Copy

Ook internationaal succes

Rocky in Frankrijk

Rocky speelt niet alleen in Utrecht of Nederland. Ook internationaal hebben we al diverse voorstellingen gegeven op drukbezochte improvisatietheaterfestivals.

In 2016 schokten we het publiek van Würzburg, Duitsland, met een gewaagde voorstelling over maatschappelijke uitsluiting. Op een wankele, ter plekke van meubilair gebouwde toren werden burgers getest op de aanvaardbaarheid van hun seksualiteit.

In 2017 pinkte menig publiekslid op het festival Tilt in Tallinn, Estland, een traantje weg bij onze intense voorstelling over vaderschap.

En in 2019 hebben we alweer op maar liefst twee Franse festivals gespeeld. In maart speelden we in Straatsburg een theatrale voorstelling gebaseerd op een persoonlijke verhaal van Sven waarin voelbaar werd hoe een verkoelde familieband in tijden van nood toch diep blijkt te zijn, en hoe we altijd weer onszelf herkennen in nabije amilie, hoeveel je ook verschilt. En op het moment van verschijnen van deze nieuwsbrief hebben we net alweer een voorstelling in Lyon gespeeld.

De reacties op deze festivals zijn steevast gemengd. Er zijn altijd wel mensen die vinden dat improvisatietheater per definitie comedy moet zijn en die dramatische verhalen daarom minder waarderen, al vinden ze het dan wel goed uitgevoerd. Wij herinneren ons vooral het enthousiasme en de oprechte dankbaarheid van de vele mensen die ons achteraf vertelden hoe ze geraakt waren, en hoe blij te zien dat improvisatie ook theatraliteit en diepgang mee kan brengen. En daar doen we het voor.

Onze komende voorstellingen:

Zaterdag 18 mei 2019, 20:30u De Witte Lely, Utrecht.
Spelers: Jurriaan, Tom, Sven, Marith.
Reserveer een plaats.

Vrijdag 7 jun 2019, 20:30u ZIMIHC Theater Wittevrouwen, Utrecht.

Spelers: Ben, Marith, Peter, Sven, Tom, Jurriaan.
Koop je kaart bij Zimihc, Wittevrouwen.

Rocky stelt zich voor

Rocky Amaretto maakt al bijna acht jaar theatrale improvisatievoorstellingen van hoge kwaliteit. Maar wie zijn de mensen op het toneel? Vorige nieuwsbrief maakten we kennis met Marith, Peter en Sven. Deze keer:

Ben van Bokhoven (links)
1986, Utrecht.
Spring in het veld met de kritisch blik. Altijd positief, altijd energiek, altijd betrokken. Die fysieke speler met eeuwige guitige blik die dan toch ineens een klootzak blijkt te spelen. Ben is de speler die je verrast met een andere kleur, theatraal uitpakt, of je dwingt om heel goed te kijken.

Tom Manussen (midden)
1967, Utrecht.
De man met de mooie stem. Diepe lage klanken die het publiek laten smelten. En wanneer je denkt dat dit de liefste man ooit is blijkt zijn personage 12 kinderen bij je zus verwekt te hebben. Tom voelt zich als een vis in het water juist in (nog) onduidelijke scènes. Door zijn overtuigde spel ontdekt hij samen met het publiek waar de scène over gaat, en bouwt hem uit tot een parel. 

Stefan Hendrikx (rechts)
1990, Utrecht.
Stefan heeft het talent om in twee zinnen een personage neer te zetten waar je van houdt en waar je nieuwsgierig naar wordt. Hij combineert dit met het talent om in twee woorden een scherpe woordspeling neer te leggen waar je tegen wil en dank altijd om moet lachen. Consequent speelt hij personages waar je geen afscheid van wil nemen.
LIKE US? HELP US!   --  HELP US? LIKE US!
Like Rocky Amaretto op Facebook, geef op Facebook aan dat je naar de voorstellingen gaat (18 mei), neem vrienden mee, nodig vrienden uit zich aan te melden voor deze nieuwsbrief (met regelmatig kortingsacties), heb het over ons! Onze dank is groter dan een Trump Tower!
Rocky op FB
Rocky heeft ook een mooie website!
2019 Rocky Amaretto


Geen nieuwsbrief meer ontvangen? No hard feelings! Schrijf je uit / unsubscribe!

Email Marketing Powered by Mailchimp