Copy
View this email in your browser

Beste bij geboorte- of jeugdzorg betrokken professional,

Om iedereen op de hoogte te houden van alle enerverende ontwikkelingen van CenteringHealthcare in Nederland (en Belgie en Suriname) versturen we vanaf nu ieder kwartaal een nieuwsbrief. Heb jij zelf leuke nieuwtjes voor de nieuwsbrief: stuur ze vooral op naar:

info@Centeringhealthcare.nl

Nieuwe website

Heb je het al gezien? We hebben een geheel vernieuwde website! Het adres is nog steeds hetzelfde maar de look & feel zijn verbeterd, en ook informatie over Parenting staat er nu bij. Neem een kijkje op:

www.centeringhealthcare.nl

Via de nieuwe website kan je vanaf nu materialen bestellen, je opgeven voor trainingen en intervisiebijeenkomsten en contact met ons opnemen.

Alle trainings- en intervisiedata voor het najaar 2017 staan vanaf 1 april op de website.

Lustrumfeest 20 mei

Dit jaar bestaat CenteringPregnancy in Nederland 5 jaar! Op 20 mei 2017 willen we dit vieren, samen met de zwangeren/moeders die de afgelopen jaren hebben meegedaan aan Centering. Maar dat kunnen we niet alleen. Wil jij meedoen? Organiseer dan een lustrum feestje in jouw regio. Voorbeelden van een draaiboek zijn te vinden op kennisnet geboortezorg. Vanuit Centering Nederland zorgen we voor een leuke attentie voor alle deelnemers.

Doe mee!
Laat je zien op 20 mei! Maak een film van het feest, nodig sprekers uit, verzin iets ludieks. Als we al deze feestelijkheden bundelen kan het als statement naar de politiek en de zorgverzekeraars.
Neem contact met ons op voor vragen en overleg.

Intervisie

Op 12 juni is er een intervisie voor CenteringParenting. De bijeenkomst staat gepland in het noorden van het land. Geef je snel op via de website, er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar!
Meer info en aanmelden

Op 9 mei is een extra intervisiebijeenkomst voor Pregnancy in Elburg gepland. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar, geef je snel op via de website.

Certificering


Heb je de training en drie intervisiebijeenkomsten gevolgd en heb je 3 groepen begeleidt? Dan kun je de Centering certificering aanvragen. Stuur de 3 volledig ingevulde groepsevaluaties naar info@centeringhealthcare.nl. Wij sturen dan het certificaat naar je op.

Centering Congres november 2017


De eerste week van november organiseren we een groot Centering Congres in Nederland. Niet alleen zullen er gerenommeerde sprekers zijn, zoals Sharon Rising in eigen persoon, maar ook worden de resultaten van de trial naar CenteringPregnancy en de resultaten van het onderzoek naar CenteringParenting gepresenteerd. Zo gauw de definitieve datum bekend is komt deze op de website en op kennisnet. Houd dit dus in de gaten. 

Het is ook de bedoeling dat er tijdens het conges 1 ouder en 1 zorgverlener over hun ervaringen komen vertellen. Lijkt dit je leuk of weet je iemand: neem dan contact op met info@centeringhealthcare.nl

Zwangerschapsboek


Het boek 'mijn zwangerschap' behorend bij de Centering methode wordt momenteel herzien. Bij het boek ontwikkelen we ook een app. Heb jij leuke links of filmpjes die je tijdens de bijeenkomsten gebruikt en die je graag terug ziet komen in het nieuwe Zwangerschapsboek, mail deze dan naar info@centeringhealthcare.nl. In eerste instantie maken we de informatie beschikbaar in het Nederlands en Engels. Later voegen we ook andere talen toe. Kun jij ons helpen of weet je mensen die ons hiermee kunnen helpen dan horen we het graag!

Internationaal


Niet alleen in Nederland maar ook in Suriname en België is of wordt gestart met CenteringPregnancy  en CenteringParenting. In België vraagt het geheel andere geboortezorg en jeugdzorg systeem wel voor noodzakelijke aanpassingen. In Suriname zijn reeds enkele groepen zeer succesvol afgerond, mede dankzij de enthousiaste inzet van de verloskundigen aldaar. In de volgende nieuwsbrief en op de site volgt spoedig meer informatie over onze activiteiten internationaal.

Publicatie boek 'The CenteringPregnancy Model'


Recent is het boek ' The CenteringPregnancy Model' uitgekomen over de gedachten en achtergronden van Centering. En ja... Nederland staat er ook in. Het kost 65 US dollar en je kan het bestellen via de uitgever (klik hier voor meer info en bestellen

Auteurs: Sharon Schindler Rising, Charlotte Houde Quimby Springer Publishing Company, 28 dec. 2016 - 265 pagina's

"The Centering Healthcare model is an empowering, low-tech innovation that improves outcomes impacting family health well beyond the perinatal period. This seminal book provides interprofessional primary care providers needed information, tools, and insights into their key facilitation role."

Copyright © 2017 Stichting Centering Nederland, All rights reserved.


Deze nieuwsbrief wordt 4 tot 5 keer per jaar verstuurd. Wij vinden het belangrijk om iedereen van de juiste informatie te voorzien op het adres en de frequentie die jij het prettigst vindt. Daarvoor kun je hier je voorkeuren aanpassen. Liever helemaal geen berichten ontvangen? Meld je af voor de nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp