Copy
Poštovani čitaoci,
Pred Vama je prvi broj Newsletter-a Udruženja Žena na prekrenici.
Nastojaćemo da naši tekstovi budu što  informativniji, interesantniji i sveobuhvatniji kako bi privuki i zadržali Vašu pažnju, a od vas očekujemo saradnju, podršku i Vaš kritički stav prema ovome našem pokušaju sa uverenjem da će mesečni Newsletter stasati u kvalitetan časopis koji će se baviti pitanjima nezaposlenih žena  starosne dobi 45+.

S poštovanjem,
Predsednica Upravnog odbora
Mima Perišić
#01, Oktobar 2017

AKTIVNOSTI  U SEPTEMBRU 2017. GODINE

PROGRAM
Prvi put od osnivanja Udruženja, pokrenut je  novi način mobilizacije polaznica preko Facebook-a i distribucije plakata. U toku septembra, redovnim promovisanjem programa radionica koje je upućivano preko Facebook-a ženama starijim od 45 godina u Beogradu, dospeli smo do oko 20.000 žena od kojih oko 1.500 otvorilo promotivnu vest. Takođe, plakate sa obaveštenjem o programu radionica postavljene su u opštinama i prostorijama službe za zapošljvanje na Vračaru, Zvezdari i Čukarici. Oba ova načina pokazala su se uspešnim jer je veliki broj žena (preko 50) koje su se prijavile za novi programski ciklus, saznalo o tome zahvaljujući ovim kampanjama.
19.09. Uvodnom radionicom održanom u Kući ljudskih prava označen je početak sedmog programskog ciklusa koji ce trajati do 19. decembra, 2017. godine. U radu Uvodne radionice aktivno je učestvovalo oko trideset polaznica. Na osnovu dosadašnjeg iskustva očekuje se  povećanje broja učesnica.
21.09. Održana je pravna radionica na kojoj je pokrenuto nekoliko tema vezanih za probleme u radnom odnosu, između ostalog i kako naplatiti neisplaćene zarade.
26.09. Održana je prva psihološka radionica „Životna kriza – šansa ili gubitak“ koja se bavila praktičnim metodama i efikasnim načinima izlaska iz  životnih kriza, uključujuci i gubitak posla.
28.09. Sprovedeno je testiranje sa ciljem psihološke procene profesionalnih interesovanja i radnih potencijala. Podaci sa testiranja mogu da koriste za realnije sagledavanje jakih strana, kao i aspekata koji se mogu unaprediti. Testiranje se obavlja zahvaljujući potpisanom memoradnumu o saradnji sa Centrom za primenjenu psihologiju koji dostavlja testove besplatno. Nakon testiranja, organizuje se pojedinačno saopštavanje rezultata.
NASTUPANJA
25.09. Učešće u Opštini Zvezdara na tribini „Međugeneracijski kompromis-potrebe i mogućnosti“. U sklopu uvodnog dela tribine učesnicima se obratila članica Upravnog odbora Vesna Čekić, psiholog, koja je istakla radni i društveni potencijal žena u godinama 45+. Posebno je istaknut njihov značaj u transferu znanja mladim ljudima na radnom mestu. Učešće u diskusiji imale su članice UO Svetlana Cerović i Dragana Mladenović.
Organizatori ovogodišnje manifestacije Serbian Visions, obratili su se Udruženju, kako je navedeno „s obzirom da ste bili istaknuti učesnici multikongresa Serbian Visions 2016“, s molbom da damo određene komentare na skup koji je održan prethodne godine, a „u cilju buduće medijske promocije multikongresa“. U očekivanju da i ove godine učestvujemo u novembarskom multikongresu, započete su pripreme za podnošenje predloga učešća.
ČLANSTVO
27.09. Nastavljajući novu aktivnost usmerenu prema članicama Udruženja – druženje svake poslednje srede u mesecu, 27. septembra održan je razgovor na temu „Odgovornost prema vlastitom zdravlju“. Gost je bila dr Tatjana Laketa, specijalista ginekologije i akušerstva, koja je govorila je o značaju prevencije ginekoloških pregleda. Aktivno učešće u razgovoru imalo je preko dvadeset članica Udruženja. Odabir teme ocenjen je veoma korisnim a članice su pozvane da predlože teme za sledeća druženja. Članstvo Udruženja je poraslo u toku poslednjih nekoliko meseci na preko 80 članica.
MEDIJI
21.09. Članica UO Dragana Mladenović  gostovala je u programu Beograd 202 u emisiji „202 povoda“ na temu Udruženja i novog ciklusa radionica.
14.09. Blog o Udruženju Žene na prekretnici, na našem i engleskom jeziku, objavljen je na sajtu Građanske Inicijative u rubrici „Priče koje nas inspirišu“. Ovaj prvi tekst objavljen na engleskom jeziku pruža mogućnost da se o radu i misiji Udruženja sazna i izvan naše zemlje.
(https://www.gradjanske.org/vesti/price-koje-nas-inspirisu/)
PARTNERSTVA
Udruženje je nastavilo širenje partnerske mreže i u tom smislu imalo sastanke sa GIZ, Beogradskom otvorenom školom i Udruženjem osoba sa invaliditetom Beograda.
SASTANCI
Upravni odbor je održao dva sastanka.
KONKURSI
Udruženje je učestvovalo na dva konkursa za dodelu sredstava.
Copyright © 2017, Udruženje Žene na prekretnici, All rights reserved.

Hoćete da promenite kako primate ovaj email?
Možete ažurirati vaše podatke ili se odjaviti sa liste za slanje
Email Marketing Powered by Mailchimp