Copy
In deze nieuwsbrief brengen we op de hoogte van activiteiten van de zes verenigingen, de aanleg van Doepark de Hagen en het paviljoen. 
 • Introductie projectgroep paviljoen
 • Even voorstellen: Harrie Wijermars - projectleider paviljoen
 • AstronA cursus zelfbouw telescoop
 • Doepark de Hagen in de pers
 • Nestkastjes in de strijd tegen de eikenprocessierups
 • Nieuwsbrief voor de buurt
 • Vrijwilliger uitgelicht: Henk Jansen
 • Even voorstellen: Marieke van den Brink, educatief medewerker IVN
 • Gemeenteraad op bezoek in Doepark de Hagen
 • Nieuwe locatie voor de Scharrelkids
 • Tips
PROJECTGROEP PAVILJOEN

In bouwprojecten is het gebruikelijk dat  het bestuur of de directie een projectgroep in het leven roept om de klus te klaren en dat is in dit geval ook zo. Het bestuur geeft de kaders aan (zoals het budget waarover beschikt kan worden en het Programma van Eisen waaraan het bouwwerk moet voldoen) en de projectgroep is er vervolgens verantwoordelijk voor dat het gebouw tot stand komt.

De projectleider legt verantwoording af aan de stuurgroep die uit enkele bestuursleden bestaat. Er wordt gerapporteerd over de voortgang, de financiën, de planning, eventuele risico’s etc. De projectgroep voor het paviljoen bestaat nu uit een 7-tal personen waarvan het bedoeling is dat elk lid een bepaald aandachtsgebied voor zijn rekening neemt. Zoals het ontwerp, het bouwtoezicht, de communicatie en de inzet van vrijwilligers.

Wanneer er onderwerpen zijn die meer uitwerking vragen kan daarvoor een werkgroep in het leven geroepen worden die dat uitwerkt, bijvoorbeeld een werkgroep inrichting. Een van de projectgroep leden zal daar dan in participeren. Door het op deze manier te organiseren zorgen we er voor dat we het echt gezamenlijk doen en de tijdsinvestering voor iedereen nog behapbaar is.

 
Op dit moment, eind februari 2019, is het belangrijkste onderwerp de afronding van het ontwerp zodat alle benodigde vergunningen aangevraagd kunnen  worden. Er is overleg met de verenigingen maar ook met de gemeente en andere partijen. Het streven is om in de zomer van 2019 met de bouw te beginnen.
EVEN VOORSTELLEN ...

HARRIE WIJERMARS, PROJECTLEIDER PAVILJOEN
Een projectleider “van buiten” die samen met de projectgroep de bouw van het paviljoen voor zijn rekening neemt. Wel handig om te weten wie dat is. Daarom een korte introductie:
Ik ben Harrie Wijermars, 66 jaar en sinds een klein jaar woonachtig in Diepenheim. Kort daarvoor ben ik gestopt met mijn werk als hoofd Huisvesting en Bouw van de Treant Zorgroep in Drenthe. Vanuit die functie was ik eindverantwoordelijk voor de huisvesting van 3 ziekenhuizen en een 20-tal zorglocaties. En dan vooral gericht op het beheer van het vastgoed en de uitvoering van nieuw- en verbouwprojecten. Na mijn pensionering heb ik de handen vrij en voldoende energie om nog een aantal activiteiten te doen die mijn persoonlijke belangstelling hebben en een relatie hebben tot mijn vorige functies en mijn interesses op het gebied van kunst, cultuur en natuur. Door de voorzitter van de SNA, tevens een goede vriend, ben ik benaderd om het bouwproces van het nieuwe paviljoen te leiden. En dat ga ik met veel plezier doen! 
ASTRONA CURSUS ZELFBOUW TELESCOOP
Vijf deelnemers bouwden hun eigen telescoop tijdens de cursus in het Tijdelijk Natuurhus op 14 februari. De kijkers konden meteen uitgetest worden want het was prachtig helder weer en de maan was mooi te zien. Direct al werden er door de kijkers maanfoto´s gemaakt met smartphones. De deelnemers waren verrast door de goede kwaliteit van de kleine telescopen die ze zelf gemaakt hadden!
DOEPARK DE HAGEN IN DE PERS
De pers volgt de vorderingen en ontwikkelingen in het park op de voet. In iedere nieuwsbrief lichten we een artikel of reportage uit. Dit keer het Almelo's Weekblad
NESTKASTJES IN DE STRIJD TEGEN DE EIKENPROCESSIERUPS
De vrijwilligers van IVN zijn iedere donderdag druk bezig met het timmeren van de nestkastjes. Er moeten in totaal 500 nestkastjes gemaakt worden. Gemeente Almelo heeft IVN gevraagd mee te helpen in de strijd tegen de eikenprocessierups en te zorgen voor meer biodiversiteit. Naast het timmeren van nestkastjes zal IVN Almelo zich buigen over de communicatie en educatie naar de basisscholen. Extra handjes zijn nog steeds welkom. Op de website van IVN Almelo is ook een filmpje te zien van Aavisie. 
NIEUWSBRIEF VOOR DE BUURT
Sinds december maken we een speciale nieuwsbrief voor de buurt van Doepark de Hagen. Met de nieuwsbrief houden we hen op de hoogte van de ontwikkelingen in het park. In de nieuwsbrief lichten we ook steeds een vrijwilliger uit. In iedere online nieuwsbrief nemen we zo'n bericht mee.

Enkele vrijwilligers brengen de nieuwbrieven rond in de buurt. Geweldig om te zien hoe enthousiast en betrokken zij zijn bij de aanleg van ons mooie Doepark! Dank jullie wel! 
VRIJWILLIGER UITGELICHT: HENK JANSEN

Als er iemand passie heeft voor Doepark de Hagen dan is dat Henk Jansen wel. Hij is iedere woensdag en zaterdag te vinden in het park. Voor hem staat veiligheid voorop, daarna volgt netheid en dan pas schoonheid. “Ik zorg er voor dat er geen takken op het fiets- en wandelpad liggen, ook houd ik de putjes schoon, ruimapot glas op en dicht eventuele gaten in het trottoir. Ik wil niet dat de vrijwilligers dat doen, maar het moet wel gebeuren, dus daarom doe ik het.” 

De betrokkenheid bij de buurt is volgens Henk Jansen heel belangrijk. “Ik investeer in de buren, het is belangrijk om te horen wat zij willen. Zo heb ik op hun verzoek al meerdere bomen opgeschoond, die zaten vol met bramenstruiken en brandnetels. Een van die bomen is nu een klimboom voor kinderen. Mooi toch,” aldus Henk. 

EVEN VOORSTELLEN ...

MARIEKE VAN DEN BRINK, EDUCATIEF MEDEWERKER IVN
Mijn naam is Marieke van den Brink, ik ben sinds kort educatief medewerker bij IVN Almelo. Ik ben moeder van 4 kinderen, getrouwd met Jord en woon in Ootmarsum. Ik hou van de natuur! Van het kleinste plantje tot aan het grootste dier. Samen met mijn man, kinderen en de hond ben ik veel buiten. Sporen zoeken, vogels spotten of op ontdekkingstocht in een Duits bos. Ik ben opgegroeid in de natuur en heb als kind vele mooie natuurervaringen opgedaan die erg waardevol zijn gebleken in mijn leven. Dat gun ik ieder kind! Dat is ook mijn drijfveer voor IVN Almelo. Natuur en mens verbinden! 
GEMEENTERAAD OP BEZOEK IN DOEPARK DE HAGEN

De raadsleden komen op zaterdag 9 maart op bezoek in Doepark de Hagen. Het bezoek aan het park maakt deel uit van een raadsbezoek aan de binnenstad. Hans Oude Luttikhuis, voorzitter van stichting Natuurhus Almelo, zal de raadsleden iets vertellen over de voortgang van de aanleg. Daarnaast is het de bedoeling dat de raadsleden gezamenlijk met vrijwilligers een wandeling door het park maken. 

NIEUWE LOCATIE VOOR DE SCHARRELKIDS
Om het groeiende aantal leden van 40 kinderen, onderdak te kunnen bieden op eenzelfde dag is IVN op zoek gegaan naar een grotere locatie! Het IVN bestuur heeft groen licht gegeven voor de locatie Buitencentrum “ De Horst” (voorheen het gebouw van scoutinggroep “de Tubanten”) aan de Deldensestraat 248 in Almelo. Lees het hele artikel op de site van stichting Natuurhus Almelo.
TIPS:
 • Landelijke sterrenkijkdagen - 15 t/m 17 maart
  AstronA doet daar één avond aan mee (datum en locatie komen op AstronA.nl te staan).
 • Vroege Vogel excursie - 6 april 
  Korhoenders kijken op de Sallandse Heuvelrug. Aanmelden of meer informatie
VERSTUUR NAAR GEINTERESSEERDEN
Facebook Natuurhus Almelo
Twitter Natuurhus Almelo
Website Natuurhus Almelo
Email
Copyright © 2019 Stichting Natuurhus Almelo, All rights reserved.

U krijgt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief van stichting Natuurhus Almelo 

info@natuurhusalmelo.nl

Wilt u uw voorkeuren wijzigen? En als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp