Medlemsbrev

Kära medlemmar,

Nu när minusgraderna sprider sig i landet föreslår jag att vi värmer upp oss med en historielektion om gången då äkta dynamit äntrade scenen på folkets park i Malmö 1977.

Den 7 september 1977 hade AC/DC precis dragit av den sista strängen i Fort Lauderdale i Florida. USA svängen av "Let there be rock" turnén 1977 var slut och nästa spelning på tur var Folkets Park i Malmö den 13 september. Men på grund av att det stormade på Nordsjön hann inte instrumenten fram i tid. Så konserten blev uppskjuten en dag, nämligen till den 14 september.
“…all the Scandinavian bands are real cabaret. People dance to jigs and polkas, and the bands play Swedish beer drinking (oom-pah-pah) folk songs”
- Bon Scott om intrycken efter Sverigebesöket 1976
"Jag såg Pedalen med sina pågar första gången på folkets park i Malmö. Som förband till AC/DC, jävlar vilket röj det var. Pedal anlände i en gammal sleten Merca och hade utrustning som inte gick att plugga in till pa:at. De blev överlyckliga att de fick låna AC/DC´s backline. Sedan blev vi totalt överkörda av något man inte sett på sina då 13 år. Fortfarande ett av mina bästa konsertminnen"

Under "Rockmässan" i Malmö 2012 träffade vi en roddare som berättade om pyrotekniken som användes under konserten:

"De hade sedan tidigare beställt tomma bensin tunnor till folkets park och under spelningen bad de vakterna trycka tillbaka stängslet, samtidigt som en nisse fick tända på ett gäng tiger-smällare som han sedan slängde in i dessa tunnor som var placerade intill scenen."
Bilderna ovan visar hur scenen såg ut på folkets park. Bilden till vänster är från The Kinks spelning och bilden till höger visar scenen på avstånd. Foto: Malmö Folkets Park, Facebook

Från historia till nutid och anledningen till att du får detta brev i lådan. Acdcmachine är en ideell förening som är stommen till den svenska AC/DC fanklubben. Föreningens intäkter går direkt till att arrangera evenemang och medlemsresor med AC/DC-koppling. För att kunna bibehålla vår verksamhet är ni som är betalande medlemmar helt ovärderliga, och den försäljning vi har genom vår webshop är nödvändig för att finansiera verksamheten. Vi har nyligen plockat fram nya tröjor med citerad AC/DC-poesi. Stöd gärna vår verksamhet genom att köpa en t-shirt, om du inte redan gjort det?

Köp nu!
Vad tycker du om Acdcmachine? 

Vi har valt att plockat ihop ett formulär där ni kan berätta för oss vad ni tycker. Ta gärna tid på er att svara på frågorna. Vi vill veta vad du tycker vi kan förbättra. Gå in på: https://forms.gle/abTe3CYHpxJTi1jD8

Tack på förhand!

Kort information om medlemskapet

Vårt medlemskap är uppdelat i tre nivåer (brons, silver och guld). De som är guld eller silvermedlemmar får en Overdose tidning per år, den skickas ut när nästa tidning släpps. Vi släpper en tidning om året. Som guldmedlem får man dessutom en exklusiv t-shirt varje år. Vi gör olika t-shirtar varje år.

Om man betalar medlemskapet med ett kreditkort så bör man ha i åtanke att uppdatera kreditkort uppgifterna (på Acdcmachine.com) när man får ett nytt kort från banken. Vill man undvika detta så rekommenderar vi att man använder PayPal som betalsätt.

“they all came runnin' when the word got around”
(“Bad boy boogie” 1977)
 

Väl mött,

Copyright © 2019 Acdcmachine, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp