Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief #12

Oktober 2019

Wel en wee | Bid je mee? | visiereis Bangkok | Kinderhoek | Taal- en cultuurstudie | Thuisfrontteam

In de afgelopen week kregen we op Facebook een herinnering te zien van een jaar geleden, de uitnodiging voor de uitzenddienst op 14 oktober 2018. Het kwam pas ook voorbij aan de ontbijttafel, we zijn al bijna een jaar weg uit Nederland. Een jaar uit het oog, maar we hopen nog in uw of jouw hart.. Daarom ook weer een nieuwsbrief om jullie betrokken te houden bij ons, maar ook bij de Thaise bevolking.
 

Net zoals in Nederland is ook hier bij ons in Thailand de basisschool alweer een poosje begonnen. Nog steeds zijn we onder de indruk dat God zo goed voor ons gezin zorgt. Tijdens de vijf weken durende zomervakantie van de kinderen, moest de taalstudie gewoon doorgaan. Met een uur per dag taalles en huiswerk ernaast was dat af en toe best behelpen, maar het is gelukt. Met de komst van juf Elianne voelen we ons des te meer gezegend want als zij er niet was geweest kwam er van taalstudie niet veel terecht... Dat is een ding dat zeker is. 

Ab leidt sinds eind juli de taalschool. Het goed leiding geven in een andere cultuur is elke dag erg uitdagend en op sommige momenten uitputtend. We zijn erg dankbaar voor het feit dat we dit kunnen doen, want het is weinigen gegeven om op deze manier, zo snel zo diep ondergedompeld te worden in cultuur en Thaise maatschappelijke problematiek. Daarnaast heeft Ab nog twee uur taalles per week met een lerares om zo toch nog een beetje vooruit te komen in de officiële lesstof, naast al het praten wat hij nu leert in de praktijk.
 
Willen jullie met ons bidden voor:
 • Gods leiding voor het bepalen van onze woonplaats na Lopburi
 • de taal- en cultuurstudie
 • gezondheid en energie
 • wijsheid in het leiden van de taalschool
 • mogelijkheden om iets van het goede nieuws te delen met mensen om ons heen, ondanks de taalbeperking
 • dat Thaise christenen zelf het goede nieuws verder brengen binnen hun familie en daarbuiten
Willen jullie met ons danken:
 • voor de goede visiereis naar Bangkok
 • dat de kinderen het fijn hebben op school met juf Elianne
 • voor het iets koelere weer
 • dat iedereen weer goed in z'n ritme zit na de zomer
 • steun vanuit de achterban op allerlei manieren
BID JE OOK MEE?
Word onze gebedspartner en ontvang maandelijks onze gebedsbrief.
Meld je aan via  📧 gebed@goednieuwsthailand.nl.
VISIEREIS BANGKOK
Begin september zijn we een weekend naar Bangkok geweest met ons gezin om te kijken waar God ons hebben wil in de toekomst. We hebben verschillende plekken bezocht. We zijn in een sloppenwijk geweest, waar een zendeling met zijn gezin drie dagen per week heeft gewoond. Erg indrukwekkend! Terwijl de kinderen vermaakt werden door juf Elianne bij het OMF huis in Bangkok zijn wij de volgende dag samen met twee andere zendelingen op huisbezoek geweest in een andere sloppenwijk waar veel mensen uit Isaan wonen, en hebben daar meegekeken met kinderclub en Bijbelstudie. Het was intensief en heeft veel stof tot nadenken gegeven. Begin volgend jaar zal er hoogstwaarschijnlijk nog een soort zelfde reis naar Isaan plaatsvinden. Lees ook de blog die we hier over hebben geschreven. 
KINDERHOEK
Boaz met VrijheidsbeeldIk ben in New York geweest bij het vrijheidsbeeld. Grapje! We gingen wandelen in Bangkok en toen kwamen we hier langs. Ik mocht toen ook foto's maken van allerlei dingen. Dat vind ik heel leuk om te doen. Of filmpjes maken, dat vind ik ook leuk, maar dat mag niet de hele tijd van mama. 
Ik ben bijna jarig, Mama gaat kwarktaart maken op mijn verjaardag. De roze, die vind ik het lekkerst. Iemand heeft hem opgestuurd vanuit Nederland. 


Groetjes Boaz

Ik ben bij de Thaise Eiffeltoren geweest in Bangkok :)
Ik vond de 'vision trip' toen heel leuk. (zie visiereis Bangkok) Ik ben al best gewend aan Thailand, al mis ik Nederland wel. Alleen vind ik in Thailand het brood niet lekker dus eet ik in plaatst daarvan rijst of een 'kliekje' van de vorige dag. Ik heb ook Thaise taalles, 2 uur per week. Ik heb net geleerd hoe je moet klokkijken in het Thais. 

En ik ben uitgegleden toen het had geregend en viel plat op m'n kin. Dat werd een bezoekje aan het ziekenhuis om het te laten hechten. Ik vond het niet zo fijn. Ik werd helemaal in een deken gewikkeld zodat ik niet zou kunnen bewegen. Pff.. het was best warm, maar ik ben heel dapper geweest. Gelukkig is het al weer genezen.
Oh ja... ik ga elke zaterdagochtend nu ook naar school, want ik ben nu groot. Ik vind het heel erg leuk.
Groetjes Jesse
TAALSTUDIE
Wist u dat:
 • De taalstudie uit 3 levels bestaat?
 • Elk level 9 modules bevat?
 • Het het streven is om het eerste jaar de 9 modules af te ronden? 
 • Na het eerste jaar je gaat verhuizen naar de plek van bestemming en daar je verder gaat met de taalstudie?
 • Je level 3 moet afronden binnen vier jaar
 • Dat dat dus betekent dat taalstudie na het eerste jaar nog steeds een groot deel van onze tijd in beslag gaat nemen?
 • We nu allebei bezig zijn met module zes?
 • We nog steeds plezier hebben in het leren van de Thaise taal?
 • We steeds meer begrijpen van de preek op zondag?
 • Maar soms later bij navraag het totaal verkeerd hebben begrepen?
 • Dat pas iemand zei die hier al bijna 20 jaar woont ze nog steeds niet alles volgt en begrijpt?

** NAMENS HET THUISFRONTTEAM **

Hoi allen,

Alweer bijna 3 jaar trekken we als thuisfrontteam met elkaar op. Dankbaar zijn we dat we al zoveel ‘werk’ hebben mogen verzetten en dat we op een fijne en goede manier met elkaar kunnen samenwerken. Wat een centrale plaats inneemt bij het werk en de steun voor Goed Nieuws Thailand is het gebed. De afgelopen jaren mocht Marjoke Geuze, met veel liefde en toewijding, de rol van gebedscoördinator binnen het thuisfrontteam vervullen. Momenteel zijn we opzoek naar iemand die deze taak van Marjoke kan overnemen. We willen Marjoke enorm bedanken voor haar gebed, betrokkenheid en inzet binnen het thuisfrontteam en wensen haar Gods nabijheid en Zijn zegen toe.

Wilt u met ons mee bidden voor iemand die de rol van gebedscoördinator zou willen gaan overnemen? Interesse of weet u/jij iemand? Neem gerust contact met ons op. 

In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat onze sponsorgroep op korte termijn moet verdubbelen om het zendingswerk in Thailand voort te kunnen blijven zetten. De oproep om blijmoedige gevers blijft bestaan. Dankbaar willen we met u delen dat er wel een kleine stijging te zien is in het aantal giften. Hartelijk dank daarvoor!
Zoals je hebt kunnen zien, hebben we een logo gekregen, van een gulle en goede ontwerper. Het logo spreekt eigenlijk voor zich en het laat ook iets zien van de missie van
Goed Nieuws Thailand.
 

~ Het is Gods verlangen om niet alleen u en ons, maar alle volken te redden en deel te laten nemen aan Zijn Koninkrijk, zodat iedereen voor Hem leeft! ~ 

En dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen. -  Mattheüs 24:14

Hartelijke groet, in Hem verbonden, 
Facebook Facebook
Website Website
Email Email
Instagram Instagram

Om hun werk te kunnen doen is de familie Mol afhankelijk van giften. 
Mocht u op uw hart hebben dit belangrijke werk financieel te ondersteunen dan is dat mogelijk via een rekening met ANBI status: Giften t.n.v. OMF Nederland NL46ABNA 0496 3693 93 
o.v.v. Gift aan OMF voor het werk van Familie Mol in Thailand.
Kijk voor meer informatie op onze
website of stuur een mail naar penningmeester@goednieuwsthailand.nl 

Copyright © 2019 OMF - Familie Mol, All rights reserved.


Wilt u wijzigen hoe u deze emails ontvangt?
U kunt uw gegevens wijzigen of u uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp