Copy
Lees de volledige nieuwsbrief gemakkelijker via uw browser. Klik hier. 

Nieuwsbrief #10

 1. 't Komt er aan! Kerstmarkt -- 70 jaar Zonnestraal 
 2. 't Is alweer voorbij PEP-IN-GEN -- infoavond C.O. -- Motortreffen
 3. Wist je dat onze vzw...? De Warmste Week -- Wensambulance
 4. Onze bewoners beleven! BBQ snoezeltuin -- Lennik Zwingt -- Familiedag Herfelingen -- Planckendael
 5. Product in de kijker. K-Lumet
 6. Vrijwilliger in de kijker. Jasper Verreckt
 7. De sponsorhoek. Steunende organisaties
Website Website
Zonnestraal op Facebook Zonnestraal op Facebook
Zonnestraal op LinkedIn Zonnestraal op LinkedIn
Zonnestraal video's Zonnestraal video's
Onthaaldienst Onthaaldienst
1. 't Komt er aan!
Bezoekzondagen:
 • Zondag 3 november
 • Zondag 8 december  ( = 2de zondag + kerstmarkt)
't Is zover! In 2020 worden wij 70 jaar! Zoiets laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. Er staat een fantastisch feestjaar in de startblokken. Tel je mee af met ons?
2. 't Is alweer voorbij
PEP-IN-GEN organiseerde een wandelparcour 'Bruegeliaanse streken' met hedendaagse beeldende kunst in het open landschap van het Pajottenland. Ook ons beeldend atelier maakte een kunstwerk dat er tentoongesteld werd!
Het Collectief overleg organiseerde in samenwerking met de sociale dienst van Zonnestraal een infoavond over bewindvoering, naar aanleiding van de omzetting van de bescherming van de verlengde minderjarigheid. Na de interessante uiteenzetting door de vrederechter volgde een boeiende interactie met het panel bestaande uit Liesbeth Verlinden (vrederechter kanton Lennik),  Elke De Gieter (hoofdgriffier), Kelly Bosmans (professionele bewindvoerder) en Dany Van der Biest (familiale bewindvoerder). Het Collectief overleg van Zonnestraal bedankt alle sprekers, medewerkers en de talrijke aanwezigen voor een geslaagde infoavond.
Motortreffen - editie 5. Een heuglijke dag voor cliënten en motards. Samen reden ze met de wind in de haren en de snoet in de zon! Motorclub 'Pack of Wolves - Belgium' was de organisator en zette zich in ten voordele van onze vzw. Geweldig initiatief! Bekijk hier het artikel en alle foto's.
3. Wist je dat onze vzw...
... een goed doel is van De Warmste Week?
Dit jaar streven we naar de aankoop van een zéér nuttig toestel ter bevordering van de fysieke conditie en revalidatie van onze cliënten: een ZITCROSSTRAINER!  Wat wil jij hiervoor doen? :-)  
Klik hier voor meer uitleg.
Magic happened... in 2018
Vorig jaar konden wij dankzij de vele acties voor De Warmste Week deze MagicFlute aanschaffen. Het is een elektronisch aangestuurd blaasinstrument, dat via een controlekastje verschillende instrumentgeluiden door de boxen stuurt. Gitaar, drums, dwarsfluit, viool... name it, you can play it! Onze muziektherapeut verkent nu samen met onze cliënten alle mogelijkheden van dit instrument en samen beleven ze veel muzikaal plezier! DANKUWEL aan iedereen die hiervoor een actie opzette! ♥
... de wensambulance inschakelde?
Chris had nog een laatste wens. Zij wou graag naar zee gaan. Begeleiding van woongroep Boomgaard schakelde daarvoor een Wensambulance in...
Klik hier voor het volledige artikel.
4. Onze bewoners beleven!
Dagcentrumcliënten genieten van een barbecue in de snoezeltuin.
Nu we zo'n mooie en rustige groene omgeving hebben, mogen we daar al eens het beste uit een barbecue toveren. Het was smullen en verwend worden!  
Talent in Zonnestraal: optreden tijdens Lennik Zwingt
De gemeente Lennik en organisatoren van Lennik Zwingt gaven tijd en ruimte op podium aan onze cliënten met goesting en talent om op te treden.Feest!
Familiedag in Herfelingen
Altijd gezellig, met de families van onze cliënten samen aan tafel. Deze keer met huisgemaakte overheerlijke hamburgers! Klik hier voor het verslag van 2 bewoners uit Herfelingen.
Planckendael bezocht door woongroep CDEF
Tijdens de zomermaanden hoort een uitstap naar een dierenpark er toch gewoon bij?! Dit was puur genieten voor onze cliënten...
Bekijk alle avonturen via Facebook
5. Product in de kijker
Steek de kachel maar aan, want de kou kruipt weer stilletjesaan in de kleren! Met een doos van onze huisgemaakte aanmaakblokjes geraak je al vele warme avonden verder, en dat voor maar €6. Make it a hot winter to remember... :-) 
Meer info over de winkel
6. Vrijwilliger in de kijker
Jasper Verreckt is elke donderdag bij ons. Hij startte samen met onze ergotherapeute de 'mobiele bib' op. Zijn kennis over boeken en beheersystemen is een grote meerwaarde. We namen met veel plezier een interview af van Jasper:

"Vrijwilligerswerk doen verruimt mijn beeld. Mensen met een beperking horen er gewoon bij, ze mogen er even hard zijn als mensen zonder beperking. Iedere mens mag zijn eigen tempo en zelfgekozen pad in het leven volgen." 

Lees hier het volledige interview.
Wil je graag bij ons aan de slag als vrijwilliger? Check it out:
 • we zetten in op uw talenten en interesses
 • we zoeken vrijwilligers voor zowel vaste opdrachten als voor sporadische ondersteuning
 • we leggen u enkele concrete vacatures voor of ontwikkelen samen met u een takenpakket op maat. Dit doen we tijdens een persoonlijk gesprek.
Vraag een kennismaking aan
7. De sponsorhoek
Deze organisaties zijn TOPPERS! Klik op de knoppen om te lezen wat zij voor ons deden de voorbije 3 maanden:
Lions Pajottenland: DANKUWEL!
Woongroep AB geniet ook volop van jullie geschonken terras set!
Informatiefje:
 • Ontmoetingscafé De Kroon is voor iedereen open: elke donderdag van 14u30 tot 19u. 
 • Onze winkel 'Inclusion@Lennik' is open van maandag tot vrijdag, telkens van 10u tot 12u en van 13u30 tot 16u.
 • Bezoekers zijn extra welkom op elke eerste zondag van de maand (13u-17u) voor een stukje taart en koffie (bezoekzondagen).
Je zoekt meer informatie over aftrekbare giften? Klik hier.
Je bent op zoek naar een zaal om te huren?
Onze vzw Il Fioretto kan misschien iets voor jou betekenen. 
Copyright © 2019 Zonnestraal vzw, Alle rechten gereserveerd.


Wil je het ontvangen van deze nieuwsbrief aanpassen?
--> update jouw voorkeuren of schrijf je uit

Email Marketing Powered by Mailchimp