Copy

NEWSLETTER FEREB vzw
MEI 2018


 
De Belgische Vereniging van Specialisten in Betonherstelling

FEREB vzw viert 25-jarig bestaan in Train World

 
Op 15 maart jl. vierde Fereb vzw haar 25-jarig bestaan. Met meer dan 60 trouwe leden en genodigden trokken we naar één van Europa's mooiste treinmusea, Train World, te Schaarbeek.

Fereb vzw, de federatie die zowel gespecialiseerde aannemers, fabrikanten, studiebureaus en dienstverleners verenigt die actief zijn in het domein van betonherstelling, - bescherming en - versterking groepeert, heeft zijn doelstellingen sinds haar ontstaan niet fundamenteel gewijzigd. Fereb vzw verdedigt de belangen van haar leden maar streeft vooral naar een kwalitatieve en duurzame betonreparatie.
In zijn toespraak stelde onze voorzitter, Michaël Martens, dat in de loop der jaren de focus die lag op de erkenning van de uitvoerder, verlegd is naar het belang van vooronderzoek en duurzaamheid. Inderdaad wordt nog te vaak enkel aandacht besteed aan productcontrole. Praktijk wijst echter uit dat gebrekkig of onvoldoende vooronderzoek vaak aan de basis ligt van falende hechtingstesten of herstelcorrosie. De voorlichtingsnota nr. 231 van het WTCB fungeert hier als een soort bijbel en geeft een aantal basisonderzoeken aan inzake hechtproeven.
Daarom benadrukt doet Michaël Martens nogmaals een oproep aan alle actoren in betonherstelling om de problematiek van het representatief vooronderzoek of diagnose bij klanten en potentiële klanten te promoten.  Nog beter zou zijn om naast het representatief basisonderzoek en na het opstellen van het renovatieconcept een voorafgaandelijke proefherstelling uit te voeren. Op deze manier kan men in combinatie van de juiste productkeuze een duurzame en kwalitatieve betonherstelling realiseren.

FEREB vzw in de pers

 Op 6 april verscheen een uitgebreid artikel over onze organisatie in La Chronique en op 20 april zal ook De Bouwkroniek uitpakken met een uitgebreid redactioneel.

Regelmatig kan u ook artikels vinden omtrent betonreparatie op de website www.architectura.be
 

Voor uw agenda:
 
Trouw aan zijn missie om alle stakeholders in het domein van betonherstelling, -bescherming en -versterking te informeren over nieuwe technieken, producten en toepassingen, organiseert FEREB vzw in het najaar een aantal informatiesessies en zullen wij aanwezig zijn op enkele beurzen en evenementen:
 • Donderdag 4 en vrijdag 5 oktober: RenoResto - Tours & Taxis te Brussel
 • Woensdag 17 oktober: namiddagseminarie met demonstraties "Spuitmortels voor betonreparatie en betonbescherming"
 • Donderdag 29 november: Salon van de mede-eigendom - Brussels Expo
 • Woensdag 5 december: Infodag "renovatie van bruggen" in samenwerking met
  MOW - Herman Teirlinckgebouw te Brussel
  3 avondsessies omtrent betonherstellingen aan appartementsgebouwen in samenwerking met BouwUnie:
  • 10 september te Leuven 
  • 3 september te Waregem
  • 18 september te Antwerpen
Indien u een uitnodiging met uitgebreid programma wenst te ontvangen voor één of meerdere seminaries of events, stuur dan een mailtje naar facets@skynet.be

Meetstaat Kathodische Bescherming

 
Een team van experten binnen FEREB vzw hebben een nieuwe “Meetstaat Kathodische bescherming in combinatie met betonrenovatie” opgesteld. Dit document bevat alle noodzakelijke posten, vanaf het opstellen van een kwaliteitsplan, het plaatsen van een proefopstelling, het opmaken van een as-built plan, de inwerkingstelling van de installatie tot het onderhoud conform EN 12696 en dit voor zowel kathodische bescherming met opgelegde stroom als voor systemen met offeranodes.
 
U kan dit document downloaden vanop onze website: www.fereb.be
Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen en geen uitnodigingen meer wenst te krijgen voor seminaries, workshops of events van FEREB, gelieve u dan uit te schrijven via onderstaande link
Copyright © 2018 FEREB vzw, All rights reserved.


Our mailing address is:
FEREB vzw
Grootveldlaan 14
Brussel 1015
Belgium

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
FEREB vzw · Grootveldlaan 14 · Brussel 1015 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp