Copy
Arte Concordia 2017 is geopend!
Op de Avenue Concordia in Rotterdam is t/m 8 oktober veel te zien en beleven.               18 september is de opening op De Vlaggenparade, er is een paralleltentoonstelling bij DOEN, het Silent Sky Project # en meer!
Het moment, nu: Mo(nu)ment!
Zaterdag 9 september was het dan zover. Na 2 dagen palen slaan, graven en bomen klimmen was het resultaat daar. En één voor één gingen de vlaggen uit. Na veel regen laat de zon zich zien. De opening was echt een feest met spektakel! U leest er meer over in deze Nieuwsbrief. Eerst een overzicht wat er de komende dagen te gebeuren staat.

Zaterdag 16 september:
Silent Sky Project# | Participatiekunstwerk van kunstenaar Rob Sweere

Aanvang: 16.00 uur op de Avenue Concordia ter hoogte van nr. 96
Het Silent Sky Project# is een lopend kunstproject dat inmiddels al meer dan zeventig keer heeft plaatsgevonden in ruim vijfentwintig landen. Overal nodigt de kunstenaar deelnemers uit om een half uur lang niets anders te doen dan naar de lucht te kijken en ruimte te geven aan dromen en fantasieën.
Mensen zijn gewoontedieren. Rob Sweere probeert ze in zijn werk daarom uit hun dagelijkse bezigheden en gedachten te trekken en ze met andere ogen te laten kijken naar de wereld waarin ze leven.
Voorafgaand geeft Rob Sweere een korte introductie.Tijdens het event maakt de kunstenaar een foto van de groep, die hij gebruikt voor publicaties en tentoonstellingen. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en wat te drinken met elkaar. Iedereen is welkom!

http://robsweere.com/category/silentskyproject/

Zondag 17 september en zondag 1 oktober: rondleiding door kunsthistoricus Carla Hendriks
Aanvang: 14.00 uur. Verzamelen op de hoek van de Avenue Concordia en de Lusthofstraat. Carla zal uitleg en achtergrondinformatie geven over de kunstwerken en vlaggen die op de Avenue te zien zijn. De rondleiding duurt één à anderhalf uur zijn. Natuurlijk is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Maandag 18 september: Opening op de Vlaggenparade
Tot 2 oktober wapperen bijna alle Vlaggen gemaakt door verschillende kunstenaars ook op de Vlaggenparade op de Boompjes nabij de Erasmusbrug. U bent van harte uitgenodigd voor het feestelijke vlaghijsmoment op maandag 18 september om 16.00 uur.
Welkomstwoord door voorzitter van De Vlaggenparade Kees Vrijdag.
Karin Arink, curator van Arte Concordia 2017, belicht de kunstvlaggen en het thema 'Een moment, nu: Mo(nu)ment'.
Opening door Jacob van der Goot, voorzitter van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur, gevolgd door het hijsen van een grote vlag.
Bij Brasserie Water wordt vanaf 16.30 het glas geheven, hoek Boompjes Schiedamsedijk.


Meet & greet
In de weekenden zijn kunstenaars aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan.

Arte Concordia 2017 geopend!
Voorzitter van Arte Concordia, Cora Moret, heet iedereen van harte welkom. Zij bedankt alle mensen en sponsoren die hebben bijgedragen Arte Concordia 2017 mogelijk te maken. Karin Arink, curator, vertelt iets over alle speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte kunstwerken en hun relatie tot het thema. In het korte verhaal van Toon Tellegen dat zij voorleest, praten de mier en de krekel over ‘nu’. Ze komen er niet helemaal uit, nu is in elk geval iets eigenaardigs.
Het vuur van Maurice Meewisse brandt tot middernacht, de enorme warmte doet het aluminium binnenin smelten en zo ontstaat Casting #6.
Het dagboek van Vrouwe Concordia, waar zo’n 30 bewoners aan hebben bijgedragen, gaat open en wordt gelezen.
Twee jeugdige bewoners van de Avenue onthullen de tegel van Rolf Engelen door hem er met een flinke zet vanaf te duwen. 10 jaar zal Rolf op de 4e zaterdag van september met mensen gaan fietsen.
Bezoekers waaieren uit over de middenberm om alles te bekijken. Zou er een duiventil op de Avenue komen? Het onderzoek en de presentatie van Jessica van Deursen maken indruk en discussie los. Lijken we op elkaar of juist niet? Kom vooral zelf kijken, tot en met zondag 8 oktober.

 
Meer informatie is te vinden en op de website www.arteconcordia.nl, u kunt ons ook volgen op FaceBook. Het gaat een mooie maand worden! We hopen u te zien.
Hartelijke groet,
Bestuur en organisatie van Arte Concordia


Foto's: Karin Oppelland, Tom Pilzecker en Vera Harmsen
Copyright © 2017 Arte Concordia, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp