Nyhetsbrev

Kära läsare,

Året började på ett tråkigt sätt för AC/DC-fans då den legendariska klubben Koko i London skadades allvarligt i en brand härom veckan. Namnet Koko låter kanske inte så bekant, men säger vi Music machine ringer det måhända en klocka. Det är alltså klubben i London där Bon Scott var och hörde på bandet Lonesome no more under sin sista festkväll i livet.

Klubben öppnade redan 1900 under namnet Camden theatre. Efter ett antal namnbyten, och otaliga spelningar med t.ex. Rolling Stones, fick den 1977 namnet Music machine. På Music machine spelade flera kända punkband, t.ex. The Cam och The Clash. 1982 bytte lokalen namn till Camden palace och fortsatte traditionen med musikframträdanden. Bl.a. spelade Madonna och Coldplay där. 2004 stängde stället, men öppnade på nytt senare under namnet Koko. Vid branden var klubben åter stängd för ombyggnationer, men var tänkt att öppna senare i år. Så vitt vi förstår har byggnaden klarat sig någorlunda från elden som främst härjade i takvåningen. Orsaken till branden är ännu okänd.
Förhoppningsvis kommer dock året att fortsätta på ett bättre sätt för AC/DC-fansen. 

Månadens AC/DC fan!

I januari 2020 startar vi ett nytt projekt, månadens fan. Det är ett projekt där vi lyfter fram våra följare. I första artikeln möter vi Erik Gullberg som fastnade för AC/DC när farsgubben slängde på "If you want blood".

Vem är du och när blev du ett AC/DC fan?
Jag är en 27 år snubbe som älskar musik(hårdrock* men även punk och Psychobilly) * trash,death osv. Jag blev fan när jag var ca 5 år. Jag drog ut en av pappas lp skivor som var "If You Want Blood You've Got It" . Jag älskade omslaget. Jag krävde att han skulle spela skivan för mig och det gjorde han. Jag fastande direkt och inte blev det sämre när High Voltage kom till mitten då Bon Scott och publiken vrålar HIGH! Sedan har jag varit fast i AC/DC träsket.

Ranka dina bästa AC/DC konserter
Jag har sett AC/DC 2 gånger: 2010 och 2015. 2010 håller jag som den bästa. Att få se Malcolm, Angus, Phil, Cliff och Brian för första gången någonsin var magi. En riktigt bra setlist var det också, sen blev det ju inte sämre när favoriten (den första) High Voltage drog igång. Självfallet vrålade jag genom konserten men tog i allt vad jag orkade i High Voltage. 2015 var det som bekant Stevie Young och Chris Slade i bandet. Det var också en grym konsert. Att få höra "Thunderstruck" med Chris var bara för jävla bra. Phil är en jävla bra trummis men det är bara Chris som får till "Thunderstruck". Det var synd att "Given The Dog A Bone" inte spelades på den delen av "Rock Or Bust" turnén.

Är du medlem i acdcmachine? Om du är det, hur länge har du varit medlem?
Ja jag är medlem i acdcmachine. jag blev medlem 2019 men jag fattar inte varför jag inte blev det tidigare. Men bättre sent än aldrig.

Om du fick önska en Brian-låt som Bon skulle sjunga, vilken skulle det vara och varför?
Oj detta är ett svårt val. Men "You Shook Me All Night Long" med Bon skulle jag gärna velat höra. Det känns som en typisk Bon låt som han hade kunnat knåpa ihop.

Vilken låt eller textrad ur AC/DCs katalog beskriver dig som bäst?
I'm a rocker, I'm a roller
I'm a rocker, I'm a roller
I'm a rocker, I'm a roller
I'm a rockin' rollin' man. Då jag spelar luftgitarr,luft bas och lufttrummor.


Vill du vara med i "månadens fan"? Spetsa fingertopparna, slå på din favoritplatta och fyll i formuläret: https://forms.gle/zn6N1KEom2viigks5

Bild: Ballbreaker the band

Senaste nytt på Acdcmachine.com

I veckan lanserade vi en gigkalender på hemsidan. Syftet med kalendern är att i samarbete med band och arrangörer, publicera information om AC/DC evenemang runt om i landet, på vår hemsida. Tipsa gärna oss om evenemang. Läs mer om detta på Acdcmachine.com.

Medlemskap i Acdcmachine

Acdcmachine är en ideell förening där alla intäkter går direkt till att arrangera evenemang och medlemsresor med AC/DC-koppling. För att kunna bibehålla vår verksamhet är våra betalande medlemmar helt ovärderliga och den försäljning vi har genom vår webshop är nödvändig för att finansiera verksamheten. Vårt medlemskap är uppdelat i tre olika nivåer

Brons (99kr/år)
Bronsmedlemskapet är ett stödmedlemskap där man väljer att stödja föreningslivet.

Silver (199kr/år)
Silvermedlemskapet är en mellannivå för de som vill prova på ett medlemskap. Det som skiljer "Silver" nivån från "Brons" är ett man får den senaste "Overdose - the international fanzine" tidning, när den släpps. Det är föreningens egna AC/DC tidning som trycks på papper av hög kvalitet och innehåller olika typer av texter med koppling till AC/DC.

Guld (299kr/år)
Guldmedlemskapet är vårt största paket. Förutom de ovannämnda så får man en medlems t-shirt som är exklusivt framtagen för medlemmar, finns i storlekarna S-XL. Vi designar en ny t-shirt varje år och skickar ut till våra guldmedlemmar.

Är du inte medlem? Så kan du enkelt teckna ett medlemskap här: 
Bli medlem idag
Vad tycker du om Acdcmachine? 

Vi har valt att plockat ihop ett formulär där ni kan berätta för oss vad ni tycker. Ta gärna tid på er att svara på frågorna. Vi vill veta vad du tycker vi kan förbättra. Gå in på: https://forms.gle/abTe3CYHpxJTi1jD8

Tack på förhand!

“they all came runnin' when the word got around”
(“Bad boy boogie” 1977)
 

Väl mött,

Copyright © 2020 Acdcmachine, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp