Copy
Crailoo Food Forest - Nieuwsbrief #1
View this email in your browser
Bij Voedselbos Crailoo werken we aan een plantage vol smaken. Een nieuwe manier om eten te verbouwen, met de natuur als basis. In de natuur leidt elke straal zonneschijn tot een natuurlijke overvloed. Daar plukken wij straks de vruchten van. En de noten, bladgewassen en eetbare bloemen, of wortels, scheuten, sappen en fungi. Deze nieuwsbrief neemt je mee in onze ontdekkingsreis bij het bouwen aan Crailoo Food Forest.

Crailoo Food Forest - De eerste nieuwsbrief

Je leest nu de eerste nieuwsbrief over de ontwikkeling van voedselbos Crailoo in Barsingerhorn, Westfriesland (Noord-Holland-Noord). Vorige week is het grondwerk uitgevoerd, en daarmee is het project nu echt gestart!!! Voor de komende weken kunnen we bij een aantal activiteiten wat hulp gebruiken, dus ik hoor het graag als je het leuk om de ontwikkeling van ons voedselbos een dagje live mee te maken.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven dat op prijs te stellen, of omdat ik dat veronderstel. Als dat onterecht is kun je je onder aan deze mail voor de nieuwsbrief uitschrijven. Ik verwacht de nieuwsbrief slechts een paar keer per jaar te versturen, maar dit voorjaar, in deze startfase, wel wat vaker.

Jelle Fekkes - Landscape Foodscape

Inhoud

> Agenda (kom je een dagje helpen?)
> De aftrap
> Laatste aanpassingen
> Het grondwerk
> Multimedia
> Doorsturen van en aanmelden voor de nieuwsbrief

Agenda

Nu het grondwerk is uitgevoerd (zie foto's) moet er veel gebeuren voor het groeiseizoen losbarst. Wilgen hebben een uitstekende kiemkracht, verbeteren rap de bodemkwaliteit en zorgen al heel snel voor verandering van het microklimaat. Daarom gaan we bij een plaatselijke boer wilgen knotten, en de stammen en zijtakken bij ons in de grond poten. Maar eerst wordt een basispatroon met bamboe-staken uitgezet, en later planten we nog zo veel mogelijk wortelgoed.
Onderstaand een voorlopig schema met werkdagen. Je bent meer dan welkom om een dagje te komen helpen. Stuur even een mailtje naar crailoo@fekkeslandschap.nl!

Onder voorbehoud:
woensdag 15 februari - uitzetten basispatroon beplanting
woensdag 22 februari - wilgen knotten (en evt. deels poten)
vrijdag 24 februari - wilgen poten
woensdag 1 maart - plantdag wortelgoed
vrijdag 3 maart - plantdag wortelgoed

De aftrap

Op 29 juni 2016 vond informeel de aftrap plaats, waarbij Jelle Fekkes (Landscape Foodscape) twee flessen vlierbloesemsiroop van eigen bodem overhandigde aan Peter Fekkes en José Oud (Nan Cuna). Voedselbos Crailoo is een gezamenlijk project van Nan Cuna Veerkracht in ontwikkeling en Landscape Foodscape Veerkrachtige voedsellandschappen, en maakt deel uit van de Nan Cuna Campus.

De laatste aanpassingen

Laatste aanpassingen aan de basislay-out voor het grondwerk werd uitgevoerd. 
Omdat een aanwonende relatief veel uitzicht dreigde kwijt te raken, en we eigenlijk ook wel wat meer paardenweide konden gebruiken, is het - vanuit voedselbosperspectief pijnlijke - besluit genomen de plantage behoorlijk te verkleinen. Het project is een sociale onderneming waar we niet alleen zelf heel gelukkig van worden, maar waar we ook graag anderen blij mee maken. Het spreekt daarom voor zich dat we het voor iedereen zo optimaal mogelijk willen doen.

Het grondwerk

Het grondwerk is uitgevoerd door Jimmink Kolhorn. In hoofdzaak bestond het uit het graven van een ruime poel en enkele greppels en het opbrengen van lage grondwallen (tot 60 cm boven maaiveld) voor de wat dieper wortelende bomen.

Multimedia

Op Facebook is een pagina in de maak. Deze is te volgen via www.facebook.com/FoodforestCrailoo/

Doorsturen van en aanmelden voor de nieuwsbrief

Ken je iemand die geïnteresseerd kan zijn in dit project? Stuur deze nieuwsbrief dan vooral door. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar crailoo@fekkeslandschap.nl

Copyright © 2017 Landscape Foodscape, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp