Copy

Nieuwsbrief #20

 1. 't Komt er aan! 
 2. Wist je dat onze vzw...? 
 3. Onze bewoners beleven! 
 4. Vrijwilliger in de kijker
 5. De sponsorhoek
 6. Vacatures
Lees de complete nieuwsbrief gemakkelijker via uw browser. Klik hier. 
Website Website
Facebookpagina Facebookpagina
LinkedIn pagina LinkedIn pagina
Zonnestraal video's Zonnestraal video's
Onthaaldienst Onthaaldienst
1. 't Komt er aan!
Zomerbar: 18 september
Schuif jouw voeten onder tafel in 't malse gras of installeer je in een zeteltje op het binnenplein. Met de juiste kledij tegen regen of zon (ja, liefst zon!) kan je een ganse namiddag genieten in open lucht. 
 • Cava- en wijnbar met zoute snacks
 • Bar met frisdranken, bieren, koffie en thee
 • Taart, ijs, pannenkoeken en/of wafels, fruit, ...
 • Afternoon tea met zowel zoete als hartige hapjes
 • Live muziek, kinderanimatie, tombola, en nog veel meer.
Jij komt toch ook? Breng zeker jouw vrienden en familie mee! ♥ 
Café De Kroon
Betaalwijze:
Betalen in De Kroon kan enkel met cash en via Payconic. Bancontact is niet beschikbaar. Oude drankkaarten van 2 jaren geleden zijn ook niet meer geldig.
Klik hier voor meer info over events
2. Wist je dat onze vzw...?
... haar kunstwerken verkocht aan hotel 'DoubleTree by Hilton Brussels City'?
In de bar van het DoubleTree by Hilton Brussels City staan er enkele werken van onze cliënten te pronken. Als organisatie zijn we heel fier dat deze mooie realisatie uit de crea-ateliers van onze dienst dagondersteuning zo een mooie erkenning maken! 
... een inclusieve onderneming is?
We zijn fier met ons behaalde referentiebewijs 'Inclusieve Onderneming 2022' van Compaan !

In onze vzw kan je ingeschakeld worden op de arbeidsmarkt op duurzame wijze via 'werkplekleren'. Misschien kunnen we jou ook doen groeien in een job?

Solliciteren kan via
www.zonnestraalvzw.be/vacatures.
3. Onze bewoners beleven!
Sfeervolle barbecue
Het was er weer boenk op! Dankzij onze keukenploeg was er mals gegrild vlees, waren er smeuïge aardappelen in de schil, verse salades en ijscoupes met verse aardbeitjes van bij Svelien in Lennik. Zo lekker allemaal! De barbecue werd afgesloten met een dans- en meezingfeestje van jewelste, onder het enthousiasme van muzikant Rudi Tastenoe. Onze cliënten hun ogen schitterden van plezier!
Klik voor meer foto's
Wat weet jij over de jaren '70? Quizt 'et!
Ontmoetingscafé De Kroon opende op 12 mei niet alleen haar deuren voor klanten die iets kwamen drinken, maar ook voor ploegen die zich inschreven voor een Jaren '70 Quiz. Zowel Zonnestraalse cliënten met families als externen waren uitgenodigd. We genoten ook van de deelname van 2 ploegen cliënten uit revalidatiecentrum Inkendaal!

Het was een quiz met verschillende soorten rondes waarin via video, muziek en tekst vragen gesteld werden over songs, films, politiek, cultuur, enz. Wist je trouwens dat hij ontwikkeld werd door begeleiding uit woongroep Boomgaard (NAH-cliënten)? Een top initiatief! Daarom ook voor herhaling vatbaar. Uiteraard met nieuwe vragen, want anders ken jij de antwoorden al... ;-) 
Op bezoek bij de imker
Eind mei bracht woongroep Herfelingen een bezoek aan Frans Vandenbosch, de imker uit hun dorp. Het was een heerlijke namiddag tussen het groen, de bezige bijtjes, de fruit- en groentenplanten en meteen ook zeer leerrijk. Als afsluiter kreeg iedereen z'n eigen potje honing mee. Daar werd 's avonds flink van gesmuld bij de boterhammen! 

Vaderdag was meteen een mooie gelegenheid om een grote pot honing van een strik te voorzien en cadeau te doen. ;-) 
Special Olympics
Enkele van onze cliënten konden deelnemen aan de Special Olympics in Braine l’Alleud en slaagden met glans in het behalen van medailles! Dankzij Dais vzw werd er geijverd in de zwem- en bowlingdisciplines. ACP nam dan weer het atletiekgedeelte voor zich. Beide organisaties namen onze sportieve cliënten op sleeptouw. 

"Special Olympics België bevordert de duurzame integratie van mensen met een verstandelijke beperking door middel van trainingen en sportwedstrijden gedurende het hele jaar in verschillende Olympische sporten." (aldus de omschrijving op www.special-olympics.be)  
4. Vrijwilligerswerk in Zonnestraal
"Je wereld groeit met vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is inspirerend, versterkt je als mens en je draagt bij tot een warme samenleving. Je betekent iets voor je omgeving én beleeft er zelf plezier aan. In Vlaanderen vrijwilligen naar schatting 750.000 mensen, dat is bijna een hele provincie. Al die mensen gebruiken hun talenten en halen daar een hoop voldoening uit." 

Kortom: vrijwilligerswerk doet goed! Zin om bij ons aan de slag te gaan?
Lees ons vrijwilligersaanbod
Een hartverwarmende video van de website vrijwilligerswerk.be
5. De sponsorhoek
Uitstap naar Planckendael met Club51 Dilbeek
Op zaterdag 4 juni nam Club 51 Dilbeek onze mensen met een beperking mee op sleeptouw naar Planckendael, het dierenpark in Mechelen. De cliënten werden verwend met gratis entree én vervoer! Dit was een ongelofelijk mooie gift én steengoede organisatie vanuit de serviceclub. Er werd genoten met volle teugen van de zonnige dag en prachtige dieren!
De Vijfkamp was weer een succes!
Op zondag 12 juni liepen vele bedrijfsleden en sportieve werknemers van geëngageerde organisaties de benen van onder hun lijf. Dat deden ze samen met mensen met een beperking op de atletiekpiste van Gooik. Zonnestraal organiseerde voor de 6de keer deze inclusieve vijfkamp om jong en oud het belang van inclusief sporten en sociaal ondernemerschap te benadrukken.

De winnaar was 1 van de teams van firma Jan De Nul groep. Dankzij hun teamspirit (die inclusiviteit hoog in het vaandel draagt) slaagden zij er in samen met hun compagnon de eindmeet tegen een scherpe tijd te halen.

Een dag vol knappe prestaties!
Mountainbike toer t.v.v. Zonnestraal vzw
Deze fantastische tour werd georganiseerd T.V.V. zonnestraal VZW. De deelnemers hadden de keuzen uit twee ronden van 35 & 55 km. Aan de aankomst kon iedereen genieten van een frisse pint of frisdrank en een stevige hap dankzij het team van het inclusief horecaproject De Kroon.
De inkomsten van de inschrijvingen ging integraal naar onze kas. Samen met de verkoop van ons Ontmoetingscafé bracht dit een mooi centje in het laatje om ons wagenpark voor personen met een beperking te vernieuwen. 
 
6. Vacatures
De noden zijn hoog in de zorgsector. Dat zal jou vast nog niet ontgaan zijn. Ken jij iemand die mogelijks geïnteresseerd is in een job bij Zonnestraal vzw? Speel dan zeker onze vacatures door! We zijn je eeuwig dankbaar. ♥ 
Klik hier voor onze jobsite
Copyright © 2022 Zonnestraal vzw, Alle rechten gereserveerd.


Wil je het ontvangen van deze nieuwsbrief aanpassen?
--> update jouw voorkeuren of schrijf je uit

Email Marketing Powered by Mailchimp