Copy
Recital Frenkel/alt en Shuann Chai/piano
Opening tentoonstelling Asaph Ben Menahem

 
    
Muziekkamer Assen viert in 2019 haar dertigjarig bestaan en dit lustrumjaar wordt zondag 13 januari geopend door het wereldberoemde zang/pianoduo Noa Frenkel en Shuann Chai. De Israëlische Noa is een diepe alt met een enorm vocaal bereik en grote expressiviteit. De Chinees-Amerikaanse Shuann is een veelzijdig pianiste.
Centraal in dit programma staat het nieuwe werk The Scent of Pink van de Nederlandse componist René Samson. Het achtdelige werk gebruikt Hebreeuwse teksten van de Israëlische dichter Asaph Ben Menahem en  is geschreven op het bijzondere timbre van Noa’s stem. De poëzie speelt zich af in een gelaagde wereld en appelleert direct aan onze verbeelding. In deze zelfde geest - en met de nodige virtuositeit, ernst en humor – heeft Samson deze gedichten getoonzet. U kunt intussen op onze website al genieten van de prachtige gedichten.
De omlijstende composities behoren tot het geliefde liedrepertoire en zijn van de hand van  componisten die, net als Samson, vernieuwing niet schuwen maar vooral ons oor willen betoveren en onze verbeelding en onze emoties willen aanspreken: Alban Berg, Lily Boulanger, Samuel Barber en Charles Ives. Een niet te missen kans voor de fijnproevers!

Opening tentoonstelling
Asaph Ben Menahem is naast dichter ook internationaal gewaardeerd beeldend kunstenaar. Zijn werk behoort bijvoorbeeld tot de vaste collectie van het MoMa in New York. U kent hem wellicht van de Groninger kunstacademie Minerva, waaraan hij jarenlang als docent verbonden was. In de gangen rond De Schalm wordt – in combinatie met het concert – een aantal van zijn werken tentoongesteld. De opening van deze expositie vindt plaats aansluitend aan het concert (plm. 14.00 uur) en als concertbezoeker wordt u door Podium Zuidhaege van harte uitgenodigd deze opening in het Theatercafé bij te wonen en gezamenlijk het glas te heffen.
 
We zien ernaar uit u te verwelkomen!
 
Voor kaartverkoop voor het concert en voor het volledige programma, de toelichting en de liedteksten zie  onze website.

Zondag 13 januari aanvang 12.00 uur | concertzaal De Schalm, Zuidhaege 2, 9401 NZ Assen
 
Prijs: volwassenen € 23,00 | jongeren tot 18 jaar - als bij al onze concerten - gratis entree.

U parkeert vanaf 1 januari j.l. gratis bij Podium Zuidhaege.
 
 
ontdek    ǀ    beleef    ǀ    ontmoet    ǀ    de top in kamermuziek
 
website
Copyright © 2019 muziekkamer Assen, All rights reserved.mijn gegevens aanpassen of afmelden voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp