Copy
VAPH.BE Lees deze nieuwsbrief online
 
VAPH vaph Vlaanderen is welzijn
 

Project ‘Iedereen op de fiets’

Sinds begin juni kunnen mensen met een handicap Vlaams-Brabant ontdekken met de fiets dankzij de verhuur van aangepaste fietsen. Het initiatief heet ‘Iedereen op de fiets’ en werd uitgewerkt met verschillende partners: Toerisme Vlaams-Brabant, belangenorganisaties, het VAPH en fietsenmakers. Mensen die geen gewone fiets kunnen gebruiken of geen aangepaste fiets hebben, kunnen zo toch genieten van een ontspannende fietstocht.
 
> Lees meer
 

Toezicht op correcte en voldoende besteding PVB

Het VAPH voert steekproefcontroles uit op de besteding van de persoonsvolgende budgetten. We doen dat om tijdig feedback te kunnen geven over de correcte toepassing van de bestedingsregels van het persoonsvolgend budget. We kijken ook na of de budgetten voldoende besteed worden.
> Lees meer over de steekproefcontroles
 

Mededeling PAB-budgethouders: afrekening VIA 4-middelen

Alle PAB-budgethouders hebben per brief een afrekening van de VIA 4-middelen ontvangen.
 

Geactualiseerde brochure 'Handicap door ongeval'

Een verkeersongeval, beroepsziekte, medische fout of ander ongeval kan ernstige gevolgen hebben. Soms leidt het tot een blijvende handicap.
 
In de geactualiseerde brochure 'Handicap door ongeval (beroepszieke, medische fout...)' vindt u informatie over de concrete toepassing van de principes van 'wettelijke subrogatie' en het 'cumulverbod'.
> Lees de brochure 'Handicap door ongeval'
 

Lees ook op de website