Copy

Anekdotes van inburgerings-avonturen


Sinds 1 maart wonen en werken we in het kleine stadje Gura Humorului (Goera Hoemor roe loei), valt mee toch ;-) We beleven er allerlei inburgerings-avonturen die af en toe op FB zijn gepost onder de titel ‘Ondertussen in Gura’. 

Deze korte anekdotes zijn nu in een klein boekje verschenen en beschikbaar gesteld voor de liefhebbers: klik op bijgaande link.
www.missiegura.nl/…/uploads/2019/06/Ondertussen-in-…

Mocht je een gedrukt exemplaar willen hebben laat het dan even weten.

Groet, Paul & Daphne Wolters.

Op verlof

Om diverse redenen zijn we nu in Nederland (tot 30 juni) maar ook een deel van augustus; op 8 augustus hopen we voor de eerste keer opa en oma te worden als Sharon gaat bevallen. Vind je het leuk om ons in juni of augustus te ontmoeten, laat het even weten. Ook als je strakke presentatie over Missie Gura leuk lijkt voor je club of kerkgemeente: laat het weten.

Tijdens het verlof in juni is er een belangrijke bestuursvergadering van Stichting Missie Gura. Marleen Jansen en André van Werven hopen toe te treden tot het bestuur, twee prachtige en capabele mensen. Daphne en ik treden uit het bestuur om reden van fin. transparantie. Het voorzitterschap van Paul wordt overgenomen door Arjan Vaders en komt daarmee in meer dan vertrouwde handen.

Huisvesting

We hebben zoals vermeld het hele complex kunnen aankopen door de verkoop van ons huis in Almere, op de woning van de buren na. Deze mensen willen het aan ons verkopen maar hebben schulden waardoor zowel de timing als de verkoopprocedure vol onzekerheid raakte. Maar dinsdag 11 juni kwam de beste man trots vertellen dat hij alle schulden betaalde, én dat hij een ander huis heeft gevonden én er de komende weken dus uit gaat. Een grote zegen, want nu kunnen we in zijn huis gaan wonen en in ons huidige deel aan het werk met de dingen die we hieronder beschrijven!
 

VBC en structurele hulp

De voorbereidingen voor de VBC - 22 tot en met 27 juli - zijn in volle gang. Ons Nederlandse team bestaat uit 13 prachtige mensen, daar zijn we erg dankbaar voor.

We krijgen ook een Roemeens team; deze komen voornamelijk uit een grotere kerk, 30 km verderop (Suceava). We zijn daar nog nooit geweest, maar de landelijk coördinator VBC- Roemenië heeft kennelijk met veel enthousiasme over Missie Gura gesproken want we krijgen alle hulp die we maar wensten en meer. Het zijn ervaren Roemeense kinderwerkers die Engels spreken en het programma al kennen! De spandoeken voor op de gevel zijn in bestelling, net als de flyers, petjes enzovoort.

Zoals jullie weten willen we ook structurelere hulp gaan bieden na de zomer-periode; denk aan een wekelijkse Kinder Bijbel Club, Engelse les, huiswerkbegeleiding en opbouwende workshops. Voor al dit werk heeft dezelfde gemeente ook haar hulp aangeboden, ze willen voorzien in vrijwilligers die dit werk gaan helpen uitvoeren! 
Op deze foto linksvoor het complex met helemaal links de bijgebouwen; rechtsonder de parkeerplaats. Echt tegenover het pand (zebrapad) de gele Bed & Breakfast waar teams, bezoekers en gasten kunnen logeren.

Kom over!

Nogmaals dank voor jullie betrokkenheid in welke vorm dan ook. Als jullie een keer willen komen kijken: welkom. We hebben een concept-weekprogramma voor onze gasten; daarin ondermeer de nog ongerepte Roemeense natuur, kloosterbezoeken, op de borrel bij the locals, en natuurlijk Missie Gura in actie en veel meer moois. Heb je zin om te komen, laat het weten, dan bespreken we rustig alle mooie mogelijkheden. Welkom!

Jullie Paul&Daphne      
 

Copyright © 2019 Stichting Missie Gura, All rights reserved.


Je kunt je instellingen aanpassen of unsubscribe van de mailinglist.

Email Marketing Powered by Mailchimp