Copy

Van de nieuwe voorzitter


Door de Corona-beperkingen hebben we ons geliefde NVB-TRIP symposium ook moeten missen dit jaar. De Algemene Ledenvergadering heeft hierdoor onlangs ook in een virtuele vorm plaatsgevonden. Voorafgaand zijn door de voorzitters de highlights van de Richtlijnrevisie gepresenteerd.
 
Lees meer

Programma Kennisplatform ZO bekend


Het definitieve programma van de bijeenkomst van het Kennisplatform ZO is bekend. De bijeenkomst vindt plaats via ZOOM. Aanmelden kan via de website. Voor deze onderwijsmiddag is accreditatie aangevraagd bij NIV, ABSG, NVKC en NVML.
 
Lees meer

Presentaties Richtlijn Transfusiebeleid


Voorafgaand aan de ALV hebben de voorzitters van de zes werkgroepen voor de herziening richtlijn Bloedtransfusiebeleid een korte presentatie gehouden met de meest belangrijke wijzigingen. De presentaties zijn te bekijken via de NVB-website.
 
Lees meer

Gezocht secretaris Consortium voor Bloedtransfusiegeneeskundig onderzoek

Wij zijn naarstig op zoek naar vervanging van Ellen Vestjes als secretaris van het consortium. Vind jij dit een leuke uitdaging of ken je iemand die geknipt is voor de job: laat het ons weten! Meer info te verkrijgen via Ellen of Dorothea (e.vestjens@sanquin.nl of dorothea.evers@radboudumc.nl)!

Lustrumbijeenkomst Consortium

Afgelopen jaar bestond het consortium voor transfusiegeneeskundig onderzoek 5 jaar! Een feestje dat we na de door COVID-19 geannuleerde voorjaarsbijeenkomst natuurlijk niet langer voorbij konden laten gaan. In een dit keer virtuele omgeving vond daarom op vrijdagmiddag 6 november 2020 een enthousiasmerende en druk bezochte lustrumbijeenkomst plaats. Meer dan 70 deelnemers sloten aan om geïnspireerd te worden door en betrokken te raken bij nieuwe onderzoeksprojecten op het gebied van klinische transfusiegeneeskunde.

Lees meer

Save the Date: Deskundigheidsbevordering Hemovigilantie

Na het moeten afblazen van de Deskundigheidsbevordering van 6 oktober, zijn wij verheugd om mee te kunnen delen dat het ons toch nog gelukt is om een digitale bijeenkomst te organiseren! Deze cursus is georganiseerd door Peter Ligthart van Sanquin. Het gaat hierbij om een bijscholingscursus op maat voor alle hemovigilantie-medewerkers, ongeacht je achtergrond (laboratorium of verpleging).

Lees meer

Promoties

Tijdens de Corona -maatregelen zijn sommige promoties uitgesteld tot later dit jaar. Andere promoties vinden online plaats. Bent u betrokken als promovendus, copromotor of opponent, geef bloedtransfusiegerelateerde promoties dan door via communicatie@nvbtransfusie.nl. Dit geldt ook voor oraties.

Lees meer
Facebook
Email
Copyright © 2020 Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie NVB. Deze nieuwsbrief werd vervaardigd door RauwCC, www.rauwcc.nl in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie (NVB).


Wilt u wijzigingen aanbrengen in de manier waarop u deze emails ontvangt?
Verander uw voorkeuren of meld u af als ontvanger van de nieuwsbrief


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie NVB · Prinseneiland 67-A · Amsterdam, 1013 LM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp