Copy
View this email in your browser
Vilken försommar vi har haft och även om sommaren tillfälligt verkar ha tagit en paus så håller vi tummarna för en varm och solig fortsättning! Så här innan semestern vill vi passa på att ge dig lite information om vad som händer hos oss.

AKTIV har nu varit igång i Ale och Kungälv i snart ett halvår och till hösten startar vi även denna aktivitet i Stenungsund/Tjörn samt på Öckerö. AKTIV innebär kortfattat att våra deltagare får möjlighet till gratis träning vid 12 tillfällen på en träningsanläggning där en fysioterapeut erbjuder dem stöd och hjälp för att komma igång med en fysisk aktivitet. 

KUR - Kulturunderstödd rehabilitering har haft en väldigt lyckad första omgång i Stenungsund/Tjörn och till hösten är det där aktuellt med ytterligare en start. I Ale har vi premiär för KUR i september och på Öckerö senast i början av 2019. 

Vi har också utvecklat och förbättrat vårt arbetssätt i Samverkansteamet och i och med det har vi haft ett tillfälligt remisstopp under våren. Vi hoppas kunna öppna upp för intag av nya remisser efter sommaren men återkommer med information om detta. Inkluderande rehabilitering (IR) är det ESF projekt som vi och sex andra Samordningsförbund deltar i. IR bedriver vi inom Samverkansteamet och det syftar till att utveckla just metoder och processer för att öka tillgängligheten till arbetslivsinriktad rehabilitering för personer med psykisk ohälsa som står långt från arbetsmarknaden. Vi har precis fått besked om att IR projektet förlängs till och med juni 2019 och vi kommer ha en spridningskonferens den 26 september om vilka resultat och effekter av projektet vi kan se så här långt.  IR projektet har också lett till en kommande högskoleutbildning om 7,5 poäng där vårt förbund är tilldelade 5 platser. 


Är du nyfiken på vad vi har förbättrat eller känner du att din organisation behöver få lite mer information om oss och våra aktiviteter? Kontakta oss så kommer vi gärna ut och berättar mer! Information om AKTIV och KUR samt kontaktinformation till oss finns på vår hemsida som du når här. 


Nu återstår det bara några veckor kvar innan vi alla ska gå på en välförtjänt semester! Vi kommer  att ladda för en innehållsrik och spännande höst som avslutas med ett fantastiskt 10 års jubileum som går av stapeln på Stenungsbaden den 29 november! Mer information kommer längre fram....  Hjälp oss gärna att sprida detta nyhetsbrev till kollegor i din organisation så fler kan gå in på vår hemsida och anmäla sig till kommande nyhetsbrev! Tack!

Vi önskar dig en riktigt glad midsommar och en härlig sommar!Per Liljebäck                                      AnnKatrin Österman
Förbundschef                                  Biträdande förbundschef

Vi är tacksamma för att du är en del av vårt nätverk.

Med anledning av den nya lagen GDPR vill vi informera dig om att vi endast använder din mailadress för att delge dig info i form av vårt nyhetsbrev som kommer ett par gånger per år. Vi vill också försäkra oss om att du fortfarande vill prenumerera på detta. Om du vill det behöver du inte göra något alls. Om du inte önskar fler nyhetsbrev från oss är det bara att klicka på unsubscribe längst ner i mailet.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.