Copy

Deskundigheidsbevordering hemovigilantie “Bloedtransfusie in de praktijk”
Donderdag 21 april 2022

Op donderdag 21 april aanstaande zal voor de 10e keer een bijeenkomst Deskundigheidsbevordering Hemovigilantie plaatsvinden. De bijeenkomst wordt dit keer digitaal gehouden, u kunt deelnemen via een Teamslink die u ná uw aanmelding ontvangt. Om de bijeenkomst interactief te maken, maken we gebruik van de applicatie Kahoot!. De aanvangstijd is 14:30 en de eerste presentatie start om 14:40. De dag wordt afgerond om 16:30 (maar houdt rekening met een uitloop tot 17:00 uur). U kunt zich nu aanmelden op de website.

Lees meer

Scholarship Stichting Vrienden van de NVB 

De Stichting Vrienden van de NVB biedt vanaf 2022 jaarlijks een tweetal scholarships aan van maximaal 1250 euro als bijdrage aan een werk- of studiebezoek aan het buitenland.
Het doel van het scholarship betreft een educatief doel voor de aanvrager, bijvoorbeeld het uitwisselen van best practices, onderzoek, of het aanleren van technieken.
De aanvrager of diens begeleider dient NVB lid te zijn op het moment van de aanvraag en het daadwerkelijke bezoek.
Deadline aanvragen academisch jaar 2022-23: 31 mei 2022.

Lees meer

Reactivatie social media

De NVB is nooit zo actief geweest op social media. Hoewel er een linkedin-groep en een facebook-pagina bestaan werd daar niet veel ruchtbaarheid aan gegeven.
Zowel de facebook-pagina als de linkedIn-pagina van de NVB zijn weer online. Schroom niet om een discussie te starten of uw collega’s te bestoken met transfusiegerelateerde informatie.
Facebook | Linkedin

Dr H.C.J.M. van Dijk prijzen: oproep voor nominaties

Kent of superviseert u onderzoekers in opleiding of HBO/(bio)medische studenten die in het kader van hun opleiding onderzoek doen en een scriptie moeten maken? Op het NVB-TRIP symposium in mei 2022 zullen door TRIP en de NVB de H.C.J.M. van Dijk prijzen uitgereikt worden voor het beste proefschrift en de beste scriptie/het beste eindrapport over bloedtransfusie die in 2021 zijn voltooid: een kans om een geldprijs (elk €500) te winnen en een korte presentatie te geven over de resultaten op het symposium. Ook niet-NVB leden kunnen meedingen.
Deadline voor nominaties is 31 maart 2022).

Lees meer

Regionale themamiddag Kennisplatform Transfusiegeneeskunde ZO
op 31 maart 2022

Op 31 maart 2022 van 13:00 tot 16:30 vindt er een regionale themamiddag plaats van het Kennisplatform Transfusiegeneeskunde Zuidoost. De bijeenkomst vindt online plaats. Het onderwerp is ‘koude antistoffen’. Programma en registratie via de website.

Lees meer

Online Voorjaarssymposium Consortium Transfusiegeneeskundig Onderzoek
8 april 2022

Op vrijdagmiddag 8 april is staat er weer een mooi Consortium-programma klaar met presentaties rondom klinisch transfusiegeneeskundig onderzoek. Komt u ook om weer enthousiast te worden over relevante onderzoeksprojecten en mee te denken over hoe we gezamenlijk transfusie-uitkomsten voor de patiënt kunnen verbeteren?
Programma en aanmelding op de website.

Lees meer

NVB-TRIP Symposium 18 en 19 mei 2022 met als thema ‘Afweer en weerstand'

Graag herinneren wij u aan het jaarlijkse NVB-TRIP symposium op woensdag 18 en donderdag 19 mei a.s. Omdat het nog onzeker is hoe de Corona situatie in mei zal zijn, is voorlopig besloten nog een hybride congres te organiseren in het Congrescentrum ReeHorst in Ede, met maximaal 100/120 fysieke deelnemers. Vanwege de hybride constructie zullen er alleen plenaire sessies zijn.
Houdt u onze website in de gaten voor de ontwikkelingen en de meest actuele versie van het programma. U kunt zich al registreren op de website.

Lees meer

Agenda bloedtransfusie-gerelateerde evenementen

Organiseert u zelf een evenement, congres, of gastlezing? Geef deze dan aan ons door voor plaatsing op de website. Ook als u denkt dat een ander evenement voor bloedtransfusie-geïnteresseerde collega’s van belang is kunt u dit doorgeven. U kunt evenementen aanmelden per mail aan communicatie@nvbtransfusie.nl

Bekijk de evenementenkalender

Educatief materiaal van de WHO over gebruik van bloedproducten

De WHO heeft gratis onderwijsmateriaal beschikbaar gemaakt over klinisch gebruik van bloedproducten. Voorlopig alleen nog in het Engels, maar uitgaven in andere talen zijn in voorbereiding.

Lees meer en download
Facebook
Email
Copyright © 2022 NVB. Deze nieuwsbrief wordt verstuurd door de Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie (NVB).


Wilt u wijzigingen aanbrengen in de manier waarop u deze emails ontvangt?
Verander uw voorkeuren of meld u af als ontvanger van de nieuwsbrief