij mensen NEE kunnen zeggen tegen God. Hoe bestaat het dat God zo geduldig en genadig met ons is. Drie dagen in een vis, drie dagen in een graf. Het zingen tijdens de toerusting krijgt begeleiding van jonge Roemeense jongens die accordeon spelen. Ze doen dat, net als hun zingen, met passie en overgave, genieten!
CATERING
Ons eten wordt dagelijks bereid door de twee eerder genoemde boerinnen, Paula en Koka. Wat een heldinnen, maar ook wat een humor en plezier, geweldig om ze te leren kennen. Praten gaat met handen en voeten en wordt altijd begrepen, en zo niet dat roepen we: ‘blablablabla' en dan gaan we allemaal plat. Alle etensresten gaan in een grote teil mee naar huis, voor de varkens. Als we ze thuisbrengen zijn ze bekaf maar nog steeds vrolijk. Wat een zegen deze twee!
ONSTPANNING
Afgelopen zondag zijn we naar de plaatselijke Baptisten Gemeente geweest. De 10 gemeenteleden (ach het is daar toch ook vakantie) vonden het geweldig dat we er waren. Men is gewoon om ombeurten hardop te bidden in de dienst; sommigen in tranen voor Missie Gura, ontroerend. Zondagmiddag waren er twee typisch Roemeense paard-en wagens geregeld voor een tocht door de omgeving van het dorpje Capu Campului. Prachtig om op zo’n eeuwenoude wijze achter het sjokkende paard door het prachtige landschap te rijden. Juist toen er weer eens 10 mm regen in 10 minuten ging vallen, kwamen we langs het huis van de dochter van een van de koetsiers waar we mochten schuilen onder het genot van een drankje. Prachtig allemaal.
HELP
We komen helaas geld tekort, ondanks diverse giften gaan we het financieel niet redden. We hebben echt ons best gedaan heel zorgvuldig met het geld om te gaan. Daarom vragen we jullie oprecht om, waar mogelijk, (nog) een gift over te maken zodat we goed kunnen afsluiten. De gift kan algemeen zijn en is ANBI dus aftrekbaar. Zou je ons willen helpen? Super graag.

NL15 INGB 0007 7030 05  t.n.v. Stichting Missie Gura
GEBEDSPUNTEN
Allereerst dankpunten, want wat gaat/ging het mooi en goed, ondanks dat we er soms even helemaal doorheen zitten. Iedere dag sluiten we dankbaar en voldaan af.
- Dank voor de vele kinderen die iedere dag genieten van het programma.
- Dank dat we de moeilijke jongens aan boord weten te houden en dat ze bij ons kunnen ontspannen en even kind kunnen zijn.

- Bid voor de laatste loodjes. Bid dat iedereen goed en mooi af kan gaan sluiten vandaag (vrijdag).
- Bid dat alles wat we mochten zaaien wortel mag gaan schieten door de Heilige Geest.
- Bid dat iedereen weer veilig thuiskomt, met de auto, trein, vliegtuig etc.

Dank jullie wel allemaal voor jullie betrokkenheid, giften en gebeden, we genieten er van. Jullie ook Gods rijke zegen!!!

Namens het team,
Paul

PS later volgt meer nieuws via Paul en Daphne en de Kinder Bijbel Clubs die zij hopen te gaan aanbieden op de zaterdagmiddagen.
Copyright © 2018 Stichting Missie Gura, All rights reserved.


Je kunt je instellingen aanpassen of unsubscribe van de mailinglist.

Email Marketing Powered by Mailchimp