Copy
Beste <<Voornaam>>,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van Aandacht Groeit. Via deze nieuwsbrief informeer ik je graag over alle nieuwe ontwikkelingen binnen Aandacht Groeit en geef ik advies, tips en nieuwsfeiten op het gebied van Mindfulness en Yoga.
Delen
Tweet
Doorsturen

Inhoud:

Mindfulness voor volwassenen Aandacht Groeit geeft de 8 weekse Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) trainingen olv gecertificeerd trainer Marsha Kooy. Marsha is categorie 1 lid bij de VMBN en dat betekent dat je de training onder bepaalde voorwaarden vergoed kunt krijgen bij diverse zorgverzekeraars. De eerst volgende trainingstart in oktober 2017 op de prachtige en rustgevende locatie Erf de Burgwal in Leusden.
 

Oefendagen Mindfulnesstraining

Tijdens de MBSR training vindt een oefendag plaats. De deelnemers oefenen die dag in stilte olv van de trainer met de tools die ze tijdens de training verworven hebben. Deze oefendag is tevens toegankelijk voor deelnemers die al eerder een MBSR hebben gevolgd en de vaardigheden willen onderhouden. Eerst volgende oefendag is op 2 december 2017

Maak kennis met mindfulness

 
De effecten van een MBSR training zijn evidence based. Maar dan nog weet je niet of een 8-weekse training wel bij je past.  

Tijdens de Mindfulness 3-daagse maak je kennis met Mindfulness in 3 lessen van 75 minuten.

 
  • Je maakt kennis met verschillende manier van mediteren.
  • Je ervaart wat de effecten zijn van mediteren.
  • Je ontdekt wat er gaande is in je lichaam en je geest op het moment dat je tijd neemt voor jezelf. En je krijgt tips hoe je daar mee om kunt gaan.
  • Kortom, ontdek je dat aandachtig leven stress reducerend werkt.

Geld terug

Na de 3-daagse kun je beslissen of je al dan niet toe bent aan de 8-weekse Mindfulnesstraining (MBSR). Als je je inschrijft voor een training, dan krijg je je geld van de 3-daagse retour.

Check de agenda voor data.

 

Mindful bewegen

Na het volgen van een MBSR (Mindfulness) training is het mogelijk om bij Aandacht Groeit de geleerde vaardigheden te onderhouden. Dit kan door de lessen Mindful bewegen te volgen. 
Als je gezondheidsproblemen ervaart, is het van belang om je fysieke en mentale grenzen te leren kennen en in acht te nemen. Mindful bewegen leent zich hier goed voor. De focus tijdens de lessen is lichaamsgericht. In beweging leer je je lichaam goed kennen en we oefenen tijdens de les om er zorgzaam mee om te gaan. De lessen bestaan uit meditatie, milde yogaoefeningen en ontspanning.Leer beter je fysieke en mentale grenzen te bewaken. Ontdek hoe meditatie kan helpen om te ontspannen wanneer dat nodig is.  Je kunt je inschrijven voor een cursus Mindful bewegen olv Marsha Kooy via Latent talent.

 

De workshops door Aandacht Groeit

De oorzaak van stress is niet perse werk gerelateerd. Immers, niet iedereen met een drukke baan ervaart de spanning die dit met zich meebrengt als problematisch. Stress heeft o.a. te maken met de manier waarop je omgaat met de obstakels die je in het leven tegenkomt. M.a.w. is de veroorzaker van stress heel divers. De workshops die je kunt volgen bij Aandacht Groeit zijn gericht op verschillende doelgroepen. Diverse zorg professionals laten je tijdens de workshops ervaren hoe je om kunt gaan met de stress die je ervaart. 
 

Workshop Mindful afvallen 'stap uit het patroon van emotie eten'

Herken jij dit?

  • Kun je chocola niet weerstaan als je je verdrietig of alleen voelt?
  • Grijp je ongemerkt naar koekjes of ander lekkers als je je onrustig voelt?
  • Is de drang naar chips soms groter dan jijzelf?
  • Weet je precies wat je moet doen om af te vallen en toch lukt het maar niet?
  • Heb je de neiging om te gaan eten als je niet lekker in je vel zit?
  • Heb je het gevoel vast te zitten in een vicieuze cirkel van afvallen en aankomen
Dan is deze workshop echt wat voor jou!
Aan het einde van de dag ga je naar huis met heldere inzichten, praktische informatie en handvatten om uit het patroon van emotie-eten te stappen. Je hebt dan zicht op jouw automatische patronen en hoe je die kunt doorbreken.

 
Workshop Mindfull afvallen-'stap uit het patroon van emotie eten'
zaterdag 28 oktober 2017 van  9.00 – 17.00 uur 

Workshop Mindful ouderschap

Opvoeden kan stressvol zijn. Het toepassen van mindfulness in de opvoeding kan daarbij behulpzaam zijn. Ouders leren automatische patronen te herkennen, te begrijpen en te verminderen. Mindful opvoeden helpt om een betere interactie tussen ouders en kinderen te ontwikkelen dat minder stressvol is.

Workshop Mindful ouderschap op dinsdag 14 november 2017 . Marsha Kooy van Aandacht Groeit en Drs. Jacqueline Regtuit van Orthopedagogiekpraktijk Meerkind gaan in op jouw ervaringen en obstakels die je tegenkomt tijdens de opvoeding van je kind(eren). Je doet inzichten op over patronen in je eigen opvoeding en hoe deze invloed hebben op de manier waarop je jouw kind(eren) opvoedt. Je ontdekt hoe je automatische reacties voor kunt zijn en stress kunt verminderen. Een avond waarin je informatie krijgt, maar vooral interactief is.
 

Vergoedingen Mindfulness (MBSR) training

Diverse zorgverzekeraars vergoeden (een deel) van de MBSR training in het aanvullende pakket. 

De voorwaarde is dat de trainer aangesloten is bij de VMBN als categorie I lid. Je kunt je als mindfulnesstrainer daarbij aansluiten mits je een volwaardige post-HBO studie voor Mindfulnesstrainer met goed gevolg hebt afgerond en je kennis en trainingen onderhoudt. Marsha Kooy voldoet aan dergelijke eisen en dus kun je bij Aandacht Groeit een MBSR training volgen die vergoed wordt. 

Sommige zorgverzekeraars vergoeden alleen als de deelnemer een verwijsbrief kan overleggen van de huisarts dat het om een burn-out gaat. 

Mindful Twitteraars

Zit je op Twitter? En wil je meer weten over Mindfulness?
Dan ben je wellicht geïnteresseerd in de volgende twitteraars:

@AandachtGroeit

@EdelMaex

@RUMCmindfulness

@jonkabatzinn

 

Marsha Kooy
Aandacht Groeit
Klokhoek 18
3833GX Leusden
Tel: 033 – 707 40 85 (Omnis keuze 8)
Mob: 06 – 294 82 640
E-mail: 
marsha.kooy@aandachtgroeit.nl
Web: www.aandachtgroeit.nl
Route: routebeschrijving
KvKnr.: 57670552

Copyright © 2017 Aandacht Groeit, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp