Copy

September 2019

Stuur door Stuur door
Deel op Facebook Deel op Facebook
Tweet Tweet

In deze nieuwsbrief:

Elke woensdag een duik in zee | Welkom en tot ziens | Oprichting Friends of De Vrije Ruimte | Moodle | Kunst & Cultuur | Nieuws Algemeen | VO-nieuws | PO-nieuws | Vacatures | Vanuit de ouderkring | Vanuit de bestuurskring | Huisvesting | Schoolkringbesluiten | Levende waarden | Sociocratie | Agenda oktober |

Elke woensdag een duik in zee

Velen van jullie zullen het misschien al gemerkt hebben; elke woensdag om 12 uur, weer of geen weer, vertrekt een groepje leerlingen en begeleiders op de fiets naar het strand om daar een duik in zee te nemen. We willen dit het hele jaar door blijven doen. Misschien heb je wel zin om mee te gaan. Kom dan om 12 uur op woensdag naar De Vrije Ruimte en fiets met ons mee naar de zee. Een verfrissende ervaring! 

Welkom en tot ziens

Welkom: We hebben nog geen nieuwe leerlingen aan het begin van het schooljaar, maar wel een aantal kinderen die aan het wennen zijn. Binnenkort hopen we die als leerling op De Vrije Ruimte te verwelkomen.

Docenten zijn er wel nieuw: Welkom Kinda (docent Frans), Jarno (docent geschiedenis), Vincent (docent muziek), Charlotte (docent kunst), Manouk (stagiaire kunsttherapie), Stefanie (stagiaire kunsttherapie). En tot ziens Sander (docent geschiedenis), die ergens anders een baan heeft gevonden. 

Oprichting van Friends of De Vrije Ruimte

Yes! De website van de vrienden is online: www.friendsofdvr.com Neem een kijkje om te zien hoe je vriend kunt worden en welke activiteiten je kunt doen. We hebben ook een Facebookpagina waarop alle evenementen staan. 

Friends of De Vrije Ruimte is opgezet om financiële steun voor onze school te krijgen. We zijn er zeker van dat als we allemaal samenwerken, dit platform een zeer effectieve manier kan zijn om onze school een betere financiële basis te geven. Uit onze berekening blijkt dat als iedereen erin slaagt om een donatie per maand van €40-50 euro of meer of te ontvangen van families, vrienden of collega’s dat we daarmee de huur van de school zouden kunnen betalen. Mensen kunnen een supporter van de school worden vanaf slechts €5 per maand en voor slechts €15 toegang tot ALLE evenementen! Docenten hebben gratis toegang tot alle evenementen en ouders kunnen een ondersteunende vriend worden (betalen €15 p / maand) om toegang te krijgen. Maar als iemand het zich niet kan veroorloven, neem dan contact op met Laura Fraticelli (info@friendsofdvr.com) om toch deel uit te kunnen maken van de vrienden. 

Lets make it work! 
Stichting Friends of De Vrije Ruimte, Laura Fraticelli, Marguerite Michiels, Anik ten Have 

Moodle is up and running

Na enige voorbereiding (gestart in februari 2018 met het opstellen van een plan om Coachi te vervangen door Moodle) is het dan eindelijk zover. Moodle is up and running. Volledig AVG proof. Vanaf 2 september wordt het nu gebruikt en dat ging zonder al te grote problemen. De meest voorkomende vragen/problemen zijn: 

• ‘Ik heb geen instructies ontvangen om gebruik te maken van Moodle.’
    Deze zit dan meestal in de spambox. 
• ‘Ik wil geen e-mail voor elk forum bericht!’
    Dit kan je aanpassen. Zie forumbericht: 
    https://moodle.devrijeruimte.org/mod/forum/discuss.php?d=29 
• ‘Ik zit niet aan de omgeving van mijn zoon of dochter gekoppeld’.
    Dat is bij het opzetten dan mis gegaan.
    Vraag het aan de mentor, die kan je weer koppelen.

Heb je vragen over het gebruik van Moodle stuur een mail naar moodle@devrijeruimte.org. Groet, Peter Roemeling 
 

Lezing Peter Gray

Een van de eerste activiteiten die Friends of... organiseerde was de lezing van de wereldberoemde evolutionair psycholoog Peter Gray. Maandag 23 september, in een volle Noorderkerk in de Schuytstraat in Den Haag, vertelde Peter Gray over het belang van spelen voor de ontwikkeling van kinderen: Spelen is iets van de kinderen zelf, zij organiseren het spel en zijn hiervoor intrinsiek gemotiveerd. Zij maken de regels en gebruiken hun creativiteit en voorstellingsvermogen om een eigen wereld te creëren. Volwassenen faciliteren het spel, zijn helpers, geen beoordelaars. Waarom spelen zo belangrijk is? Je doet wat je graag wilt doen, je wordt fysiek, emotioneel, intellectueel en sociaal uitgedaagd om oplossingen te vinden voor problemen die zich voordoen. Mensen die dit kunnen, zijn de mensen die we in de toekomst nodig hebben. Peter Gray pleit er daarom voor om kinderen van jongs af aan verantwoordelijkheid te geven voor hun eigen ontwikkeling. En dat gebeurt al op sommige plekken, zoals De Vrije Ruimte, en andere democratische scholen en Sudbury scholen. Laura, bedankt voor de fantastische organisatie en alle moeite en energie die je hierin hebt gestoken!

Nieuws

Het schoolkonijn heeft een vriendje: het konijn Panda. Panda was het konijn van Isaac en Midas en was ook alleen. Nu hebben ze gezelschap aan elkaar. 

Kunst & Cultuur

Stagiairs kunstzinnige therapie stellen zich voor 

Hoi, ik ben Stefanie de Graaf en ik kom dit schooljaar stage lopen bij De Vrije Ruimte als vaktherapeut Beeldend. Mijn hobby’s en interesses zijn kunstzinnig bezig zijn door te schilderen, illustreren en werken met verschillende materialen. Ik vind sporten ook heel fijn, voornamelijk acroyoga, boulderen en snowboarden. Ik ben ook een natuurliefhebber.

Ik heb gekozen voor de opleiding Vaktherapie Beeldend omdat ik in het verleden heb mogen ervaren wat deze vorm van therapie is en dat heeft mij geïnspireerd. Het past goed bij mij omdat ik de rust in mij draag er voor de ander te zijn en vaak intuïtief aan kan voelen wat iemand nodig heeft. Ik vind het belangrijk iemand te helpen in het eigen persoonlijke proces, zodat diegene er verder door kan groeien in het leven. In de beeldende therapie wordt er gewerkt met verschillende technieken: tekenen, schilderen en boetseren. Iedere techniek kent een breed scala aan mogelijkheden. Als inleiding gebruik ik vaak verhalen en gedichten die passend zijn en soms ook een vorm van meditatie. Met deze vorm van therapie kan er gewerkt worden aan acceptatie, zelfvertrouwen, innerlijke rust en het kan een spiegel zijn voor jezelf. Het is een mooie manier om iemand dichter bij zijn/haar eigen gevoelsleven te brengen. Ik zal met de kinderen individueel en in groepjes gaan werken. In de eerste weken gaat het vooral om kennis maken, oriëntatie en observatie. Na de herfstvakantie zal ik van start gaan met de eerste therapiesessies. Ik kijk uit naar het aankomende schooljaar, mochten er nog vragen zijn, spreek mij dan gerust aan! 
Mijn naam is Manouk de Vries en ik ben 22 jaar. Ik loop hier stage als vaktherapeut Spraak en Drama. Bij Spraak en Drama therapie zit je eigenlijk nooit stil. Je bent altijd actief bezig. Tijdens de therapie werk ik zowel individueel met kinderen als in groepjes. ‘’Maar wat houd Spraak en Drama in?’’, zal je misschien denken. Bij drama kun je denken aan het improviseren van een scene, het leren omgaan met emoties en daarmee spelen, maar ook aan bijvoorbeeld bewegingsspellen. Het spraakgedeelte neigt een beetje naar de logopedie. Ik zal bijvoorbeeld oefeningen doen waarbij er wordt gewerkt aan het uitspreken van de klinkers, medeklinkers en combinaties van klinkers of medeklinkers. Maar ik zal ook oefeningen doen waarbij er door middel van spraak gewerkt kan worden aan bijvoorbeeld het zelfvertrouwen, ontspanning, tot jezelf komen, etc. Ook zal ik in de therapie werken met gedichten, verhalen, sprookjes, fabels, noem maar op! Ik kijk uit naar het komende jaar! Heb je nog vragen aan mij? Spreek me gerust aan! 
Vincent Mens vertelt over zijn eerste muzikale leservaringen: “Woensdag 4 september was het de eerste dag met de lessen muziek voor eindexamen HAVO en VWO. We begonnen met de lesmethode Intro voor Havo en VWO, te beginnnen bij de Middeleeuwen. Tussen de privélessen hadden we Muzieklab, een componeerwerkplaats voor muziek. Na een warming up pakten we een aantal instrumenten. Daar meldde nog een leerling zich aan. We hadden een kwartet! Met djembe, twee gitaren en piano. We hebben wat gejamd op twee akkoorden waarin een van de leerlingen het ritme aangaf. De uren vlogen voorbij. Het was een aangename muzikale sfeer op deze regenachtige zomerochtend.” 

Cultuurprogramma dit schooljaar

Voor dit schooljaar hebben we een aantal culturele uitstapjes geregeld. Handig om die vast in je agenda te zetten. Misschien wil je wel mee als begeleiding. Meestal gaan we met het openbaar vervoer of lopend naar een activiteit. We vertrekken ongeveer een uur voor aanvang van de activiteit.

PO = primair onderwijs (basisschool)
VO =voortgezet onderwijs (middelbare school). 

 

VO-nieuws (middelbare school)

Nazly werkt nu drie dagen (in plaats van vier)
Roeline werkt nu 3,5 dag (in plaats van drie)
 

Examenstress?

‘Ik was ongelofelijk nerveus. Vooral voor het mondeling was ik heel bang. Het schriftelijk viel wel mee.’ Woorden van Kees (bijna 16) die dit jaar examen Engels VWO heeft gedaan. En een zeven heeft gehaald. Plannen voor examens dit jaar zijn Maatschappijleer en Profielwerkstuk.

Simon (16 jaar) heeft VWO examen gedaan in Nederlands, Aardrijkskunde en Profielwerkstuk. Dit jaar staan Economie, Wiskunde A, Duits, en een nog een ongekozen vak op het programma. Moeilijkste vraag: Aan welk fysiek kenmerk kun je zien dat dit personage Jezus moet representeren. Nee, geen baard, geen jurk. Het antwoord was: een spleetje tussen de tanden wat lijkt op een kruis uit ‘De Kelner en de Levende’ van Simon Vestdijk. En Simon is vernoemd naar, jawel, Simon Vestdijk. Twee jaar geleden heeft Simon examen gedaan in Geschiedenis. Zijn makkelijkste vraag was: Omschrijf de Koude Oorlog.

Andreas heeft zijn presentatie voor Engels gegeven over Charles Darwin. Tijdens zijn onderzoek stuitte hij op Alfred Russel Wallace, een onbekende held die door gebrek aan marketing niet doorbrak als dé evolutionaire wetenschapper. ‘Why does Shakespeare compare thee to a Summer’s Day’. Een appeltje eitje voor Andreas die het examen met goed gevolg afsloot.

Het VO van de Vrije Ruimte groeit gestaag. VO leerlingen volgen hun motivatie en alle wegen die hierbij kunnen worden ingeslagen. Lessen volgen, geen lessen volgen, buiten spelen, binnen spelletjes spelen, stage lopen, kringen bijwonen,… en werken om staatsexamens te doen… Het begon met zo nu en dan 1 leerling en 1 staatsexamen. In het schooljaar 2018-2019 hebben 12 leerlingen 41 staatsexamens gedaan. En bijna allemaal zijn ze met goed gevolg afgelegd. Twee leerlingen hebben een afgerond VWO/gymnasium diploma gehaald en een leerling een afgerond HAVO examen. We zijn blij dat leerlingen hun
weg kunnen vervolgen op Universiteiten, Hoge Scholen en waar het pad ook naar toe leidt. Gefeliciteerd! En for the record er zijn 11 achten, 4 negens en 2 tienen gehaald, waarvan akte.

PO-nieuws (basisschool)

Klaar voor de start...AF We zijn weer begonnen. En wel in een nieuwe speelruimte. Met een klein en deels nieuw groepje onderbouw. Eerst nog even onwennig. Alles staat op een andere plek, er komen nog steeds mensen de speelruimte in voor hun kopje thee of leerlingen stuiven de woonkamer in op zoek naar hun la. Het nodigt uit tot spelen, opnieuw je plekje zoeken, lekker op de nieuwe bank liggen en de bouwhoek is heerlijk. Ook kun je vanuit de speelruimte zo naar buiten de tuin in. Voor de jonge kinderen en begeleiders is dit fijn, overzichtelijk en veilig. En zo zijn we gestart en hebben we ook weer de eerste wandelingen gemaakt. De bijen en hommels zoemen nog en de rupsen zijn allemaal vlinders geworden. We gaan ze weer volgen dit jaar! 

Sportdag

We begonnen het schooljaar met een sportdag georganiseerd door aankomende HALO studenten. Het is altijd goed georganiseerd, het weer was mooi en er waren veel verschillende spellen om te doen. Allemaal goede ingrediënten voor een heerlijk ochtendje sporten. 

Natuurdagen 

Dit jaar hebben we iedere maand een Natuur- en Milieu-activiteit ingepland, in samenwerking met de tuinkring. Donderdag 19 september gingen we met de onder- en middenbouw naar de Stadsboerderij in het Zuiderpark om het zintuigenspel te spelen in de ontdektuin. Het was een hele onderneming om er te komen. Een aantal zintuigen stond al op scherp. Bij aankomst zijn we dus eerst maar gaan uitrusten, wat eten en drinken en Isra deelde snoepjes uit. In groepjes deden we opdrachten waarbij we munt konden ruiken, spinnen, kikkers en visjes ontdekten, voelden aan blaadjes en bliezen tegen bloemen. Moe gingen we 
weer terug en hadden reuzenhonger. Er valt nog veel te ontdekken in de ontdektuin. Maar dat doen we een andere keer. 
 

 

Hieronder zie je het programma voor de rest van het jaar. Het is steeds op een donderdag. 
• 17 oktober: Kleine diertjes zoeken 
• 21 november: Uilenballen pluizen 
• 12 december: vogelvoer/kerstboomversiering 
• 23 januari: kaarsjes maken 
• 20 februari: Papiermaken 
• 18 maart (woensdag): Nationale boomfeestdag 
• 16 april: kikkerdril 
• 28 mei: Wat leeft er in de sloten? 

Vacatures

Docenten

Helaas, we hebben nog niet voor elk vak een docent kunnen vinden. We zijn nog op zoek naar een docent: 

• Economie 
• Biologie 
• Filosofie 
• M&O 
• Gym

Mocht je iemand kennen die een van deze vakken kan geven, aarzel dan niet en neem contact op met marty@devrijeruimte.org. Het gaat om een paar ochtend of middag per week. Voor veel mensen die hier al werken, met een kleine groep leerlingen, die allemaal zelf gekozen hebben voor hun vak, zijn hun uurtjes op De Vrije Ruimte een rustpunt in de week. Jong of oud, je bent van harte welkom, als je jouw vak aan geïnteresseerde en gemotiveerde leerlingen wilt komen geven. 

Souterrainmedewerker

Ook zijn we op zoek naar iemand die in het souterrain wil komen werken om de catering te verzorgen. Dat kan vanaf 4 uur per week tot 33,5 uur per week! Tot nu toe hebben we Pep, die vijf dagen per week keihard werkt om alles voor iedereen op tijd klaar te hebben. Helaas gaat hij na de kerstvakantie stoppen. Dit is wat we van de nieuwe souterrainmedewerker verwachten: 

• Je vindt het leuk vinden om met én voor onze leerlingen de catering te verzorgen. Dat gebeurt op 3 momenten van de dag: 
o om 10.00 uur koffie, thee, water, limonade + iets lekkers; o om 11.30-13.00 uur lunchbuffet, o om 14.00 uur fruit. 

• Jij bent degene die alles voorbereidt, klaarzet en eventueel inschenkt of aangeeft vanachter de counter waar het eten en drinken op staat. Soms word je geholpen door een of meerdere leerlingen bij de voorbereiding. Om 12.45 u komt er een corveeploeg van 6 leerlingen je helpen met opruimen, tafels schoonmaken en vegen.

Lijkt het jou leuk om onderdeel te worden van een kleine school (63 leerlingen + 10 begeleiders) en de catering te verzorgen op een of meerdere dagdelen per week, wacht dan niet langer en reageer meteen naar marty@devrijeruimte.org. Je kunt direct aan de slag, eerst samen met iemand en vanaf januari zelfstandig. 

Vanuit de ouderkring

Hulp gezocht! 

Op onze school is de hulp van ouders essentieel. Veel ouders doen dit ook al, vaak zelfs meer dan de afgesproken minimale 50 uur per jaar per gezin. De meest uiteenlopende taken zijn mogelijk. Ouders zijn bezig met het zoeken naar een nieuw schoolgebouw, het bemannen van de receptie, het organiseren van de schoonmaak, zij helpen met de financiën en geven les. 
Om je alvast een idee te geven van klussen die nog op een betrokken ouder wachten: 

• Feestkring: het organiseren van feesten op DVR, zoals Sinterklaas, het kerstfeest en feest. 
• De Schoonmaakkring kan nog goed hulp gebruiken van een ouder 
• Helpen bij het souterrain de komende maand (bij de receptie hangen intekenlijsten) 
• Friends of De Vrije Ruimte. Laura zoekt meerdere ouders die willen helpen bij het organiseren van activiteiten, maar heeft ook hulp nodig online zoekopdrachten die je vanuit huis kan doen. 
• De receptie bemannen (bijvoorbeeld een vast dagdeel per 2 weken) 
• De Tuinkring (helpen met de tuin onderhouden, gras maaien, helpen op de natuurdagen) 
• Aanwezig zijn op DVR ruimte op de avonden of in de weekenden dat het gebouw verhuurd wordt. 

Kortom er is genoeg te doen. Vind je het moeilijk om een goede klus te vinden? Of ben je vorig jaar niet aan de 50 uur gekomen en wil je het dit jaar goed aanpakken? Neem contact met mij op, op telefoonnummer 0624654687 (Marguerite Michiels). Dan bespreken we de mogelijkheden. 

Vanuit de bestuurskring

Secretaris gezocht voor het
Stichtingsbestuur van De Vrije Ruimte

We zoeken voor het bestuur van de stichting een secretaris. Het bestuur houdt toezicht op De Vrije Ruimte. We kijken naar de formele en zakelijke aspecten. Ook kijken we naar de visie en het onderwijsconcept en houden ons bezig met de continuïteit op de lange termijn. Lijkt het je leuk om je als bestuurslid in te zetten voor De Vrije Ruimte of ken je iemand die dit zou willen, laat het ons weten. Neem contact op met voorzitter Hans Herlaar (hans.herlaar@devrijeruimte.org of 06-53360010) of penningmeester Richard Rensman (richardrensman@gmail.com of 06-51326297) voor verdere informatie

Afscheid Robin

De bestuurskring heeft afscheid van Robin van der Slikke genomen. Hij is als leerling in december 2014 gekozen als afgevaardigde vanuit de schoolkring en heeft dus ruim 4,5 jaar meegeholpen met vele bestuurlijke kwesties. Hij belichte zaken vanuit zijn dagelijkse praktijk en dat gaf vaak een verfrissende blik. Vol enthousiasme heeft hij meegeholpen met het bedenken en de invoering van de kringstructuur en de meer zakelijke kant van de school. Robin is de eerste leerling die in de bestuurskring heeft gezeten en we gaan ervan uit dat hij zeker niet de laatste is, want leerlingen horen er voor ons net zo bij als begeleiders en ouders, ook voor bestuurszaken! 

Strategie & bedrijfsvoering

Claartje en Marguerite hebben namens de werkgroep strategie en bedrijfsvoering een actielijst met ons besproken. Op die actielijst staat bijvoorbeeld: 

• in- en uitstroomcijfers verzamelen 
• mini-symposium organiseren over innovatief onderwijs 
• ANBI-status regelen voor school en Stichting ‘Friends of De Vrije Ruimte’ 
• fondsenwerving

Doel was om aan alle acties een verantwoordelijke toe te wijzen. In een levendige interactie met elkaar is dit gelukt. 

Sociocratisch statuut

Stijn Kingma heeft voor De Vrije Ruimte een sociocratisch statuut opgesteld. Dit is in de schoolkring is behandeld en de bestuurskring heeft dit als definitief beleid vastgesteld. Het sociocratisch statuut zal daarmee leidend zijn bij het sociocratisch werken op De Vrije Ruimte. Eind september is er een bijeenkomst gehouden voor de huidige voorzitters over de invulling van het statuut in de praktijk. Stijn ondersteunt ons bij de implementatie van het statuut. In de bestuurskring van december wordt het statuut geëvalueerd. 

Huisvesting

Vanuit de huisvestingskring was de grote vraag of het zou lukken om het pand in Benoordenhout aan te schaffen voor De Vrije Ruimte met hulp van een investeerder. Hoewel hij zeker perspectieven zag in de propositie, gaf hij uiteindelijk aan voor dit pand de financiering niet te kunnen opbrengen. En hoewel een ontwikkeling aan de kant van de verkoper nog niet geheel uitgesloten is, moeten we helaas voorlopig dit pand toch als afgevallen beschouwen. 
Daarnaast wordt er een boekje gemaakt over de school en de behoefte aan huisvesting. Hiermee wordt het voor iedereen makkelijker om bij contactmomenten informatie te verstrekken en groeit ons netwerk. 
Wij gaan ondertussen verder en kijken naar andere panden en mogelijkheden. Daarbij zijn we op zoek naar versterking. Wil je meehelpen, stuur dan een mail naar: fransvanderlek@gmail.com 

Schoolkringbesluiten 

4 september 2019

• Afgevaardigde naar bestuurskring: Claartje is gekozen als afgevaardigde naar de bestuurskring 
• Simon als geschiedenisdocent: Vanwege het plotselinge stoppen van de geschiedenislessen VO stelt de VO-kring voor dat Simon, na de goede ervaringen van vorig jaar, ook dit schooljaar weer de voorexamengroep twee lessen per week gaat begeleiden. Dit doet hij samen met Casimir. Casimir neemt de eindverantwoordelijkheid. Simon gaat hiervoor een vergoeding (€50 per maand) krijgen. Hij begint per direct met de lessen. De evaluatie vindt plaats in december. 
• Coördinator veiligheid: Er komt een coördinator veiligheid die gaat over: 
o sociale o emotionele o fysieke veiligheid. De schoolkring heeft voorkeur voor externe vertrouwenspersoon i.v.m. het veiligheidsgevoel. De veiligheidskring komt vóór 1 november 2019 met een tekst (1/2 A4- tje) over veiligheid op DVR die in de schoolgids kan. Daarin wordt ook uitgelegd waarom wij de term ‘pestcoördinator’ niet gebruiken. 

18 september 2019

• Domeinhouders: In de volgende schoolkring op 2 oktober komt ‘domeinhouders’ op de agenda. Vandaag kijken we per besluit wie dat doorgeeft aan de betrokken persoon. 
• Uitbreiding Stichtingsbestuur: De schoolkring vindt het wenselijk dat er drie of vijf personen in het stichtingsbestuur zitten, voor een bepaalde periode, minimaal 2 jaar. Lid zijn van het stichtingsbestuur kan een ouderparticipatie-taak zijn. 
• ICT: ICT-kring ontvangt een lijstje met de namen van mensen die betrokken zijn bij website, Facebook, Instagram, Twitter, Friends of DVR. ICT-kring beslist zelf hoe ze hiermee verder gaan. 

Levende waarden

Vrede

Agenda

Onderstaand de belangrijke data van oktober
Woensdag 2 oktober
Woensdag 9 oktober
Donderdag 10 oktober
Donderdag 17 oktober

Vrijdag 18 oktober
14 tot 17 oktober

21 tot 25 oktober

 
Start kinderboekenweek: Reizen
Crazy Butler, open middag
Informatieavond staatsexamens 19:30 - 21:30 
Natuurdag: kleine dieren zoeken
Studiedag
Oudergesprekken
Herfstvakantie 
 
Stuur door Stuur door
Deel op Facebook Deel op Facebook
Tweet Tweet
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op Twitter
Ga naar onze website
Ga naar onze website
Copyright © 2019 De Vrije Ruimte, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp
Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op Twitter
Ga naar onze website
Ga naar onze website
Copyright © 2019 De Vrije Ruimte, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp