Copy
Nieuwsbrief najaar - Uitgave nummer 2019-3
Open deze email in uw browser
Beste lezer, wij informeren je graag over ontwikkelingen in de palliatieve zorg in de regio en landelijk. Via deze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van bijeenkomsten, scholingen en actuele informatie op het vakgebied.
UIT DE REGIO
Blikvangers
'AANDACHT VOOR JEZELF, OM DE ZORG TE KUNNEN VOLHOUDEN'

In ‘Blikvangers’ vertellen professionals over palliatieve zorg. Deze keer Deze keer Hetty van Halder, mantelzorgconsulent/-makelaar bij Tandem, Centrum voor Mantelzorgondersteuning in de gemeenten Bloemendaal, Heemstede, Haarlem en Zandvoort. Wat kan een mantelzorgconsulent doen? Hoe werk je samen met andere zorgverleners? Waar schort het nog aan in de palliatieve zorg? Lees het in het interview met Hetty.
Lees verder 
 
TOEKOMSTBESTENDIGE SAMENWERKING PALLIATIEVE ZORG IN DE REGIO
Op 16 september was de kick-off van het project ‘Toekomstbestendige samenwerking palliatieve zorg’. Het doel is om te komen tot een organisatievorm met een grotere slagkracht, waardoor de cliënt meer centraal komt te staan in de palliatieve zorg. Komende maanden wordt naast literatuuronderzoek ook gebruik gemaakt van de input van de netwerkpartners middels interviews.
Lees verder


 
 
PAL VOOR U 9
De nieuwe Pal voor U is uit. Het is weer een mooi en praktisch magazine, met daarbij een themaboekje over waken. In het magazine onder andere een interview met minister Hugo de Jonge en geestelijk verzorger Henk van den Berg en artikelen over leefplezier in de laatste levensfase en kinderen en rouw.
Lees verder 
 
WORKSHOPS VOOR MANTELZORGERS
Tandem, Centrum voor mantelzorg, biedt (gratis) workshops aan voor mantelzorgers, zoals Grenzen stellen, Persoonlijk zorgplan schrijven en Omgaan met dementie voor mantelzorgers..

Lees verder

 
 
ALS ENGELEN BESTAAN..
Wilt u meehelpen om honderden vrijwilligers in de zorg in het zonnetje te zetten? Bekijk en steun dan deze crowdfunding actie. De crowdfunding actie is bedoeld voor het maken van een prachtig fotoboek over verschillende vormen van vrijwilligerswerk.
Lees verder


 
LANDELIJK NIEUWS
ALLES OVER GEESTELIJKE VERZORGING NU ONLINE
Vanaf 23 september is er een website met algemene informatie over geestelijke verzorging: www.geestelijkeverzorging.nl. Op deze website vinden burgers en professionals wanneer, waar en hoe ze een beroep kunnen doen op geestelijke verzorging en in het bijzonder op de geestelijk verzorger.
Lees verder

 
 
JONGE KINDEREN EN DE DOOD
Hoe begeleid je jonge kinderen als zij met de dood van een naaste te maken krijgen? Wat vertel je hen wel, en wat niet? Aan die vragen besteedt het boekje ‘Jonge kinderen en de dood’ aandacht. Het boekje is zeer geschikt voor gebruik in hospices, aangezien daar de nodige kinderen en kleinkinderen over de vloer komen.
Lees verder

 
 

HOPEVOL BRENGT HOSPICEZORG IN KAART
Eind oktober 2017 is het door ZonMw gesubsidieerde project HOPEVOL van start gegaan. HOPEVOL staat voor HOspicezorg die Passend is en de Eigen wens van mensen in de palliatieve terminale fase VOLgt. Het project levert inmiddels de eerste voorzichtige resultaten op.
Lees verder

 

HANDREIKING FINANCIERING PALLIATIEVE ZORG 2020
In samenspraak met VWS en de NZa is de Handreiking financiering palliatieve zorg 2019 herzien aan de hand van de geldende wet- en regelgeving voor palliatieve zorg.
Lees verder

 
COLOFON
NETWERKEN PALLIATIEVE ZORG MZK & AM
p/a Bureau VBZ
Schipholweg 1, 2034 LS Haarlem
023 - 53 221 51
palliatievezorgkennemerland@vbzkam.nl
Tekst en redactie Ghislaine Mulder en Wendy van der Veen (Bureau VBZ - samen Voor Betere Zorg), Het Schrijfwezen (Ellen Meijer) Ontwerp Bond for websolutions (Bond for websolutions)  | Deze NIEUWSBRIEF is een uitgave van Bureau VBZ. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen of vermenigvuldigd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. 

Ervaart u deze e-mail als ongewenst, klik dan hier om u af te melden of pas uw account aan.
Heeft u deze nieuwsbrief via een collega ontvangen en wilt u zich aanmelden, klik dan hier.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Netwerk Palliatieve Zorg Midden- & Zuid-Kennemerland en Amstelland & Meerlanden · Leidsevaart 582 Haarlem · Haarlem, 2014 HT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp