Copy
Nieuwsbrief Keukenhof
 
Het is herfst geworden. Soms piept de zon nog even fel tussen de wolken door. Herfstbladeren en paddenstoelen nemen in de natuur hun plaats in. Het is tijd voor de herfstwandelingen op Landgoed Keukenhof.
Bij de Bloemententoonstelling wordt door de tuinmedewerkers hard gewerkt om alle bollen op tijd te planten en worden bouwwerkzaamheden verricht ter voorbereiding van het seizoen 2019.
Deze nieuwsbrief wordt breed verspreid en is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij
Keukenhof en het een warm hart toedraagt. Mocht u mensen kennen die de brief nog niet
ontvangen, stuurt u deze nieuwsbrief dan graag door.

 
Veel leesplezier!
Flower Power 2019
 
  Op donderdag 4 oktober hebben tuinmedewerkers van Keukenhof de eerste bollen geplant van een bloemenmozaïek Flower Power, de kracht van bloemen. Met dit bloemenmozaïek is een start gemaakt met het planten van zeven miljoen bloembollen in Keukenhof.
 
  Keukenhof staat in 2019 in het teken van Flower Power, de kracht van bloemen. Bloemen inspireren mensen. Met felle kleuren, hippies, peace&music staat Flower Power voor de sfeer van begin jaren ’70. Een prachtig thema om de 70ste Keukenhof mee te vieren. Samen met partners wordt er gewerkt aan een creatieve invulling van dit thema.
 
  Keukenhof heeft in 2019 weer een prachtig tulpenmozaïek waarin 50.000 bollen zijn geplant. Het mozaïek is in twee lagen geplant voor een langere bloei in het voorjaar. Het mozaïek heeft een oppervlakte van 250m2. Er zijn 50.000 bloembollen gebruikt: tulp, muscari en crocus.
 
Keukenhof Bloembollenmarkt, Plant nu de lente!

Een tiental kwekers die zich gespecialiseerd hebben op het kweken van niet alledaagse soorten bolgewassen presenteren zich op de Bloembollenmarkt in Keukenhof. Wie in zijn eigen tuin bollen wil planten voor een bloeiende lente kan voor unieke bolgewassen terecht op de Keukenhof Bloembollenmarkt. Een uitzonderlijk groot aanbod van bloembollen, waaronder vele exclusieve soorten, wordt aangeboden door de kwekers. De Keukenhof tuinmannen verzorgen plantdemonstraties.

De Bloembollenmarkt is geopend op 5 en 6 oktober van 10.00 tot 16.30 uur.  De toegang en het parkeren zijn gratis.


Meer informatie
Landgoed Keukenhof

  De tuinen van het landgoed liggen er prachtig bij. Bezoekers kunnen nog even genieten van de prachtige dahliatuin. In de voortuin van Kasteel Keukenhof zijn zo'n 150 verschillende soorten dahlia's geplant.
Op dit moment worden er vele nieuwe bomen en struiken geplant bij het kasteel.
De restauratie van het Zwitsers Speelhuis is bijna afgerond. Binnenkort wordt het glas in lood teruggeplaatst. Doordat de tijdelijke kantoren op de parkeerplaats zijn verwijderd is een mooie entree gecreëerd.
In het kasteel is de bouwkundige restauratie van de 2e en 3e verdieping afgerond. De bediendenvertrekken zijn ingericht. In de torenkamer is het gerestaureerde goudleerbehang teruggeplaatst. Ook dat is dan weer voor vele decennia behouden. In de komende maanden wordt gewerkt aan een overstort in de dakgoot van het kasteel.

 

 

Kapschuur Landgoed Keukenhof

Binnenkort wordt de kapschuur naast de Hofboerderij vervangen. Het asbestdak wordt verwijderd en er komt een vergelijkbare schuur die de komende jaren weer mee kan. Daarmee zijn alle gebouwen nabij de Hofboerderij en de kinderboerderij opgeknapt.


 
Daktuin Ronald McDonald Huis
 
Bloemententoonstelling Keukenhof heeft de fooi van haar (internationale) gasten van 2018 gedoneerd aan het Ronald McDonald Huis in Leiden. We hebben hiermee een bijdrage geleverd aan de nieuwe daktuin op de 6e verdieping van het LUMC, die op 19 september feestelijk is geopend. Op deze plek kunnen patiënten samen met hun familie en vrienden even het ziekenhuis ontvluchten.
Voorbereidingen bloemententoonstelling 2019
 
In het najaar worden niet alleen bollen in het park geplant, maar vindt ook een aantal bouwwerkzaamheden plaats. Zo wordt een nieuwe entree Extra gerealiseerd. Aannemers zijn gestart met de bouw van een nieuwe toegang. In dit gebouw worden de kassa’s, de  informatiebalie en de rolstoelverhuur ondergebracht.
Er is een nieuwe vijver bij het Irene Paviljoen gemaakt. Bezoekers kunnen hier lekker aan het water zitten. In het Juliana Paviljoen wordt de souvenirwinkel verbouwd.
Ook zijn de arrangeurs de bloemenshows aan het voorbereiden. Het Molenbos en het Julianabos worden geoptimaliseerd door het aanplanten van groen en bollen en er worden nieuwe bomen geplant.
Langs de N208 is een aantal bomen gekapt. De omgeving is veel lichter geworden, waardoor de overige bomen een betere groei mogelijkheid hebben.

 
Kasteel Cultureel: Ardemus Saxofoon Kwartet

Het kwartet bestaat uit Lisa Wyss (sopraansaxofoon), Lovro Mercep (altsaxofoon), Jenita Veurink (tenorsaxofoon) en Yo-yo Su (baritonsaxofoon).  Het kwartet was al te gast op veel festivals en in toonaangevende zalen in binnen- en buitenland. Ze spelen een zeer gevarieerd programma met muziek van Händel (delen uit  ‘Water Music’) tot Piazzolla.

Tickets bestellen
 
Wandelen op het landgoed

In de kasteeltuin en in het bos is het heerlijk wandelen. De essenhakhoutbossen op het landgoed zijn uniek in Nederland. Ons doel is dit historische een unieke hakhoutbos te behouden, omdat het zoveel karakter geeft aan het Landgoed Keukenhof. Het Laarzenpad van 8 km leidt je langs en door de bossen van Landgoed Keukenhof.
Kom je binnenkort met kinderen wandelen? Print dan vast deze speurtocht uit of haal hem af bij de Hofboerderij. Met de nieuwe menukaart is Hofboerderij Keukenhof een gezellige plek voor een drankje en een hapje. De Hofboerderij is iedere zaterdag en zondag geopend.
 

Speurtocht
 
Kasteel Cultureel: Kindervoorstelling 'Nog lang niet naar bed' 
 
Deze voorstelling, op zondag 4 november, wordt gespeeld voor kinderen vanaf vier jaar door Saskia Egtberts en Barbara de Wit, beiden professionele actrices/zangeressen uit de school van Herman van Veen.  Het verhaal gaat over Pip en Jet die tijdens een logeerpartijtje de hele nacht wakker proberen te blijven door elkaar verhalen te vertellen. Ze worden de hoofdrolspelers van hun zelfbedachte verhalen. Lukt het Pip en Jet de hele nacht wakker te blijven?

Tickets bestellen 
Kasteel Cultureel: Joachim Eijlander (cello) en Klára Würtz (piano)
 
Op dinsdag 20 november treden Joachim Eijlander en Klára Würtz op. Deze twee gerenommeerde musici hebben een indrukwekkende staat van dienst. Beiden zijn bekend door tal van concerten en cd-opnames. Ze spelen de beroemde Arpeggione sonate (D.821) van Franz Schubert en een aantal van zijn Liederen, bewerkt door Friedrich A. Kummer. Daarnaast klinkt de sonate opus 19 van Serge Rachmaninov.

Tickets bestellen
 
Verkoop Lentepas online
 
Een lente is zeker niet compleet zonder geregelde bezoeken aan de bloemententoonstelling. Om al het schoons van Keukenhof in één dag te kunnen zien, is een illusie. De Lentepas is een aantrekkelijke mogelijkheid om optimaal van het park te genieten. Het formulier voor een Lentepas staat online. Keukenhof is in 2019 open van 21 maart tot en met 19 mei. Dat betekent “Keukenhof-genieten” wanneer men wil.

Lentepasformulier
 
Bomencursus Boom & Co
 
Het Natuur Milieu en Educatie centrum De Groene Bol organiseert samen met Groei & Bloei afdeling Bollenstreek regelmatig wandelingen onder de titel ‘Boom en Co’. Tijdens deze wandelingen wordt aandacht geschonken aan de verschijningsvormen van bomen en struiken gedurende het gehele jaar. Bomen herkennen aan de knoppen, de schors, de bladeren, de bloemen en de vruchten. Er wordt ook uitleg gegeven aan de kruidachtige planten. Boom en Co is een prima gelegenheid om uw kennis over bomen en struiken te vergroten. De eerstvolgende wandeling, en tevens de laatste van dit kalenderjaar, wordt georganiseerd op zaterdag 17 november 2018.
Castlefest Winter Editie
 
Het Castlefest Wintereditie vindt plaats op 24 en 25 november op de
Nieuwe Plantage van Landgoed Keukenhof. Deze vierde editie wordt weer een winterse totaalbeleving met muziek, fantasy schrijvers, catering in stijl, kampvuurtjes, middeleeuwse ambachten, een knusse sfeer en een markt met alles waar de Fantasy-liefhebber naar op zoek is.
  

Meer informatie 
Agenda Landgoed Keukenhof
 
16 oktober Kasteel Cultureel: Ardemus Saxofoon Kwartet

4 november Kasteel Cultureel: Kindervoorstelling ‘Nog lang niet naar bed’

17 november Wandelen met Boom & Co

20 november Kasteel Cultureel: Joachim Eijlander (cello) en Klára Wurtz (piano)

24-25 november Castlefest Winter Editie

 

Agenda Bloemententoonstelling Keukenhof
 
5 en 6 oktober  - Keukenhof Bloembollenmarkt

 

 
Op de hoogte blijven van evenementen, nieuws en acties?

Volg dan @visitkeukenhof op Facebook, Instagram en Twitter.
Bloemententoonstelling
Kasteel
Keukenhof
Stationsweg 166A
2161 AM Lisse
Holland
 
Wilt u de manier waarop je deze nieuwsbrief ontvangt veranderen?
Voorkeuren aanpassen | Uitschrijven