Copy

Newsletter Udruženja „Žene na prekretnici“
Udruženje “Žene na prekretnici” je 1.decembra proslavilo drugi rođendan. U toku protekle dve godine kroz sedam edukativnih ciklusa i četiri opštinska treninga prošlo je oko 400 polaznica. U programu je učestvovalo 28 predavača i eksperata koji su održali 79 radionica, 33 grupna savetovališta i 137 individalnih savetovališta.
 

#20, Februar 2018

AKTIVNOSTI U DECEMBRU 2017. I JANUARU 2018. godine

MEDIJI
Publikacija „Tržište rada u Srbiji – položaj žena 45+”, objavljena u novembru, nastavila je tokom decembra i januara da izaziva veliko interesovanje medija i javnosti. U tom periodu je bilo oko 15 medijskih nastupa, od toga nekoliko novinarskih članaka ili on-line tekstova (Politika, Ilustrovana politika, Biznis&Finansije, Blic žena, Kuća dobrih vesti,  XXzona), dok su radio i televizija to propratile nizom priloga (N1, TV Kopernikus, Studio B, Radio Beograd 2, RTS TV dnevnik).
 
PROGRAM

U okviru tekućeg edukativnog „Programa 16 radionica plus”, u decembru 2017. godine održane su tri radionice i dva psihološka savetovališta. Prva radionica „Iz prve ruke" bila je razgovor sa uspešnim preduzetnicama koje su podelile svoja iskustva, izazove i uspehe u otvaranju i vođenju sopstvenog posla. To su bile Svetlana Vučković,  vlasnica agencije "Nana S. V.” i Nataša Isaković, vlasnica i osnivač fabrike obuće “Solo”.

Maja Vujović, jedna od osnivačica Udruženja, održala je radionicu o tome “Kako da živite bolje kada sve ide loše". Završna radionica " Da li smo postigli cilj" bila je posvećena proteklom ciklusu i budućem radu. Tom prilikom su podeljeni ceritfikati za učestovanje u programu.

Psihološka savetovališta održale su psiholozi Vesna Bajković i Vesna Čekić na teme osvešćivanje, promena i osnaživanje, kao i o ličnim potencijalima i resursima koje imamo i kako da ih iskoristimo u pravcu ostvarivanja ciljeva.

Psihološko savetovalište, 14.12.2017.godine

ČLANSTVO
21.12.2017.godine održana je treća sednica Skupštine Udruženja "Žene na prekretnici" na kojoj su produženi mandati sadašnjim članovima Upravnog odbora.
U okviru druženja članica Udruženja, koje se održava poslednje srede u mesecu, 27.decembra 2017.godine, se razgovaralo na temu "Upravljanje ličnim finansijama", a razgovor je vodila članica Jelena  Ćušić Rakić.
31. janura 2018. godine se razgovaralo o jogi u službi fizičkog, mentalnog, društvenog i duhovnog zdravlja, kao i o jedinstvenoj jogi smeha. Predavanje i razgovore su vodile instruktorke joge Dragana Glumac i Maja Joksović.

Druženja članica Udruženja,  31. janura 2018. godine

PARTNERSTVA
Saradnja pokrenuta sa UniCredit Bankom nastavljena je i u ovom periodu kroz dve besplatne celodnevne obuke koje je banka organizovala za polaznice Udruženja u prostorijama svog trening centra.
  • 15. decembra, 2017. godine organizovana je obuka za korišćenje Excel programa.
  • 19. januara, 2018.godine organizovana je obuka na temu Upravljanje projektima.
Udruženje je krajem januara uspostavilo saradnju i sa Sektorom za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Na sastanku sa v.d. pomoćnicom ministra ovog novoosnovanog sektora Ninom Mitić, 26. Januara 2018. godine, razgovaralo se o mogućnosti zajedničkog promovisanja rodne jednakosti na tržištu rada, kao i o mogućnosti finansijske podrške Udruženju kroz učestvovanje na konkursima ovog Ministarstva sa ciljem da se aktivnosti Udruženja prošire i u druge gradove Srbije.
 
Copyright © 2017, Udruženje Žene na prekretnici, All rights reserved.

Hoćete da promenite kako primate ovaj email?
Možete ažurirati vaše podatke ili se odjaviti sa liste za slanje


This email was sent to <<Email adresa>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Udruženje "Žene na prekretnici" · Beogradska 8 · Belgrade 11000 · Serbia

Email Marketing Powered by Mailchimp