Copy
Nieuwsbrief #33

Beste <<voornaam>>,

In deze nieuwsbrief op de valreep van de jaarwisseling meer informatie over de festivalvertoningen van A Day in June, waaronder mijn verslag van het festivalbezoek aan Chicago. 

Een mooie, gezonde start van 2020 toegewenst! 
Alle goeds, 

Peter Sieben

 
Verslag: Blow-Up Film Festival Chicago 2019 
A Day in June was geselecteerd voor het Blow-Up Arthouse Film Festival 2019 in Chicago (website). Goede vriend Titus Vorstermans en ik zagen de mogelijkheid het tweedaagse filmfestival (10 en 11 november), en ook de fraaie stad zelf, te bezoeken. 

Als aftrap kregen de filmmakers en hun gezelschap door het festival, als welkom en kennismaking, een smakelijke brunch aangeboden in een Italiaans restaurant in Chicago. Hoewel er veel Amerikaanse filmmakers waren, bevonden zich in het gezelschap ook makers uit Rusland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en dus Nederland. Het Blow-Up filmfestival vond plaats in het Gene Siskel Film Center, een filmhuis (met twee zalen) gelokaliseerd in het centraal gelegen theaterdistrict (foto hieronder). 
Zondagavond 10 november werden parallel in twee zalen verschillende korte films gedraaid. A Day in June werd vertoond in één van de twee filmzalen, binnen een gevarieerd korte film-programma. Na de vertoningen werden dezelfde avond de awards uitgereikt door festivalvoorzitter Sergey Mavrody en de jury. Pas op dat moment bleek een extra prijs te zijn gecreëerd, voor A Day in June, uit waardering voor onze korte filmopera (als 'outstanding arthouse film'). Ik nam het beeldje in ontvangst en kreeg enkele vragen over de totstandkoming van A Day in June en mijn toekomstplannen. Na afloop was er een geanimeerd samenzijn van makers, bezoekers en organisatie in de foyer van het filmhuis, met een fotoshoot, een hapje en een drankje. En een Russisch tv-ploeg, voor een interview met de prijswinnende Russische animatiefilmmaker Konstantin Bronzit (video incl. festivalimpressie). 
Het verslag wordt vervolgd in de tweede kolom. 
 
Verder hebben Titus en ik Chicago verkend, een fraaie stad gelegen aan het Michiganmeer, met uitgestrekte parken langs de oever. Veel typische hoogbouw in het centrum met een grote variëteit aan architectuur. En de bekende metro boven de grond, tussen de gebouwen. Chicago kent diverse musea, waaronder het Art Institute Chicago met een enorme kunstcollectie (inclusief Europese kunst zoals Monet, Picasso, Cezanne, Degas en ook Mondriaan), ruim en fraai opgezet. Daarnaast bezochten we een basketbalwedstrijd van de Chicago Bulls tegen de Houston Rockets. Dat betrof een sportief entertainment-spektakel voor 20.000 bezoekers, inclusief volkslied/vlagvertoon, vele optredende meidendansgroepjes en een hulde aan oorlogsveteranen (die tegen jonge rekruten een spelletje speelden tijdens een onderbreking van de wedstrijd). 

Het was allemaal de trip naar Chicago meer dan waard! (PS)


Everyday Arias filmfestival in 2020
A Day in June is pasgeleden officieel geselecteerd door het Everyday Arias filmfestival. Dit gespecialiseerde eendagsfestival presenteert korte films waarin opera is toegepast. Everyday Arias wordt als pop-up evenement terugkerend op afwisselende locaties in Londen georganiseerd. De definitieve festivaldatum in 2020 en locatie volgen binnenkort. 
www.everydayarias.com 
 
Copyright © 2019 Orphic Film, All rights reserved.

update je profiel | uitschrijven nieuwsbrief 
| websites: www.orphicfilm.nl - www.adayinjune.nl  

Email Marketing Powered by Mailchimp