Copy

In memoriam Anneke Brand

Professor Anneke Brand is helaas op zondag 21 november 2021 overleden. Voor onze vereniging een zeer groot verlies. Ook al was ze alweer tien jaar geleden met emeritaat gegaan, ze was nog steeds zeer actief binnen alle wetenschappelijke verenigingen en expertisegroepen op het gebied van de transfusiegeneeskunde. Zowel nationaal als internationaal.

Lees meer

Dr H.C.J.M. van Dijk prijzen: oproep voor nominaties

Kent of superviseert u onderzoekers in opleiding of HBO/(bio)medische studenten die in het kader van hun opleiding onderzoek doen en een scriptie moeten maken? Op het NVB-TRIP symposium in mei 2022 zullen door TRIP en de NVB de H.C.J.M. van Dijk prijzen uitgereikt worden voor het beste proefschrift en de beste scriptie/het beste eindrapport over bloedtransfusie die in 2021 zijn voltooid: een kans om een geldprijs (elk €500) te winnen en een korte presentatie te geven over de resultaten op het symposium. Ook niet-NVB leden kunnen meedingen. Deadline voor nominaties is 31 maart 2022).

Lees meer

NVB-TRIP symposium 2022

De voorbereiding voor het NVB-TRIP symposium 2022 zijn gestart. Het symposium vindt plaats op 18 en 19 mei 2022. Door de op dit moment onzekere situatie gaan wij voorlopig uit van een hybride vorm voor het symposium, die zo nodig bijgesteld kan worden naar hybride of volledig virtueel.

Verslag Onderwijsbijeenkomst Kennisplatform Zuidoost

Op donderdag 25 november jl. organiseerde het Kennisplatform Transfusiegeneeskunde Regio Zuidoost alweer de 3e digitale Onderwijsbijeenkomst, deze keer via MS TEAMS. Ook nu werd een veel groter publiek bereikt (maar liefst 202 deelnemers!) dan voorheen bij de fysieke bijeenkomsten in Veldhoven. U kunt het verslag nalezen en de presentaties  downloaden op de NVB-website.

Lees meer

Verslag Kliniek van Bloedtransfusie

Op 2 december 2021 vond volledig digitaal het symposium Kliniek van Bloedtransfusie plaats. Meer dan 180 mensen hebben deelgenomen aan dit middagsymposium dat jaarlijks georganiseerd wordt door de regionale gebruikersraad in de regio OOR-Zuid West-Nederland in samenwerking met Sanquin. Het verslag kunt u na lezen op de NVB-website.

Lees meer
Facebook
Email
Copyright © 2021 Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie NVB. Deze nieuwsbrief werd vervaardigd door RauwCC, www.rauwcc.nl in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie (NVB).


Wilt u wijzigingen aanbrengen in de manier waarop u deze emails ontvangt?
Verander uw voorkeuren of meld u af als ontvanger van de nieuwsbrief


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie NVB · Prinseneiland 67-A · Amsterdam, 1013 LM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp