Copy
9fa889e9-f851-42a7-8214-ff1ec43a1dcd.png

88 εταιρείες γιόρτασαν την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών 2018

Είμαστε πολύ περήφανοι που φέτος 88 κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα γιόρτασαν μαζί μας την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών από 1 έως 6 Οκτωβρίου, με δράσεις για όλους!

H ανταπόκριση των εταιρειών και το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν και να γιορτάσουν την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών επιβεβαιώνει ότι το έργο του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών για την ανάδειξη της αξίας της Εξυπηρέτησης αποδίδει και οι εταιρείες την εντάσσουν όλο και περισσότερο στην κουλτούρα τους. Παράλληλα, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι καταναλωτές συμμετείχαν ενεργά στο σύνολο των δράσεων, ενθαρρύνοντάς μας να εμπλουτίσουμε ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα δράσεων της ερχόμενης χρονιάς σε συνεργασία με τις συμμετέχουσες εταιρείες.

Οι δράσεις που διοργανώνονται έχουν ως στόχο να αυξήσουν τη διαδραστικότητα και ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων, να αναδείξουν τη σημασία της Εξυπηρέτησης Πελατών για την επιχείρηση και να έρθουν σε μία δημιουργική αλληλεπίδραση με τον τελικό καταναλωτή. Εκπαιδευτικά σεμινάρια, εθελοντικές δράσεις, διαγωνισμοί με quiz & puzzles, ειδικές προσφορές, role play παιχνίδια, family days, είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που υλοποιήθηκαν, δημιουργώντας μια «βεντάλια» εορταστικών δράσεων – οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στο δωρεάν android mobile app «ΕΙΕΠ», δημιουργώντας ένα πλήρες ψηφιακό αποτύπωμα για το θεσμό.

Ο Πρόεδρος του ΕΙΕΠ, Frank Thibaut, δήλωσε: «Στόχος του ΕΙΕΠ είναι η ανάδειξη και προώθηση καλών πρακτικών Εξυπηρέτησης Πελατών. Με το ρεκόρ συμμετοχών των 88 εταιρειών στη φετινή Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης αλλά και την ένθερμη ανταπόκριση των καταναλωτών, επιβεβαιώνεται ότι το έργο μας για την ανάδειξη της Εξυπηρέτησης έχει φέρει ήδη αποτελέσματα. Καλούμε τις εταιρείες στην Ελλάδα να συμπορευτούν μαζί μας και να αναδείξουν την πελατοκεντρική τους κουλτούρα, συμμετέχοντας τόσο στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, όσο και στις υπόλοιπες δράσεις μας.»

Eκ μέρους του ΕΙΕΠ, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για τη συμμετοχή σας και ευχόμαστε να γιορτάσετε ακόμα περισσότεροι μαζί μας το 2019!

6f5ce2a4-fb0d-48b0-b3f5-b6e2866892b5.png
d895fc9c-05ad-4653-a9da-bffb04db16e9.png

Για την Praktiker Hellas, η Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, ήταν για 5η συνεχόμενη χρονιά ευλογημένη. Αυξήθηκαν οι χτύποι της καρδιάς μας, μοιραστήκαμε πολλές εμπειρίες και θα μετράμε πολλά χαμόγελα για πολύ καιρό. Τα οφέλη όλων μας πολλαπλά! Χαρούμενοι εργαζόμενοι, χαρούμενοι πελάτες, χαρούμενοι συνεργάτες!

Ιωάννης Μποζοβίτης,
Διευθυντής Πωλήσεων & Ανθρώπινου Δυναμικού, Praktiker Hellas

1408d3e6-410d-482d-bc76-c2f68eaefd37.png

«Είστε Πολλοί & Μοναδικοί! Σας Ευχαριστούμε!» ήταν το φετινό μήνυμα από την «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», την εταιρεία λειτουργίας της Αττικής Οδού, τόσο στους πελάτες, όσο και στο προσωπικό της. Διατηρώντας πάντα τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα, η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» βρίσκει διαρκώς τρόπους κι ενέργειες για να στηρίζει το ανθρώπινο δυναμικό της. Φέτος, μέσω του ευχαριστήριου μηνύματος «Είστε Πολλοί και Μοναδικοί!», απέδειξε ότι δεν είναι τυχαία οι δείκτες ικανοποίησης πελατών της σε τόσο υψηλά επίπεδα.

b3a2b38a-567a-4f70-bbc7-97e537bed850.png

Η Response στο πλαίσιο της Εθνικής Εβδομάδας Εξυπηρέτησης Πελατών υλοποίησε δωρεάν προς τα στελέχη του MAKE A WISH εκπαίδευση στην Εξυπηρέτηση Εσωτερικού Πελάτη και Δωρητή. Η Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια/ CEO του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) ανέφερε χαρακτηριστικά: "H Response ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Ξεκινήσαμε από μία ανάγκη που θέλαμε να καλύψουμε ως προς την ομογενοποίηση του επιπέδου και τρόπου εξυπηρέτησης και καταλήξαμε να κάνουμε κάτι πολύ περισσότερο! Η Αγγελίνα Μιχαηλίδου, Γενική Διευθύντρια, Partner Response, η οποία ήταν και η εκπαιδεύτρια του σεμιναρίου είναι gifted και η Τζένη Πραγματοπούλου, Operations Officer υπήρξε πολύτιμη για τη υποστήριξη του σεμιναρίου. Να είστε καλά!"

facebook linkedin twitter
Copyright © 2018
All rights reserved:
Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών

Our mailing address is:
info@customerservice.gr

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list