Copy
Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie
februari 2020
NVB-TRIP Symposium 2020
Het thema van het jaarlijkse NVB-TRIP symposium dat wordt gehouden op 13 en 14 mei (ReeHorst, Ede) is ‘veroudering’. Het programma en alle andere informatie vindt u op de website. Ook via de LinkedIn groep van de NVB blijft u op de hoogte.
 
Abstract deadline: 28 februari
De deadline voor het indienen van abstracts is vrijdag 28 februari 2020. Er zijn twee categorieën: Wetenschappelijk en Casuïstiek. Ingezonden abstracts worden beoordeeld door de wetenschappelijke commissie: geaccepteerde abstracts worden als poster gepresenteerd en mogelijk ook geselecteerd voor orale presentatie of een korte ‘poster pitch’. Posters dingen mee naar prijzen in verschillende categorieën.
Dien uw abstract in via de website.
 
Van Dijk prijzen
NVB en TRIP reiken jaarlijks de Van Dijk Prijzen uit. Er zijn twee prijzen: een voor de beste afstudeerscriptie (MBO/HBO) en een voor het beste proefschrift. De prijzen zijn bestemd voor personen die, net als dr. H.C.J.M. van Dijk, hebben laten zien zich betrokken te voelen bij het verbeteren van aspecten van de bloedtransfusieketen, het ontwikkelen van (bloed)celproducten of die een andere bijdrage hebben geleverd aan de transfusiegeneeskunde, en daarvan verslag hebben gedaan in een afstudeerscriptie of een proefschrift. De verschijningsdatum moet liggen tussen 1 januari 2019 en 31 december 2019. Nominaties voor de Van Dijk prijzen kunt u met een aanbevelingsbrief sturen aan secretaris@nvbtransfusie.nl. Meer informatie op de NVB-website.
 
Aanmelden: extra kosten registratie on-site
Aanmelden voor het NVB-TRIP symposium kan online tot en met 10 mei 2020, daarna is de online registratie gesloten. Na deze datum kunt u zich nog wel registreren op de symposiumdagen zelf. Helaas zijn wij genoodzaakt daarvoor 10 euro extra in rekening te brengen.
Onderwijsbijeenkomst Kennisplatform Transfusiegeneeskunde ZO

Op 2 april 2020 vindt in  het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven weer een onderwijsbijeenkomst plaats. Thema: ‘Highlights uit de nieuwe richtlijnen & Casuïstiek’.
Het programma start om 12:45. Vanaf 12:15 staan koffie, thee en broodjes klaar.
Inschrijven kan via dit formulier.
 
LUSTRUM-bijeenkomst Consortium Transfusiegeneeskundig Onderzoek
 
Het Consortium bestaat 5 jaar! Dat vieren we op de voorjaarsbijeenkomst van vrijdagmiddag 17 april in het UMC Utrecht, vanaf 14.00 uur (inloop 13.30 uur). We kijken terug en vooruit. Waar staat het Consortium na 5 jaar, wat is er terechtgekomen van de slogan Samen denken, samen doen? Wat hebben de gebruikers, de onderzoekers eraan gehad? Waar wil het Consortium naartoe? En wat en wie hebben we daarbij nodig?
Ook zullen 17 april weer enkele jonge en ervaren onderzoekers hun lopende researchproject of hun onderzoeksidee voorleggen aan de zaal. Zij rekenen op discussie en uw input.
Luister en praat mee. Misschien kunt u of uw ziekenhuis, instelling een bijdrage leveren in een van de onderzoeken. Aanmelden kan via de website van de NVB.
Word lid van de NVB-LinkedIn groep
 
De NVB heeft nu ook haar eigen groep op LinkedIn, het online sociale platform voor professionals: https://www.linkedin.com/groups/8865265/. Via deze groep willen we directer in contact komen met u, onze leden, en willen we u in staat stellen om met elkaar in gesprek te gaan. Meld u aan voor de groep en discussieer mee!
Toegang tot ISBT educatief materiaal via ledeninlog op de NVB-website

Recent heeft u als NVB-lid een e-mail of brief ontvangen met instructies hoe te registeren op de NVB-website om toegang te krijgen tot de ISBT-lesmaterialen. Hier vindt u de registratiepagina voor het besloten ledendeel van de website.
Promoties

Als promovendus of (co)promotor een promotie op stapel staan? Geef het door via communicatie@nvbtransfusie.nl
26 februari 2020 - Yannick van Sleen, ‘Monocyte and macrophage heterogeneity in giant cell arteritis and polymyalgia rheumatica’, Rijksuniversiteit Groningen
28 februari 2020 - Maike van Hezel, 'Effect of red cell transfusion on the host immune response in critically ill patients', Universiteit van Amsterdam
26 maart 2020 - N. van Leeuwen-Kerkhoff, ‘Dendritic cells: From normal cell function to immunopathogenic involvement in myelodysplastic syndromes’, Vrije Universiteit Amsterdam

Landelijk Hemaferese Symposium 2020

Op 6 maart 2020 vindt in het LUMC het Landelijk Hemaferese Symposium 2020 plaats, een vervolg op het voormalige Haagse Hemaferesesymposium.
Op de website van Boerhaave Nascholing kunt u meer lezen over het programma en de locatie en zich inschrijven.
Facebook
Tweet
Email
Copyright © 2020 Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie NVB. Deze nieuwsbrief werd vervaardigd door Heesakker Tekst en Communicatie, www.heesakkertekst.nl in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie (NVB).


Wilt u wijzigingen aanbrengen in de manier waarop u deze emails ontvangt?
Verander uw voorkeuren of meld u af als ontvanger van de nieuwsbrief


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie NVB · Prinseneiland 67-A · Amsterdam, 1013 LM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp