Nieuwsbrief #3 | september 2022
Het nieuwe culturele seizoen gaat vliegend van start. Meer dan 600 kunstenaars zetten hun atelierdeuren open voor het publiek, componist Willem Pijper komt tot leven en Rotterdam is twee beelden rijker. 
Twee nieuwe beelden verrijken de stad
Sash is het eerste kunstwerk in de openbare ruimte van beeldhouwer Ron van der Ende (1965). In Kralingen maakte bewonersinitiatief Kunst op de Kop zich sterk voor een betere gebiedsinrichting. Het resultaat: een monumentaal kunstwerk dat ontstond in opdracht aan Ron van der Ende op de gevel van een appartementencomplex op de hoek Voorschoterlaan en Oudedijk.
In Sportpark Olympia (Rotterdam-Zuid) komen kunst en sport samen. De Rotsen – twee gigantische bronzen beelden van ontwerper en meervoudig Nederlands kampioen sportklimmen Tim Reuser – nodigen uit om te klimmen en klauteren.
Finale van de International Dance League
De International Dance League brengt in een wervelende serie dance battles verschillende urban dansstijlen bij elkaar. Van 22 tot 30 oktober strijden de vier beste teams in de finale om de titel International Dance League Champions 2022. Tijdens een spectaculaire show in Theater Rotterdam halen de teams alles uit de kast. Meer info.
Big Idea #2
Na een succesvolle eerste editie in 2019 volgt een tweede editie van Big Idea in de Onderzeebootloods. Van 27 t/m 29 oktober wordt een grootse dans- en muziekvoorstelling opgevoerd, waarbij twee internationale gezelschappen samenwerken met Rotterdamse studenten. Het stuk In C, dat in 1968 werd gecomponeerd door Terry Riley, wordt uitgevoerd door het New Yorkse ensemble Bang On A Can All-Stars samen met 20 jonge Rotterdamse muzikanten. Het Berlijnse dansgezelschap Sasha Waltz & Guests voert samen met 30 jonge Rotterdamse dansers een choreografie op In C uit. Meer info.
Tim Walker, Cloud 9, Radhika Nair | Fashion: Halpern, Dolce & Gabbana | Pershore, Worcestershire, 2018 | © Tim Walker Studio // Tentoonstelling Tim Walker - Wonderful Things in Kunsthal Rotterdam
Cultureel nieuws voor Nederland: de Kunstbode
De tiende editie van de Kunstbode verschijnt deze week bij diverse landelijke dagbladen. Met aandacht voor het Groot Rotterdams Atelier Weekend, Willem Pijper, de Muziekwerf, het Architectuur Filmfestival en Cross Comix. Geen krant? Lees de Kunstbode online.
Copyright © 2022 Stichting Droom en Daad, All rights reserved.


gegevens aanpassen | afmelden nieuwsbrief