Copy
VAPH.BE Lees deze nieuwsbrief online
 
VAPH vaph Vlaanderen is welzijn
 

Infosessies: besteding van een persoonsvolgend budget
Save the date

Het VAPH organiseert in mei en juni provinciale informatiesessies over de besteding van een persoonsvolgend budget. De sessies worden georganiseerd in samenwerking met de bijstandsorganisaties.
> Lees meer
 

Handicap en vrije tijd

Kent u de organisaties voor vrijetijdszorg al? Die organisaties bieden aangepaste vrijetijdsactiviteiten aan voor personen met een handicap.

U hoeft niet erkend te zijn als persoon met een handicap door het VAPH om deel te kunnen nemen aan de activiteiten van een vrijetijdszorgorganisatie.
> Lees meer
 

‘Ik beschik over een persoonsvolgend budget. Heb ik dan recht op een vrij besteedbaar deel? En hoe vraag ik dat op?’

> Lees meer
 

Oproep: betrouwbaarheidsonderzoek zorgzwaarte-instrument

Als u een persoonsvolgend budget aanvraagt, wordt uw zorgzwaarte ingeschat aan de hand van een vragenlijst: het zorgzwaarte-instrument. Dat instrument wordt momenteel door het VAPH herwerkt. Om de betrouwbaarheid van het vernieuwde instrument te testen, zoekt het VAPH testpersonen.
> Lees meer
 

Oproep: project 'Persoonlijk assistent: To be or not to be?'

Het project 'Persoonlijk assistent: To be or not to be?' wil familieleden van personen met een handicap die overwegen persoonlijke assistent of individuele begeleider te worden, helpen bij het maken van een goede beslissing. Daarom zijn de onderzoekers op zoek naar mensen die hun ervaringen en ideeën willen delen.
> Lees meer
 

De Autisme Chat luistert naar u en denkt met u mee

Kreeg u zelf de diagnose autisme, hebt u vragen of botst u op moeilijkheden? Hebt u opvoedingsvragen over uw kind met autisme? Wilt u graag kwijt wat u moeilijk valt in de relatie met uw kind, partner, broer of zus met autisme? Dan kunt u terecht bij de Autisme Chat.
> Lees meer
 

Sterk

Sterke en inspirerende verhalen van mensen met een handicap en hun omgeving: die leest u in het driemaandelijkse VAPH-magazine Sterk.

Sterk werd in een nieuw kleedje gestoken: een frisse lay-out en een vernieuwde aanpak. Zo pakken we voortaan iedere editie uit met een dossier. Deze keer: Vakantie voor iedereen.
> Lees meer
 

Lees ook op onze website