Copy

Van de voorzitter


Inmiddels al een jaar worden wij beperkt in onze contacten, zowel privé als op het werk. Vorig jaar omstreeks deze tijd vingen wij hier in Brabant de eerste Corona-patiënten op. De wereld ziet er inmiddels heel anders uit. Alhoewel we allen hinder ondervinden van de maatregelen en velen het lastiger vinden om er aan te voldoen, zien we dat we ons aan hebben kunnen passen aan die nieuwe werkelijkheid. Ook de activiteiten van onze vereniging zijn voortgezet, na haperingen de eerste helft van vorig jaar.
 
Lees meer

Deadline abstracts NVB-TRIP symposium 28 februari


De deadline voor het indienen van abstracts voor het NVB-TRIP symposium op 19 en 20 mei a.s. is aanstaande zondag, 28 februari 2021. Naast Nederlandstalige abstracts is het dit jaar ook mogelijk om Engelstalige abstracts in te dienen, in de categorie wetenschappelijk of casuïstiek. Er worden prijzen uitgereikt voor beste abstract/poster in beide categorieën. Daarnaast zal er ook een publieksprijs worden uitgereikt. Voor deze publieksprijs is het mogelijk voor deelnemers aan het symposium om te stemmen voor de beste poster via de symposium app.  
 
Lees meer

Online bijeenkomst Consortium transfusiegeneeskundig onderzoek op 2 april 2021


Op vrijdag 2 april vindt de voorjaarsbijeenkomst van het Consortium voor Transfusiegeneeskundig onderzoek plaats. Opnieuw in een virtuele setting vanwege de nog geldende restricties. Heel graag horen we het als jij jouw onderzoeksidee, -project of studieresultaten wilt presenteren. We denken graag met jou mee hoe we met elkaar zinvol en gedegen klinisch transfusiegeneeskundig onderzoek kunnen verrichten. Aanmelden kan binnenkort via de NVB website of stuur vast een mailtje naar consortium@nvbtransfusie.nl.
 

Save the dates: Kennisplatform Transfusiegeneeskunde ZO 1 april en 25 november

De onderwijsbijeenkomsten voor het Kennisplatform Transfusiegeneeskunde ZO staan dit jaar gepland op 1 april en 25 november. De bijeenkomst van donderdagmiddag 1 april met onderwerp ‘Casuïstiek’ zal in ieder geval nog online zijn van 13:00-16:00 uur. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt via de website.

Van Dijkprijzen voor beste proefschrift en afstudeerscriptie

Tijdens het NVB-TRIP symposium 2021 zullen opnieuw de van Dijkprijzen voor de beste proefschrift en afstudeerscriptie op het gebied van bloedtransfusie worden uitgereikt. De prijzen zijn genoemd naar dr H.C.J.M. van Dijk, oprichter van de eerste Nederlandse bloedbank. Zelf afgestudeerd/gepromoveerd of kent u iemand in uw omgeving wiens werk de prijs verdient? Om mee te dingen moet een proefschrift of scriptie zijn afgerond in 2020. De inzendingen uit 2019 die in 2020 zijn ingediend, zullen ook meedingen (opnieuw indienen is niet noodzakelijk). Deadline indienen: 31 maart 2021.

Lees meer

Verslag Deskundigheidsbevordering Hemovigilantie van 25 januari 2021

De eerste keer met Teams, en met meer dan 40 personen! Dankzij de ervaring van de sprekers liep het goed en is het zeker voor herhaling vatbaar om op deze manier te doen. Deze bijeenkomst werd op maat gemaakt door Sanquin. De presentaties zijn binnenkort op de NVB website beschikbaar.

Lees meer
Facebook
Email
Copyright © 2021 Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie NVB. Deze nieuwsbrief werd vervaardigd door RauwCC, www.rauwcc.nl in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie (NVB).


Wilt u wijzigingen aanbrengen in de manier waarop u deze emails ontvangt?
Verander uw voorkeuren of meld u af als ontvanger van de nieuwsbrief


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nederlandse Vereniging voor Bloedtransfusie NVB · Prinseneiland 67-A · Amsterdam, 1013 LM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp