Copy

Nieuws uit Gura Humorului XXL 

Bericht van het Thuisfront
 

Humor uit Humorului?!
Om bovenstaande foto gelijk even te verklaren: zondag jl., op Bevrijdingsdag, vierden Paul & Daphne hun 33 jarig verkeringsjubileum! Deze foto was te mooi om niet te gebruiken. Gelukkig is Pauls gezicht inmiddels weer (een beetje) rechtgetrokken ;-)

Gura Humorului, 7 mei 2019
 

Lieve familie en vrienden!

In de hoop dat het jullie lezers goed gaat, een samenvatting van de ontwikkelingen rondom Missie Gura. Maar eerst onze dank voor jullie betrokkenheid, bemoedigingen, gebeden en giften.

Eind maart waren we in NL voor familie, vrienden, vergaderingen en ander moois. We kregen een auto te leen en sliepen op een prachtige zolderkamer, we zijn erg verwend. Hoogtepunt was de uitgebreide echo van onze kleindochter (verwacht op 08-08-2019). Toch voelde het ook weer fijn om naar Gura terug te gaan, een goed teken.

>> BREAKING: We hopen van 12 - 30 juni in NL te zijn!

Thuisfront

Onze Thuisfront Commissie (TFC) draait op volle toeren. Zo zijn er in Almere diverse activiteiten geweest zoals een Paasstol-verkoop en er was een grote kraam op Koningsdag Almere; opbrengst: 755 euro voor de komende Vakantie Bijbel Club! Dank aan alle donateurs en alle harde werkers!  - Daarnaast is de TFC op zoek naar een bredere achterban als het gaat om de bekendheid van Missie Gura. Lijkt je een info-avond leuk, nodig ons dan uit voor een presentatie! Lijkt het je mooi om mee te draaien met de Thuisfront Commissie: zeer welkom, meld je even aan: tfc@missiegura.nl
 

Bestuur

Daphne en ik zullen het bestuur van stichting Missie Gura om financieel-technische reden gaan verlaten, Arjen Vaders heeft het voorzitterschap overgenomen. Verder is er een denktank van 4 personen aangetreden, waarvan er 2 toe zullen treden tot het bestuur, Marleen Jansen en André van Werven. Het zijn ontwikkelingen waar we enorm dankbaar voor zijn! Wil je meer info hierover, bericht het ons even.

Verbouwen

Het klusteam dat 1 maart op bezoek was in Gura, heeft alle voorbereidingen gereed! Het betreft nieuw electra, zolderisolatie- en renovatie en een herindeling van de begane grond. Alles is ingetekend en begroot. Als het 2e woonhuis aangekocht is (zie volgende alinea), kan er met de renovatie gestart worden. Wil je betrokken raken, ANBI-geven of een weekje komen klussen, laat het ons echt weten dan maken we een mooi plan voor je! 

>> NIEUW ADRES: Stefan Cel mare 59, Gura Humorului, 725300, Suceava, Romania
 

Weg met die buren (wat..?)

Qua pand (gebouw) in Gura is het nu alsvolgt: we bezitten alle grond, de helft van het woonhuis, de tuin, de garage, de zomerkeuken en een grote schuur. De buren beloofden te vertrekken maar daar zijn wat complicaties rondom hun volgende huis.  We bidden voor ze! We hopen in hun deel te gaan wonen en het huidige deel in te richten voor het missie-werk. Bidden jullie mee? We zullen binnenkort een filmpje sturen van het pand en het terrein!
 

Huisvesting

Vorige week passeerde de verkoop van ons Almeerse huis bij de notaris en stond jl. vrijdag het geld op onze rekening. De resterende hypotheek en de makelaarskosten gingen er af, een krediet, en financieringen voor het huis in Gura konden we allemaal terugbetalen (dank mensen!) en nu zijn we, na 28 jaar, financieel ‘vrij’. Geld dat nu binnenkomt verdwijnt niet meer in een ‘zwart gat’ maar is voor ons onderhoud en Missie Gura. Dank aan God, dit is zo bijzonder voor ons; we moesten er een avondje van bijkomen.

Vakantie Bijbel Club 2019

Ook dit jaar werken we aan een nieuwe club! We krijgen extra versterking van een team uit een kerk in Suceava, de provincie-hoofdstad 30 km verderop. De meesten spreken Engels en kennen het programma dat we hopen te gaan doen. Vanwege gebrek aan mensen & middelen zijn we genoodzaakt van 2 naar 1 week VBC te gaan, maar dat wordt dan ook een hele mooie week! Volgend jaar is ons nieuwe onderkomen hopelijk klaar, dit jaar gaan we nog eenmaal in de Bed & Breakfast van Cézar en Mariana. We berekenden overigens dat er voor 1 kind voor een hele week Vakantie Bijbel Club 10 euro nodig is; voor fruit bij aankomst, werkjes, lesboek, wat lekkers, muziek en alle logistiek. Daarvoor startten we de actie “Sponsor een kind voor een week”. Op moment van schrijven kunnen we al 42 kinderen voorzien! We verwachten ± 100 kinderen.

>> BETAAL-LINK <<
Bijgaand de betaal-link; mocht je mogelijkheden hebben: welkom om mee te sponsoren uiteraard. Mocht je mee willen helpen met de VBC, er is nog plek maar wacht niet te lang. 
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=6GWHc1K5uVG50gUrIkVUoTixqsVLCgA4

Ondertussen in Gura

Af en toe post Paul wat dagelijkse belevenissen op FaceBook; voor de FB-lozen onder ons zal ik af en toe wat opnemen in deze Updates. 
Coca - Afgelopen zomer leerden we 2 schitterende boerinnen kennen, Paula en Coca.  Ze wonen met hun mannen in piepkleine huizen; ze hebben eigen fruit, groenten, noten; ze hebben een varken, koe en paard; en als je komt: altijd eerst een borreltje, op een dienblad. Afgelopen week lag Coca in het  lokale ziekenhuisje, dus gingen we op bezoek. Omdat je daar als patiënt nauwelijks eten krijgt, namen we dat voor haar mee. Ze straalde. Coca en Daphne communiceren via het ‘multi-blablabla-principe’: doorpraten tot de ander je begrijpt, en dat gaat bij hen héél snel... Bij het afscheid pakte ze beide handen van Daphne en keek haar bezorgd aan. ‘Dumnezeu are control’ (God zorgt) bemoedigde Daphne haar. Coca beaamde het krachtig, met de tranen over haar wangen: ‘Da Da!

Bid en dank met ons mee
 

Dankpunten
 Dat alle ontroerend goed zaken zonder moeilijkheden zijn verlopen;
Dat we ons direct thuis voelen in een vreemd land en een vreemd huis;
Dat het goed gaat met onze kinderen in NL;
Dat het klusteam naar Gura kwam en al de wensen en het werk in kaart bracht;
Dat de VBC-voorbereidingen op stoom beginnen te komen;
Dat mensen de kinderen beginnen te sponsoren;
Dat God ons vrede, liefde en bevestiging geeft in onze roeping, aan Hem alle eer.Gebedspunten
Dat het laatste stukje onroerend goed op het complex ook aangekocht kan gaan worden;
Voor geestelijke bescherming en kracht om Gods’ Missie Gura te dienen;
Voor alle administratieve zaken in NL en RO, dat het zonder moeilijkheden verloopt;
Voor Gods voorzienigheid: voor de laatste aankoop is nog 35.000 nodig, voor de verbouwing 55.000;
Voor de fondsenwerving die we gaan opstarten voor deze zaken;
Dat we ons bezoek in NL optimaal kunnen gaan invullen en besteden.

Lieve groet, Paul&Daphne      
 

Copyright © 2019 Stichting Missie Gura, All rights reserved.


Je kunt je instellingen aanpassen of unsubscribe van de mailinglist.

Email Marketing Powered by Mailchimp