Copy

3e Nieuwsbrief STERKplaats LFB Wolvega

Bekijk deze nieuwsbrief online

Wat lees je in deze nieuwsbrief:

 • Voorwoord
 • Bezoek Jaap Olthof + gast
 • BeleidsProkkel donderdag 9 juni 2022
 • Voorstellen stagiaires 2022-2023
 • Prokkel VN-masterclass in Damwâld
 • Nieuwe invalcoach Daniëlle van der Meer
 • Workshop 'Laat mij mijn eigen gang maar gaan'
 • Bezoek Vanboeijen in Assen
 • Interview Daniëlle Schutgens, directeur HandicapNL
 • Recept Nassim El Idrissi 
 • Webshop LFB/boekjes STERKplaats LFB Wolvega
Beste lezers,

De zomer is weer voorbij. Wat hebben we een warme zomer gehad! Dat was af en toe wel even pittig op kantoor. Veel collega’s hebben lekker vakantie gehad. Sommigen zijn weg geweest en anderen zijn lekker thuis gebleven.

Maar nu gaan we weer aan de slag! We hebben weer nieuwe stagiaires dit jaar. Lisa, Amy en Ingmar, welkom bij de LFB! We hopen dat jullie een leuke en leerzame tijd bij de LFB zullen hebben. In deze nieuwsbrief stellen ze zich voor.

We hopen de aankomende tijd (weer) trainingen en workshops te mogen geven met leuke projecten bezig te gaan.


Wij wensen u veel lees plezier tijdens het lezen van onze nieuwsbrief!
Bezoek Jaap Olthof + gast

Woensdag 8 juni was Jaap Olthof, docent van de Hanzehogeschool, op werkbezoek met een docente uit Oslo (Noorwegen) Turid Johanne Nondal.
Jaap doet al sinds een aantal jaar uitwisselingen met Noorwegen en deed ook onderzoek in Noorwegen. Dit was in het kader van zijn promotieonderzoek naar inclusie van mensen met een licht verstandelijke beperking (lvb), waar ook de LFB aan meewerkt. 
Tijdens zijn tijd, aan de Metropolitan University van Oslo, leerde Jaap Turid kennen. Daarna volgden online-uitwisselingen met studenten in Coronatijd. Nu was Turid in Nederland op bezoek en wilde ze graag het leven van mensen met verstandelijke beperkingen van dichtbij zien om overeenkomsten en verschillen te leren zien tussen Nederland en Noorwegen. Daarom bezochten ze gezamenlijk instellingen zoals Hoeve Boschoord (in Boschoord) en Nieuw Woelwijck (in Sappemeer) maar ook de STERKplaatsen in Groningen en Wolvega. 
Turid was zichtbaar onder de indruk door al het werk wat de ervaringsdeskundigen van de LFB verzetten en hoe zij van zich laten horen richting gemeenten, scholen en zorgorganisaties. 

Na een leerzame bijeenkomst mocht ze het boek over het levensverhaal van Henk van Dijk in ontvangst nemen.
BeleidsProkkel donderdag 9 juni 2022

Op donderdag 9 juni zijn Henk en Daniëlle ’s ochtends vroeg om 07:00 uur naar Den Haag vertrokken met de taxi voor de BeleidsProkkel, deze werd georganiseerd door stichting Prokkel.


Lees meer
Voorstellen stagiaires 2022 - 2023
Ingmar Woudstra

Mijn naam is Ingmar Woudstra en vanaf begin september loop ik stage bij de LFB. Ik loop mee op de communicatieafdeling van de STERKplaats in Wolvega, samen met een leuke groep ervaringsdeskundigen. 
Tijdens mijn stage neem ik vooral de STERK-map op mij en zal ik natuurlijk deel uitmaken van het communicatieteam.

Ik heb gekozen voor een stage bij de LFB omdat ik de samenwerking tussen de mensen erg mooi vind. Ik wil me graag verder verdiepen in belangenbehartiging en daarvoor ben ik hier op de juiste plek. Ook vind ik de manier van coaching erg interessant, het is iets dat ik niet leer uit de schoolboeken. Daarom denk ik dat de LFB veel kan bijdragen aan mijn groei als sociaal werker.

Ik kijk er naar uit om dit jaar stage te lopen bij de LFB en al deze dingen te leren!
Amy Bosma

Mijn naam is Amy Bosma, ik ben 23 jaar en doe de opleiding Sociaal werk niveau 4 op Landstede Zwolle. Ik loop nu stage bij STERKplaats LFB Wolvega bij de afdeling scholing en training.
Wat mij aanspreekt aan de LFB is dat we mensen met een beperking de kans geven op ontwikkeling, we stimuleren en moedigen deze mensen aan om stappen te zetten. Ook vind ik het erg mooi om te zien dat iedereen gelijk is, niemand is beter dan de ander.

Wat ik verwacht te leren bij de LFB, zelf wat meer initiatief tonen in projecten bedenken en mensen helpen omdat ik soms nog wel wat terughoudend ben, ook wil ik leren dingen wat langzamer te doen, als ik dingen doe ben ik een doorpakker en ik merk dat voor sommigen soms wat te snel gaat. En dat zijn natuurlijk al mooie leerdoelen voor mezelf.

Verder hoop ik leuke en interessante projecten te mogen doen met mijn collega’s en het jaar met plezier te kunnen afronden.
Lisa Legemate

Student Social Work op Windesheim in Zwolle.
Ik kom hier 3 dagen in de week, op maandag, dinsdag en de donderdag, iets meer dan een jaar stagelopen. 
Wat mij aanspreekt aan de LFB, is dat iedereen erbij hoort. Er is vertrouwen in elkaars kunnen en bovenal gelijkwaardigheid. 
Ik verwacht te leren hoe ik beter kan coachen. Mijn werkzaamheden zijn, op het VN-kantoor, inzetten voor VN-verdrag en training geven. 

Wat mijn leerdoelen zijn is: geduld hebben en mijn tempo afstemmen op de ander.
Prokkel VN-masterclass in Damwâld

Marijke Paulusma, medewerker van de gemeente Dantumadiel, had gelezen in de media dat er een VN-masterclass werd gegeven op de Hanze Hogeschool in Groningen. Deze masterclass werd natuurlijk gegeven door mensen met een beperking vanuit LFB Wolvega. Omdat ze dit binnen de gemeente ook graag wilden, was ze opzoek naar Jeanet Wardenier.  
Ze nodigde daarom ons uit in de Prokkelweek om een VN-workshop te komen te geven op 8 juni over het VN-verdrag Handicap. 
De samenwerking was heel fijn en voor we het wisten was het al zo ver.

Jeanet, Harro en Rietje hebben voor ervaringsdeskundige van Alliade (voorheen Talant), burgemeesters, wethouders en beleidsmedewerkers van gemeente Dantumadiel en Noardeast-Fryslân een VN-workshop gegeven.
Deze gemeente willen graag kijken hoe mensen met een beperking mee willen gaan doen. 
We gaven een presentatie over het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking. We namen een aantal artikelen door en er waren vragen vanuit het publiek.In de pauze aten we een stukje Prokkeltaart en daarna zijn we in vijf groepjes aan de slag gegaan met praatposters met vragen erop. 
Je kon merken dat er echt gesprekken op gang kwamen en iedereen goed naar elkaar luisterde en dat mensen echt geïnteresseerd waren.

Iedereen hoopt dat ze met elkaar aan de slag blijven gaan en dat ze mensen met een beperking erbij blijven betrekken. 


Op vrijdag 30 september was de uitreiking van de Gouden Prokkel in Utrecht.
Wij hebben de Zilveren Prokkel gewonnen, samen met de gemeenten Dantumadiel en Noordeast-Fryslân, om dit artikel te lezen:
Zilveren Prokkel LFB Wolvega, gemeenten Dantumadiel en Noordeast-Fryslân
Nieuwe inval-coach Daniëlle van der Meer

Misschien kennen jullie me al, mijn naam is Daniëlle van der Meer, ik ben 23 jaar en woon in Jirnsum en ben inmiddels klaar met mijn opleiding bij NHL Stenden.


Daniëlle ondertekend contract

Lees meer
Workshop 'Laat mij mijn eigen gang maar gaan'

Op 20 juni gingen Henk van Dijk, Paulien de Haan en Harro Zwier naar Sint Nicolaasga. We mochten bij zorginstelling Meaykehiem een training geven. We hebben de training “Laat mij mijn eigen gang maar gaan” gegeven.Lees meer
Bezoek aan Vanboeijen in Assen

Evert, Henk, Rietje en Nasim waren woensdag 3 augustus naar Vanboeijen geweest. Ze werden gastvrij, om 9 uur, ontvangen op de Borgstee in Assen.  Aimée van der Merk (leidinggevende communicatieteam), door Rolf Jurjens (coördinator opleiden en werken) en door Jolanda de Graaf (opleidingsadviseur) werden ze hartelijk ontvangen.

Interview Daniëlle Schutgens, directeur HandicapNL

In de week van 26 september t/m 1 oktober hebben we weer collecte gelopen voor HandicapNL. Nu hadden we bedacht, voor het interview, de directeur van HandicapNL te vragen. Hieronder de vragen + de antwoorden die Daniëlle Schutgens, directeur HandicapNL heeft gegeven.

Lees meer
Recept Nassim El Idrissi

In het Kerstnummer van onze nieuwsbrief had onze collega Nassim ook al een keer een paar recepten met jullie gedeeld.  In deze nieuwsbrief heeft Nassim weer een paar lekkere recepten voor jullie uitgezocht. 
Nassim werkt nu alweer een jaar bij ons in Wolvega. Nassim is gek op koken en maakt ons altijd lekker met de lekkere gerechten die hij thuis kookt. Veel kook plezier!


Hierbij het recept van Nassim (via: AH Allerhande): Koolhydraatarme ovenschotel met kip en gegrilde groente

Webshop LFB/boekjes STERKplaats
LFB Wolvega


We maken bij de LFB ook mooie producten. Brochures met levensverhalen, ervaringen en informatie en tips.
Bij ons kunt u onder andere de volgende boeken bestellen:
Henk van Dijk 'Vanboeijen Los'
Jeanet Wardenier 'Overwinning op mijzelf'
Yta Strikwerda 'Up power'

Wil je wat bestellen? Dat kan via de webshop van ons: Webshop LFB

 
EINDE NIEUWSBRIEF

Dit was de nieuwsbrief van de STERKplaats LFB Wolvega.
Wil je meer informatie?
Mail dan naar wolvega@lfb.nu
of kom langs in Wolvega

 
Volg ons op sociale media!
Twitter STERKplaats LFB Wolvega
Facebookpagina LFB Wolvega
Instagram LFB Wolvega
LinkedIn STERKplaats LFB Wolvega
E-mail adres LFB Wolvega
Website LFB Wolvega