Copy
Beste <<Voornaam>>,

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van Aandacht Groeit. Via deze nieuwsbrief informeer ik je graag over alle nieuwe ontwikkelingen binnen Aandacht Groeit en geef ik advies, tips en nieuwsfeiten op het gebied van Mindfulness en Yoga.
Delen
Tweet
Doorsturen

Inhoud:

Mindfulness voor volwassenen Aandacht Groeit geeft de 8 weekse Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) trainingen olv gecertificeerd trainer Marsha Kooy. Marsha is categorie 1 lid bij de VMBN en dat betekent dat je de training onder bepaalde voorwaarden vergoed kunt krijgen bij diverse zorgverzekeraars. De eerst volgende trainingen starten in augustus en september 2017 op de prachtige en rustgevende locatie Erf de Burgwal in Leusden.

Oefendagen Mindfulnesstraining

Tijdens de MBSR training vindt een oefendag plaats. De deelnemers oefenen die dag in stilte olv van de trainer met de tools die ze tijdens de training verworven hebben. Deze oefendag is tevens toegankelijk voor deelnemers die al eerder een MBSR hebben gevolgd en de vaardigheden willen onderhouden. Kijk op de agenda voor de data.

Gratis download bodyscan

De eerste meditatie waar je thuis tijdens de MBSR training mee aan de slag gaat is de bodyscan. Ter kennismaking kun je hier de bodyscan downloaden en uitproberen.

Mindful bewegen

Na het volgen van een MBSR (Mindfulness) training is het mogelijk om bij Aandacht Groeit de geleerde vaardigheden te onderhouden. Dit kan door de lessen Mindful bewegen te volgen. Als je gezondheidsproblemen ervaart, is het van belang om je fysieke en mentale grenzen te leren kennen en in acht te nemen. Mindful bewegen leent zich hier goed voor. De focus tijdens de lessen is lichaamsgericht. In beweging leer je je lichaam goed kennen en we oefenen tijdens de les om er zorgzaam mee om te gaan. De lessen bestaan uit meditatie, milde yogaoefeningen en ontspanning.
Vraag naar de mogelijkheden via het contactformulier.

Retraites via SIM


De Stichting Inzichts Meditatie biedt een tal van retraites aan die begeleid worden door gecertificeerde trainers. Tijdens een retraite oefen je voor een langere tijd in stilte het richten van de aandacht.

Workshop ‘Afvallen zonder jojo-effect’


De oorzaak van stress is niet perse werk gerelateerd. Immers, niet iedereen met een drukke baan ervaart de spanning die dit met zich meebrengt als problematisch. Stress heeft o.a. te maken met de manier waarop je omgaat met de obstakels die je in het leven tegenkomt. M.a.w. is de veroorzaker van stress heel divers. De workshops die je kunt volgen bij Aandacht Groeit zijn gericht op verschillende doelgroepen. Diverse zorg professionals laten je tijdens de workshops ervaren hoe je om kunt gaan met de stress die je ervaart. 

De eerstvolgende workshop is gericht op mensen die moeite hebben om hun gewicht te behouden nadat ze afgevallen zijn. Tijdens de workshop ervaar je hoe mindfulness, yoga (Marsha Kooy – Aandacht Groeit) en haptonomie (Stephanie van der Velde – Fysio welness Van der Velde)  je daarbij kunnen helpen. Een voedingsdeskundige (Annemiek Kruse – Anders afslanken) gaat samen met de deelnemers een gezonde lunch bereiden en geeft je tips.   

 
Gratis informatieavond Afvallen zonder jojo-effect 
dinsdag 30 mei van 20.00 – 21.00 uur.Workshop Afvallen zonder jojo-effect
zaterdag 10 juni 9.30 – 17.00 uur

 
In oktober 2017 kunt u een workshop ‘Mindful ouderschap’ verwachten. Marsha Kooy van Aandacht Groeit en Drs. Jacqueline Regtuit van Orthopedagogiekpraktijk Meerkind gaan in op jouw ervaringen en obstakels die je tegenkomt tijdens de opvoeding van je kind(eren).

Artikel Mindfulness in het Psychologie Magazine

In het Psychologie Magazine staat een artikel over de MBSR, Mindfulness: Leven met Aandacht. Het is een uitgebreid artikel dat gaat over wat Mindfulness behelst en  je kunt er informatie vinden over de inhoud van de 8-weekse training. Je treft quotes aan van Johan Tinge die het Instituut voor Mindfulness  heeft opgericht. Dit is tevens het instituut waar ik mijn opleiding tot mindfulnesstrainer voltooid heb.  

Marsha Kooy
Aandacht Groeit
Klokhoek 18
3833GX Leusden
Tel: 033 – 707 40 85 (Omnis keuze 8)
Mob: 06 – 294 82 640
E-mail: 
marsha.kooy@aandachtgroeit.nl
Web: www.aandachtgroeit.nl
Route: routebeschrijving
KvKnr.: 57670552

Copyright © 2017 Aandacht Groeit, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp