Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief #14

Maart - April 2020

 Taalstudie | Bid en dankpunten | Verhuizen naar Isaan | Kinderhoek | Thuisfrontteam

Ja, Ik zal een weg aanleggen in de woestijn, rivieren in de wildernis.
Jesaja 58:19b HSV

Nog ruim een maand en dan hopen we te verhuizen! Dat is het plan bij het schrijven, maar de situatie betreffende COVID-19 veranderd hier nu ook met de dag. Onze bestemming is bekend en we zijn er blij mee en verwonderd over hoe God Zijn weg gaat en ons alsnog naar Isaan heeft geleid in plaats van naar Bangkok. Verderop in de nieuwsbrief lees je er meer over.
TAALSTUDIE
Vanaf januari zijn we nu allebei weer volle bak aan de taalstudie gegaan. Ons doel is/was om de level 1 in Lopburi af te ronden. We doen hard ons best en hopen dat dat lukt! Vanwege het corona virus was juf Elianne genoodzaakt om terug te keren naar Nederland. Iets wat best even schakelen is, voor ons allemaal. We zijn vooral heel erg blij voor alle maanden dat we wel fulltime konden studeren. We geven de komende tijd om de beurt de kinderen les, en de andere dag hebben we taalles via Skype. Zo hopen we toch nog een heel eind te komen. Als we op onze nieuwe plek gesetteld zijn hopen we zodra mogelijk, onze taalstudie weer op de pakken. We hadden voordat we in Thailand aankwamen stiekem gehoopt dat we met het verlaten van Lopburi al vloeiend Thais konden praten, maar helaas... We kunnen ons al aardig redden, maar zijn nog niet waar we wezen willen. Het is echt een taal voor de lange adem. De komende jaren blijft taalstudie, naast het zendingswerk nog dagelijks op ons programma staan. We hopen dat we een lokale Thai vinden die een goede taalhulp voor ons kan zijn als we op onze nieuwe plek zijn aangekomen. 
BID JE OOK MEE?
Wordt onze gebedspartner! Meld je aan via 
 📧gebed@goednieuwsthailand.nl.
Willen jullie met ons bidden voor:
 • een goede afsluiting van onze tijd in Lopburi
 • een taalhulp in Udon 
 • de transitie tijd die we tegemoet gaan, we verwachten dat het pittig zal zijn
 • dat God mensen voorbereidt op onze komst en dank dat Hij dat al heeft gedaan
 • onze hulp, Phii Waan, dat zij met haar gezin de Heere mag gaan volgen
 • Juf Elianne die onverwacht terug moest naar Nederland
Willen jullie met ons danken:
 • voor onze tijd in Lopburi - we hebben ontzettend veel geleerd en hebben hier een deel van onze OMF familie leren kennen. Dankbaar!
 • dat we een fijn huis hebben gevonden iets buiten de stad Udon
 • dat de Heere ons vertrouwen in Hem niet beschaamd. Hij zorgt voor ons!
 • een voorzichtige toename in giften en gebed, God verhoort!
 • voor alle mensen die meebidden voor de mensen in Isaan, Thailand. 
VERHUIZEN NAAR ISAAN
Als eerste dank voor jullie gebed! We waarderen het enorm dat we een achterban hebben die hierin ons echt ondersteund. Hoewel we voordat we naar Thailand gingen dachten dat we in Bangkok gingen wonen, is het toch de regio Isaan geworden. Mede dankzij goede onderwijs mogelijkheden voor de kinderen en beschikbare goede medische zorg in Udon Thani. Deuren naar Udon gingen open hoewel we dat van te voren nooit voor mogelijk gehouden hadden. Deze stap maakt voor ons als gezin wel een lange termijn planning mogelijk op het veld. We ervaren allemaal vrede op deze beslissing. 
We hopen te gaan wonen in de provincie Udon Thani, de gelijknamige hoofdstad is een vrij grote plaats in het noorden van Isaan. Vlakbij de grens van het ten noorden liggende Laos. Met het schrijven van de nieuwsbrief hebben we net een huis gevonden! Echt heel erg fijn. Dankbaar voor Gods goedheid en trouw! In dezelfde periode komt er ook een ander Nederlands gezin wonen met kinderen in dezelfde leeftijd. Dankbaar dat God ook hierin zorgt. Het contact is heel fijn. Zij wonen al bijna 15 jaar in Thailand. Met hen hopen we te gaan samenwerken. Hoe dat er precies uit gaan zien weten we nog niet, maar dat wordt duidelijker zodra we zijn gesetteld. 
Provincie UdonThani: 1.575.152 inwoners 
Aantal christenen: 5.663 (0,36%)

Van deze 1,5 miljoen inwoners wonen er 408.448 in stad Udon Thani zelf waarvan er 2.394 christen zijn. (0,58%)

Dat betekent dat in de rest van de provincie 1.166.703 mensen wonen waarvan er 3269 christen zijn (0,28%)
De kans dat je in de rest van de provincie een christen tegen het lijf loopt is 1 op 357. In Nederland  is dat 1 op 6 (met katholieken meegerekend is het bijna 1 op 2)
 
KINDERHOEK
We gaan bijna verhuizen! Net zoals jullie krijgen we les van onze ouders sinds een paar weken. Door het coronavirus moest de juf terug naar Nederland. Wij hopen vanaf augustus naar een nieuwe school te gaan, die dan ook voor het eerst open gaat! Een Christelijke Internationale School waar je heen kan totdat je 18 jaar bent. We krijgen daar les in het Engels. We moeten dan weer een uniform aan net als in Engeland. De volgende nieuwsbrief kunnen we er misschien wat meer over vertellen.

We dachten dat 'onze' straatkat Sky babies zou krijgen. We hebben heel lang gewacht maar voor niks want ze was gewoon lekker mollig! Wat een grap.. 


Half maart hebben we weer HomeSchoolWeek gehad, maar dat was ook gelijk de laaste keer omdat we de volgende keer op een echte school zitten i.p.v. thuis op school. Leven in Thailand heeft ook echt heel veel leuke dingen gelukkig!

** THUISFRONTTEAM **

Beste lezers,
 
Als thuisfrontteam houden we ons met allerlei dingen bezig, we vergaderen regelmatig met elkaar. Een van de belangrijkste onderdelen van zo’n vergadering is het gebed. Naast gebed zijn ook de financiën altijd onderwerp van het gesprek. Voor beide kunnen wij niet zonder uw steun. Het mooiste is als u dagelijks bidt voor “Goed Nieuws Thailand” en maandelijks iets zou kunnen missen, bijv. € 10,- of € 20,- per maand o.i.d.,
Wij organiseren als TFT ook andere activiteiten, bijv.: een heerlijk uitgebreid ontbijt op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei van 9.00-11.00 uur in Bennekom bij de familie Modderkolk. Dit kost slechts €15,-, voor kinderen kost een ontbijt € 5,-. Ook is er op zaterdag 9 mei van 13.00-15.00 uur een uitgebreid lunch buffet. Dit is nieuw maar ook een aanrader (maximaal 40 personen) hier geldt wie het eerst komt... Dit laatste kost € 17,50 en € 5,- voor een kind. 
 
En bent u motorrijder of heeft u het motorrijbewijs, dan kunt u / jij op 6 juni meerijden met een aantal motorrijders uit het hele land, De rit begint in Sliedrecht, we rijden uiteraard binnendoor over mooie wegen naar Houten, daar krijgen we onze lunch aangeboden, soep met broodjes en drinken, daarna rijden we van Houten naar Ede, waar we koffie o.i.d. met een plakje cake krijgen, we zingen na afloop samen nog wat liederen, totaal voor slechts € 20,-.
 
Bent u / jij ook van de partij?
 
U / jij kunt zich opgeven bij rag.modderkolk@gmail.com
Of telefonisch bij Rene Modderkolk 06 11 604 208
Op de dag zelf is contant betalen mogelijk
 
Vanwege het COVID-19 virus zijn deze geplande activiteiten nadrukkelijk onder voorbehoud en Deo Volente! 
 
Heeft u een BEDRIJF en wilt u het werk van Ab en Clarine steunen. Kijk op www.goednieuwsthailand.nl  voor sponsormogelijkheden of neem rechtstreeks contact op met de penningmeester.
Hartelijke groet, in Hem verbonden, 
Om hun werk te kunnen doen is de familie Mol afhankelijk van giften. De organisatie OMF waar zij mee werken houdt toezicht op hun budget en alle giften voor hun werk gaan via deze organisatie met ANBI status. Mocht u op uw hart hebben dit belangrijke werk financieel te ondersteunen dan kunt u dat als volgt doen: Giften t.n.v. OMF Nederland NL46ABNA 0496 3693 93 o.v.v. Gift aan OMF voor het werk van Familie Mol in Thailand. Alle hulp is welkom! Kijk voor meer informatie op onze website of stuur een mail penningmeester@goednieuwsthailand.nl 
Facebook Facebook
Website Website
Email Email
Instagram Instagram

Copyright © 2020 OMF - Familie Mol, All rights reserved.


Wilt u wijzigen hoe u deze emails ontvangt?
U kunt uw gegevens wijzigen of u uitschrijven.

Email Marketing Powered by Mailchimp