Copy

In memoriam Dick van Rhenen

Op 4 juli 2021 overleed professor Dick van Rhenen op 72-jarige leeftijd. Met zijn overlijden is een van de meest bepalende mensen binnen de klinische bloedtransfusiegeneeskunde van de laatste 40 jaar heengegaan. Dick was jarenlang voorzitter van de Wetenschappelijke Commissie van de NVB. Oud-NVB-voorzitter Erik Beckers beschrijft zijn herinneringen aan Dick.

Lees meer

Deskundigheidsbevordering Hemovigilantie

Op dinsdag 5 oktober 2021 zal er voor hemovigilantie-medewerkers weer een Deskundigheidsbevordering Hemovigilantie worden georganiseerd. 

Wij mogen dit keer gebruik maken van de gastvrijheid van het Franciscus Vlietland ziekenhuis in Schiedam, waarvoor dank!

We zijn voornemens om de bijeenkomst fysiek in het Vlietland plaats te laten vinden. Mochten de dan geldende coronamaatregelen dit niet toelaten, dan zullen we de fysieke bijeenkomst omzetten in een digitale bijeenkomst.

Lees meer

ISBT e-learning over transfusiereacties

Op de ISBT website is een - vrij toegankelijke - set e-learning modules over transfusiereacties beschikbaar gesteld, gesponsord door zowel de ISBT als de European Blood Alliance. Onze leden Cynthia So-Osman, Peter van den Burg en Lizzy van Pampus zijn actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze modules. In principe zijn de modules (Engelstalig) ontwikkeld voor jonge artsen die transfusies voorschrijven, maar anderen kunnen er ook van leren. Aangeraden wordt, een (gratis) account aan te maken om de modules te volgen.

U kunt hiervoor geen gebruik maken van uw affiliatie-ISBT account.

Facebook
Email
Copyright © 2021 Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie NVB. Deze nieuwsbrief werd vervaardigd door RauwCC, www.rauwcc.nl in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie (NVB).


Wilt u wijzigingen aanbrengen in de manier waarop u deze emails ontvangt?
Verander uw voorkeuren of meld u af als ontvanger van de nieuwsbrief


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie NVB · Prinseneiland 67-A · Amsterdam, 1013 LM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp