Copy
VAPH.BE Lees deze nieuwsbrief online
VAPH vaph Vlaanderen is welzijn

Hoe beheert u de administratie van uw persoonsvolgend budget?

Als u over een persoonsvolgend budget (PVB) beschikt dat u cash besteedt, is het belangrijk dat u de administratie van uw budget goed beheert. Hoe dat moet, staat in de bestedingsregels. In dit artikel krijgt u enkele tips voor een goede administratie en leest u meer over wie u kan helpen en hoe het VAPH de besteding opvolgt.
> Lees meer
achterzijde van publiek op stoelen in conferentiezaal

Datums infosessies correctiefase 2

Daalt uw persoonsvolgend budget door correctiefase 2, of werd u doorverwezen naar rechtstreeks toegankelijke hulp? Dan zit u mogelijk met heel wat vragen en bezorgdheden. Gebruikersverenigingen met informatieloket, de diensten ondersteuningsplan en de bijstandsorganisaties organiseren infosessies om u te informeren.
> Lees meer

Hoeveel betaalt u maximaal zelf voor RTH of een MFC? 

Als u gebruik maakt van rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) of ondersteuning krijgt van een multifunctioneel centrum (MFC), kan de zorgaanbieder u een persoonlijke financiële bijdrage aanrekenen. Het maximumbedrag dat de zorgaanbieder kan aanrekenen, is regelgevend vastgelegd en wordt aangepast aan de index. Op 1 januari 2020 werden de bedragen voor rechtstreeks toegankelijke hulp aangepast.
> Lees meer
cover folder'Diensten ondersteuningsplan/ Samen uw ondersteuning plannen', foto van blinde vrouw die wandelt met haar begeleider in het bos

Wat kan een dienst ondersteuningsplan voor u doen?

Bent u op zoek naar hoe een goed leven er voor u uitziet? Hebt u omwille van uw beperking vandaag nood aan ondersteuning of wilt u nadenken over de toekomst? Een dienst ondersteuningsplan (DOP) kan u in uw zoektocht ondersteunen.
> Lees meer

Lees ook op onze website