Copy
19-10-2022

Samenwerken aan een veilig en weerbaar Nijmegen

Het integraal veiligheidsplan Samen Veilig en Weerbaar 2022-2026 laat zien hoe de gemeente Nijmegen de komende jaren samen met inwoners, ondernemers en partnerorganisaties gaat samenwerken aan een veilige en weerbare stad.

Lees meer

Schetsontwerp Vijfknoop

De gemeente heeft een schetsontwerp gemaakt voor de Vijfknoop. De Vijfknoop is een belangrijk punt in de aanpak van de verkeersstructuur van het Westerkwartier. Doel is om de verkeersdoorstroming in dit deel van de stad te regelen.

Lees meer

Vanavond in de raad

Vanavond, 19 oktober, is het Politieke Avond en de gespreksronde staat centraal. Op de agenda staan onder andere inspraak over verschillende onderwerpen en de stadsbegroting 2023-2026.

Lees meer

Noodopvang in voormalige manege Brakkenstein

Vanaf de laatste weken van oktober tot in ieder geval eind 2022 vangt de gemeente Nijmegen 200 tot 250 asielzoekers op in een voormalige manege in Brakkenstein. Het rijk heeft veiligheidsregio’s dringend gevraagd om extra crisisnoodopvangplekken aan te bieden. 

Lees meer

Nijmeegse ondernemers met geldzorgen krijgen hulp

De gemeente Nijmegen helpt ondernemers met geldzorgen om weer grip te krijgen op geldzaken. Hiervoor is het Ondernemerspunt Geldzorgen geopend. Bij dit digitale loket krijgen ondernemers advies, coaching en administratieve hulp.

Lees meer

Bent u uitgenodigd voor het corona-onderzoek of kent u mensen?

Eind september ontving een geselecteerde groep inwoners van Gelderland-Zuid een uitnodiging van de GGD om mee te doen aan de coronamonitor voor ouderen en volwassenen. Bent u ook uitgenodigd voor dit gezondheidsonderzoek? 

Lees meer

Wat vindt u van de proefafsluiting?

In september en oktober sluit de gemeente Nijmegen de Tweede Walstraat en de Van Welderenstraat ’s avonds af voor gemotoriseerd verkeer. We willen graag weten wat bewoners, ondernemers, werknemers en bezoekers daarvan vinden.  

Lees meer

Deze week ...

Burgemeester Bruls en wethouder Grete Visser zijn aanwezig bij de feestelijke viering van de 99e Dies Natalis Radboud Universiteit. De Dies Natalis is een bijeenkomst voor alle medewerkers en studenten, ter ere van de verjaardag van de stichting van de universiteit.

Lees meer

Op 26 oktober geen nieuwsbrief

Vanwege de herfstvakantie zijn we er volgende week niet. De volgende digitale nieuwsbrief verschijnt op 2 november. U kunt ons natuurlijk wel blijven volgen op FacebookTwitterInstagram en nijmegen.nl.
Elk jaar kiezen we de Nijmegenaar van het Jaar, meld een kandidaat aan vóór 30 oktober. De prijsuitreiking is tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. 

Aanmelden Nijmegenaar van het Jaar
Twitter gemeente Nijmegen
Facebook gemeente Nijmegen
Website gemeente Nijmegen
Instagram gemeente nijmegen
Handige links
Besluitenlijst B&W  | Contact | Overheid.nl | Privacy
Gemeente Nijmegen 2022, 

 aanmelden