Copy
Nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie
maart 2020
Van de voorzitter
Beste Leden,

De laatste weken wordt steeds duidelijker dat de coronavirus crisis de wereld in zijn greep houdt. De laatste weken zijn vele maatregelen van overheidswege genomen om de verspreidingssnelheid te verminderen. Desondanks worden inmiddels ziekenhuizen in Brabant en Limburg overspoeld door zieke coronapatiënten; de rest van Nederland gaat ongetwijfeld volgen.

De beoogde effecten van de genomen maatregelen zullen hopelijk de komende weken duidelijker worden. Helaas geeft de huidige situatie in Italië veel zorgen voor wat ons in Nederland nog te wachten staat.

In deze ongewone periode zal het u niet verbazen dat het bestuur van de NVB en het bestuur van TRIP de beslissing hebben moeten nemen om het jaarlijkse NVB-TRIP symposium van 13 en 14 mei 2020 te cancellen. Tientallen leden hadden zich al aangemeld en zullen allen het inschrijfgeld terugkrijgen. Diegenen die een optie op een kamer hebben genomen, kunnen deze kosteloos annuleren bij de Reehorst voor 12 april 2020.

De komende 2 weken wordt de piek in het aantal besmettingen en zieken verwacht. In de zorg wordt alles in het werk gesteld om dit op te vangen. Maar zoals de deskundigen hebben aangegeven, zal het SARS-CoV-2 nog in de maanden daarna blijven rondwaren.

Ik wens u allen veel sterkte toe, wees voorzichtig en let op elkaar.

Met een welgemeend: Blijf thuis, houd afstand en blijf gezond (#blijfthuis, #socialdistancing)!

Hartelijke groeten,
Erik Beckers, voorzitter NVB
NVB Algemene Ledenvergadering
Wegens het annuleren van het NVB-TRIP symposium 2020 zal de aangekondigde Algemene Ledenvergadering met décharge van het bestuur en bestuursopvolging conform de zittingstermijnen (14 mei, 9:00-9:45 in congrescentrum Reehorst), worden uitgesteld naar een nader te bepalen datum in het najaar.
Afgelast: Onderwijsbijeenkomst Kennisplatform Transfusiegeneeskunde ZO

Ook de onderwijsbijeenkomst van het Kennisplatform Zuidoost van 2 april 2020 is afgelast in verband met de coronamaatregelen. Het is nog niet duidelijk wanneer de bijeenkomst alsnog kan plaatsvinden. Deelnemers die zich al hadden ingeschreven ontvangen hierover persoonlijk bericht.
Afgelast: Lustrumbijeenkomst Consortium Transfusiegeneeskundig Onderzoek
 
Helaas hebben we moeten besluiten om de voorjaarsbijeenkomst van het consortium op 17-04-2020 te annuleren. Dit vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Ontzettend jammer natuurlijk, want er was een mooi programma samengesteld voor deze speciale lustrumbijeenkomst. Op 6 november vindt de najaarsbijeenkomst plaats. We hopen u dan allen te zien. 
Hartelijke groet, namens de werkgroep
- Dorothea Evers, voorzitter
 
Facebook
Tweet
Email
Copyright © 2020 Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie NVB. Deze nieuwsbrief werd vervaardigd door Heesakker Tekst en Communicatie, www.heesakkertekst.nl in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie (NVB).


Wilt u wijzigingen aanbrengen in de manier waarop u deze emails ontvangt?
Verander uw voorkeuren of meld u af als ontvanger van de nieuwsbrief


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie NVB · Prinseneiland 67-A · Amsterdam, 1013 LM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp