Copy
           

Nieuwsbrief dec. 2017  
    


http://margometezel.nl
www.facebook.com/Margometezel
 
 
View this email in your browser
Beste Zwollenaren, wandelaars, buitenmensen, kampeerders, dieren- en ezelliefhebbers, onthaasters, levensgenieters, jong en oud, 

Sinds een kleine maand werk ik vanuit Zwolle met de ezels. Dat is heel fijn want ik woon zelf ook in Zwolle en nu kan ik elke dag even naar de ezels fietsen om hen te verzorgen. Het nieuwe adres van Ravel is Wijkboerderij de Schellerhoeve: https://www.traverswelzijn.nl/locaties/wijkboerderij-de-schellerhoeve/  Op deze plek wonen schapen, geiten, cavia;s, konijnen, eenden, een poes en sorry als ik nog een paar bewoners ben vergeten. Hier wonen ook de twee ezels Alfred en Jodocus, ik noem hen meestal Freddie en Docus. Ravel mag hun weides, stallen en hooi delen. De verzorging hoef ik niet alleen te doen, want hier werken ook veel toffe vrijwilligers. Ik ben nog aan het zoeken naar een tweede grote ezel erbij, zodat we een mooi ezelteam hebben van twee kleine en twee grote ezels. 
  

 

De wandelingen vertrekken dus nu vanaf  Zwolle- Zuid. Nu wandelen we ineens langs de mooie rivier de IJssel, die op dit moment heel hoog staat en is het vertrouwde Vechtdal wat verder lopen. Voor korte tochten kunnen we naar het stadspark het Engelse Werk, voor een lange dagwandeling lopen we langs de rivier naar Windesheim of we kunnen de IJsselbrug over naar de bossen rond Hattem. Voor meerdaagse tochten kunnen we de Veluwe verkennen of richting Olst/Wijhe/Deventer of Heino/Dalfsen. Nieuwe wegen bieden nieuwe mogelijkheden. 

Binnenkort:
* kerstwandeling, tweede kerstdag, van 13:00 uur - 16:00 uur, via de IJsseldijk naar het Engelse Werk, met Freddie, Docus en Ravel, warme chocolademelk en koek mee in de ezeltassen, lees hier verder:  http://margometezel.nl/agenda/ Maximaal 12 mensen. Er is nog plek. 
* nieuwjaarswandeling op zondag 7 januari 2018, kijk hier voor meer informatie: http://margometezel.nl/agenda/    


Het paard van Jezus    
Zo wordt de ezel vaak genoemd. Ik kende dit begrip niet en hoorde het voor het eerst onderweg tijdens een trektocht. Tijdens deze dagen vlak voor kerstmis wordt iedereen aan de ezel herinnert omdat dit dier verbonden is met de Heilige familie van Jozef, Maria en Jezus. Een aantal jaren geleden belde ik op 24 december naar een B&B omdat ik met kerst 2 dagen met ezel ging lopen. Dat was erg hilarisch om te vragen om onderdak met een ezel op kerstavond!  En we konden toen meteen terecht. Ik hoop dat iedereen zich herinnert dat de allereerste kerst plaatsvond in een stal, en dat de ezel, net als de os, getuige was bij het geboren worden van het Licht. Voor mij betekent dat gepaste soberheid. Fijne kerstmis en tot op een wandeling. 

Het doorsturen van deze nieuwsbrief naar mensen die je kent en waarvan je denkt dat ze het hartstikke leuk zullen vinden om mee te gaan, wordt zeer gewaardeerd.  

Voor vragen: mijn emailadres is margohuggers@gmail.com
Ook voor aanmelding van een wandeling kun je mij een mailtje sturen. 

Heb je deze nieuwsbrief via een bekende ontvangen en wil je er zelf ook één? Stuur dan ook een mailtje. 


 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Margometezel · Waterstraat 16 · Zwolle, Overijssel 8011 SZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp